Kuidas kanda värvilisi teksaseid?

Värvilised teksad on kuum moesuund, kuid kui oled kogu aeg ainult tavalisi teksaseid kandnud, võib nende kandmine ja sobitamine keeruline tunduda. Kuigi on palju võimalusi kuidas neid kanda, võid valet pluusi värviliste teksadega kandes paista liiga kriiskav või tasakaalust väljas. Sa võid alati proovida selga erinevaid kombinatsioone, kuid kui tunned, et ei oska kusagilt alustada, siis siit leiad mõned nõuanded.

Ohutu koos neutraalsete toonidega

1. Vali toon teksaste värviga.
Neutraalsed toonid lasevad sul kanda nii erksaid kui ka tagasihoidlikumat värvi teksaseid. Teksapükste värv on see, mis annab alustooni sinu riietusele.
• Tagasihoidlikuma välimuse jaoks vali pastelset või sügavat tooni teksased. Näiteks heledad piparmündi värvi või oliivirohelised teksased.
• Julgema välimuse jaoks vali erksat värvi teksased. Näiteks laimirohelised on julge moevalik, ükskõik mis värvi pluusi sa nendega kannad. Laimiroheliste teksaste kandmine koos neutraalsete värvidega on tagasihoidlik viis siiski silma paista.

2. Kanna koordineerivat neutraalset pluusi. Vali neutraalne pluus selles stiilis, mis sobib sinu riietuse värviga.
•Pastelsed teksad ja sügavad toonid sobivad paremini konservatiivsete pluuside või triiksärgiga. Heledad piparmündirohelised teksad sobivad hästi traditsionaalse teksasärgiga ning sügavad oliivirohelised teksad näevad head välja pitsilise elevandiluu valge pluusiga.
• Julget värvi teksad sobivad hästi värvika stiiliga. Laimirohelised teksapüksid teevad head koostööd musta tank-toppiga millel on hõbedased litrid. Lõbusad kaeluselõiked, peplum pluusid ja teised kaunistused sobivad samuti hästi kokku erksate ja julgete teksastega.
• Lisaks arvesta teksaste baastooniga kui valid neutraalset värvi. Sinist tooni värvid sobivad kõige paremini jahedate värvidega nagu must, hall, hõbedane ja valge. Punast tooni värvid sobivad soojade värvidega nagu pruun, kuldne ja kreemjas. Klassikaline teksa sobib hästi peaaegu kõikide teksapükstega.

3. Vali trendikad, kuid neutraalsed kingad. Kuna selline välimus on üsna ohutu, siis võid kanda silmapaistvaid kingi senikaua, kui nende värvus on neutraalne. Mõtle pruuni, musta või valge värvi peale.
• Kiilkontsaga sandaalid on eriti trendikas valik, kuid dekoratiivsete madalate kingade, madalate sandaalide, väikese kontsaga ja stiletto kontsaga kingad sobivad samuti kõik.
• Külmema ilmaga vali põlvekõrgused saapad või pahkluuni ulatuvad saapad millel on kiilkonts.

4. Vali sobiv jakk või sviiter. Mõned stiilid sobivad paremini erksavärviliste teksastega ning teised sobivad paremini pastelsete ja sügavate toonidega.
• Pastelsete või sügavatooniliste teksaste juurde võid sobitada nööpidega sviitri või rangelõikelise pintsaku, millel on neutraalne värv. Oliivirohelised teksad koos kreemja pluusiga teevad head koostööd koos šokolaadipruuni pintsakuga. Erksamad ja julgemad värvid näevad head välja nahast tagiga.

5. Aksessuaari julgesti. Maomustriline kott või silmapaistev sõrmus võivad hästi sobida kokku selle muidu turvalise stiiliga.
• Püsi kahe või kolme põhiaksessuaari juures. Liiga palju aksessuaare võivad sinu riietuse liiga segaseks teha. Mida rohkem aksessuaare sul on, seda vähem silmapaistvamad need olema peaksid.
• Laimirohelisi teksaseid ja musta tank-toppi kaunistavad hästi leopardimustriline sall ja suur pruuni värvi käevõru.

6. Kanna silmatorkamatut meiki. Sa võid lisada natuke värvi lauvärvi, küünelaki või huulepulgaga, kuid vali välja üks detail näost, mis silma peaks paistma ning ülejäänutega ole tagasihoidlik.
• Kanna selle stiiliga igapäevast meiki.
• Oliivirohelised teksad ja kreemjas pluus võib kokku sobitada helerohelise lauvärvi ning kahvaturoosa huuleläikega.
• Erksad laimirohelised teksad koos musta topiga ning sügavpunane huulepulk teevad head koostööd.

Lõbus välimus colorblockinguga

1. Jää julget värvi teksaste juurde. “Colorblocking” on moetrend mis tähendab suurte, puhaste, kontrastsete värvide kandmist. Kuna see trend tähendab julgeid ja puhtaid värve, siis vali teksad millel on rikas toon.

2. Viska peale kontrastne pluus. Otsi midagi, mis on sirgejooneline ning vali võrdselt julge ja kontrastne värv.
• Näiteks, kui sul on oranžid teksased, pane pluusiks tugev öösinine topp. Sinine ja oranž on täiendavad värvid, mis on värviskaalal üksteise vastasvärvid nii, et nende omavaheline kontrast on üpriski suur.
• Teisi sobivaid värvikombinatsioone: veesinine ja erkkollane, tomatipunane ja fuksia, tumesinine ja roosa, mündiroheline ja melonikollane, sirelililla ja pastelne oranž, korall ja türkiis.

3. Pane jalga ka erksad kingad. Madalad balleriinad, tennised ja saapad sobivad paremini kui lahtised sandaalid, kuna katavad rohkem ning