Kuidas planeerida pulmi?

Päeva planeerimine, mis võib olla sinu elu õnnelikem nõuab loomingulist panust mõlematelt partneritelt ja pereliikmetelt ning sõpradelt, keda oled otsustanud kavandamisse kaasata. Samuti on vaja rangeid ettevalmistusi, et olla kindel päeva sujuvuses. Pulmade planeerimine võib olla väga suurepärane osa elust, kuid samas võib see olla ka väga raske ja stressirohke. Sa võid olla kindel, et mõned plaanid ei lähe nii nagu sulle meeldiks, nii et arvesta ka sellega. Oluline on olla organiseeritud, jääda enda eelarve juurde ning anda endale piisavalt aega, et saavutada kõik mida soovid.

Eelarve, ajakava ning dokumenteerimine

Sea enda eelarve. On väga oluline püsida enda eelarves ning hoida enda soovid realistlikuna. Kuigi see on väga eriline päev sinu elus, pole see siiski vabandus et olla ekstravagantne rahaga mida sul pole. Kui tuleb tahtmine palju kulutada, tuleta endale meelde, et sul on palju imelisi päevi ees ning sa ei taha, et neid varjutaks suure võla tagasimaksmise kohustus.
• Kui sa kulutad liiga palju ühe asja peale, pead teise asjaga tagasi hoidma, et püsida eelarves. Ole valmis olema paindlik ja tähtsusta suuri asju mis tõeliselt olulised on. Sul on alati võimalik ise teha neid asju mis väga tähtsad pole.
• Kui sinu või su kaasa vanemad rahastavad osaliselt või täiesti sinu pulmi on sul lisa abi. Samas jää teadlikuks, et mitte neid koormata. Küsi neilt kui paljuga nad pulmi toetavad ning püsi selles eelarves.

Määra planeerimise ajakava. Kõikidest asjadest mida sa planeerid on see kõige olulisem. Tööta välja mõistlik ajakava sõltuvalt sellest kui palju aega endile andud olete. Proovi järgida soovitatud ajakava pulma juhenditest, mida leiad ajakirjadest, internetis ning ka sellest artiklist. Tõenäoliselt leiad, et enamus juhendeid eeldab, et sul on umbes 12 kuud aega planeerimiseks. Kui sul on vähem aega, lihtsalt reguleeri oma ajakava vastavalt (nagunii on kõige tähtsamad viimased kolm kuud).
• Ära paanitse, kui sul on vähem aega kui 12 kuud. Enamus asju, mida juhendid soovitavad esimestel kuudel teha on asjad, mis saavad tehtud üpris kiiresti nagu näiteks enda kihlusest teadaandmine, pulmateemaliste raamatute ja ajakirjade soetamine, eelarve koostamine ja pulma kuupäeva paika panemine.
• Üks peamisi põhjusi miks pulm pikalt venib on vastuvõtu ja peo kohad. Populaarsemad on tihti kuude kaupa ette broneeritud ning paljud inimesed on otsustanud planeerida pulm selleks päevaks, kui saavad seda enda ihaldatud kohas pidada. Kui sul pole kindlat kohta kus abielluda soovid või pole aega pikalt oodata otsi suurepäraseid alternatiive nagu vähem tuntud kirikud või sugulaste maakodu. Ära lange lõksu mõeldes, et pead kasutama sama saali, mida iga kolmas pruut sellel aastal kasutab.

Vali töötav meetod oma dokumenteerimiseks. Sa pead hoidma silma peale kõigel mida oled juba otsustanud ja mis on plaanis edasi. Ka arveid, tsitaate, kviitungeid, istumise plaane, fotosid soovitud kaunistustest/riietest, mustreid, juhendeid ja muud sellist tuleb hoida ühes kohas. Pane need ühte suurde kausta või kui sulle meeldib rohkem organiseeritud olla kasuta mitut erinevat, et sorteerida asju eraldi kategooriates.

Pulmade suurus, kohad ja kuupäeva määramine

Otsustage oma pulmade suurus.
Pea meeles oma tulevase abikaasaga see kokku leppida. Ühe unistuste pulm ei pruugi olla teise oma. Sul on vaja teada kui palju inimesi tulevad, et sättida paika asukoht, toitlustus ja kutsed.
• See otsustus tehakse üldiselt kümme kuud enne pulmade toimumist.

Vali saal. Mida varem seda teed, seda parem. Niimoodi tead, et sul on olemas saal mida sa tõesti tahad. Uuri kas hinna sees on kõik mis vaja või pead arvestama ka juurdemaksuga.

Pane paika kuupäev. Arvesta kuupäeva paika panemisel enda soovitud koha, sõprade ja perekonnaga. Mõtle selle peale, kes kindlasti peaks sinu pulmas kohal olema ning säti kuupäev paika selle järgi, et nad ka tulla saaksid.
• Saada välja oma “hoia päeva” kaardid enda külalistele. Kui asukoht ja külaliste nimekirjad on kinnitatud, anna kõigile teada mis tulekul. Saada e-mailid või postkaardid nende kodusele aadressile.
• Kuupäeva kinnitamine esineb tavaliselt samal ajal kui oled kinni pannud oma vastuvõtu ja peo koha. Külaliste nimekiri peaks olema viimistletud ajaks, kui pulmadeni on umbes seitse kuud jäänud. Arvesta ka sellega, et mõned võivad tühistada ning viimasel hetkel võib mõni rohkem olla – seda haiguste, raseduste, välismaal reisimise ja muu sellise tõttu. Sageli ei saa sinna midagi parata, nii et mine vooluga kaasa.


Pulmade teema ja kutsed

Vali teema. See ei pea olema midagi eriti spetsiifilist, kuid edukatel sündmustel on tavaliselt kokkusobiv kujundus. Vali teema mida on kerge planeerida ja kujundada. Kõik peaks teemaga kooskõlas olema.
• Tavaliselt on võimalik palgata keegi, kes sinu eest pulmade dekoreerimise ära teeb, kuid see võib olla üpriski kallis.
• Külasta toimumiskohta ning tee sellest pilte. Hea mõte oleks ka see ära mõõta, et saaksid plaanida kuhu miski läheb ning kas sul on piisavalt ruumi.
• Kogu infot lillede kohta, mida soovid enda pulma. Uuri järgi kas need on kättesaadavad sinu pulmade ajal või on nende hooaeg möödas. Vali lilled välja umbes neli kuud enne pulmapäeva.
• Sobita dekoratsioonid värvi teemaga, et saada parim üldmulje.

Saada välja pulmakutsed. Kavanda enda kutsed, kui sul on pulmadeni jäänud umbkaudu 10 kuud ning osta või telli need, kui aega on jäänud 6 kuud. Jäta piisavalt aega kui sa teed kutsed ise ning hoia alati palju varuks, kuna vigade tegemine kirjutamises või kutsete meisterdamises on vältimatu.
• Saada kutsed välja kaks kuud enne pulma, see peaks olema piisav aeg kui oled juba külalistele teada andnud, et sellel kuupäeval on pulmi oodata.
• Tee pulma programmid. Nagu ka kutsetega saad neid lasta teha professionaalidel või ise. Programme pole soovitatud teha enne kui pulmadeni on jäänud nädal, kuna nendes võib juhtuda muudatusi.

Paaripanija

Vali paaripanija. Kui pulm on usu baasil, siis läheb sul vaja pastorit, preestrit või ministrit. Ilmliku pulma puhul vali paaripanija kes on volitatud inimesi abielluma, on vaba sinu soovitud päeval ning on avatud sinu erisoovidele mis puudutavad tseremooniat ning tõotusi.
• Kui sul on 12 kuuline ajakava, peaks nüüd sul olema umbes kaheksa kuud pulmadeni.

Pulmariided ja aksessuaarid

Uuri, disaini või telli oma pulmakleit. Kui minna on jäänud üheksa kuud hakka uurima oma pulmakleidi ideid. Kas sa lased selle õmmelda, ostad kasutatuna, tellid internetist või kasutad enda ema pulmakleiti? Ükskõik mille valid on sul vaja aega proovimiseks ja kohendamiseks. Võid valida ka lihtsa kleidi, mida saad ka peale pulma kanda muudel üritustel. Sa ei pea pidama kinni traditsioonidest või raiskama suurel hulgal raha kleidile, mida sa tõenäoliselt kunagi enam ei kanna.
• Vali loor kui soovid seda. Ja ära unusta kingi- plätudest kuni teemantidega kaunistatud satiinkingadeni, mõtle mis on sinu eelistus ja kas need vajavad erilist tähelepanu või ostad sa need juba valmis tehtuna.
• Otsusta samal ajal ka pruutneitsite kleitide üle. Kas nende eest maksad sina või pruutneitsid? Sul on vähem öelda kleitide kohapealt kui nende eest sina ei maksa, kuid pruutneitsid on arvatavasti rõõmsamad kui saavad valida ise meeldiva stiili sinu antud värvides.
• Telli ja sorteeri peiupoiste smokingud ja ülikonnad neli kuud enne pulma. Veendu, et ülikonnad oleksid parajad kuu aega enne tähtsat päeva.

Vali sõrmused. See on lõbus ülesanne mida noorpaar saab koos teha ning see sümboliseerib teie pühendumust üksteisele. Enamus paare valivad ühesugused sõrmused näitamaks, et nad täidavad üksteise hinge. Kui sa lased enda sõrmused spetsiaalselt valmistada jäta selleks piisavalt aega ning õpi kuidas hoolitseda materjali eest millest sa need teha lased. Tee õiged otsused tehes oma uurimustöö.
• Abielusõrmuste valik peaks toimuma umbes viis kuud enne pulmi, et sõrmused oleksid valmis ja olemas üks kuu enne pulmi.

Fotod, video ja muusika

Leia fotograaf ja/või videograaf. Kaalu professionaali kasutamist sellel tähtsal sündmusel ning veendu, et see inimene on usaldusväärne, et sa ei peaks muretsema et ta unustab pulma ning teeks hoolsalt oma tööd. On palju lugusid uduste ja fookusest väljas kaadrite üle lihtsalt sellepärast, et fotograaf sattus millegi muu tegemisega hoogu…
• Küsi soovitusi tuttavatelt ja töökaaslastelt kes hiljuti abiellunud on.
• Küsi näha eelnevaid töid. Need annavad sulle aimu tema stiilist ja võimetest.

Palka enda meelelahutaja. Otsusta kas soovid endale orkestrit, bändi või DJ-d. Professionaalsed muusikud aitavad kaasa õhtu sujuvale kulgemisele.
• Tundmatumad ja nooremad muusikud on väärt kaalumist, kuna nad on oma võimete tipul ning nad on palju odavamad kui kuulsamad ja professionaalsemad ning enamus neist ihaldavad publiku ees esineda.
• Meelelahutus on väga oluline osa pulmade juures ning on see, mis jääb külalistele meelde. Selle peaksid paika panema 10 kuud enne pulmi, kuna headel esinajatel on üpriski tihe graafik.

Toit

Otsusta mis toite ja jooke sa pakud.
Katsu leida kuldne kesktee külaliste rõõmustamise ja selle vahel, mida sa lubada saad. Professionaalse toitlustaja palkamise suhtes kaalu plusse ja miinuseid, see ei tule odav, kuid samas on see üks asi vähem mille eest sa hoolitsema pead.
• Samal ajal kui toidu valimisega tegeled, reserveeri või rendi muud vajalikud varustused nagu telgid, toolid, lauad, söögiriistad jne.
• Keskendu sellele kui minna on veel 6 kuud.

Vali tort. Enne kui tordi valid on arukas erinevaid torte proovida. Lisaks vali tort, mis sobib su teemaga ning teeb rõõmu nii pruudile kui peiule. Proovi torte kaheksa kuud enne pulmi ning tee sellel ajal ka enda valik.
• Paar kuud enne pulmi võta uuesti ühendust enda pagariga, et olla kindel oma tellivuse kehtivuses ja plaanipärasuses.
• Kõige parem on lasta tort viia otse vastuvõtu saali. Jäädes lootma perekonnaliikme peale paneb see liiga suure pinge temale ning kui tort tema käest maha juhtub pudenema pole sul kuskilt kiiresti uut lahendust leida.

Transport

Vali sobiv transport. Osad paarid valivad limusiini või klassikalise auto rentimise. Mõned sõidavad ka hobuvankritega. Kui see on ka teiste inimeste seas populaarne, broneeri varakult. Kui kasutate endi autosi lase nädal enne pulmi need korralikult läikima lüüa.
• Kui su peol on alkoholi, kas sinul ja su külalistel on ohutu võimalus koju minekuks? Sa võid paluda mõnda sugulast või sõpra, et ta oleks õhtul kaine autojuht.


Mesinädalad ja teisest linnast külalised


Veendu, et teisest linnast külalistel oleks majutus.
Teil võib tekkida vajadus reserveerida mõned toad külalistele, kes tulevad kaugemalt. Rühmana broneerides saab tavaliselt parema hinna. Seda tuleks teha vähemalt kolm kuud enne pulmi.
• Rääkige läbi kas ööbimise eest maksad sina ise või külalised.

Planeeri mesinädalad kuus kuud ette.
Niimoodi saad kasutada ära eripakkumisi ja häid hindu. Broneeri nii varakult kui võimalik kuid veendu, et broneeringut on võimalik tühistada. Niimoodi saad kõik või enamus oma raha tagasi, kui reisile mineku suhtes midagi ette peaks tulema.

Lõõgastu. Stress võib põhjustada punne ja vistrike ning sa ju ei tahaks, et need rikuksid sinu pulmapäeva välimuse? Püsi organiseerituna ning hoia heas korras kõiki oma märkmeid ja asju mida pulmade jaoks kogunud oled. Ja ole valmis selleks, et ükskõik kui põhjalikult sa seda tähtsat päeva plaaninud oled ja iga detaili paika pannud, ei pruugi alati minna asjad nii nagu soovid. Kuna pulmapäev on lõbus päev, võta väikesi ebaõnnestumisi ja apsakaid selle päeva lõbusa osana.

 

Roostevabast terasest abielusõrmused

Luksuslikult kohev pulmakleit

Suur valik meeste ülikondi

Kvaliteetne kahekihiline loor

Pulmariiete Disainiga Fooliumõhupallid

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356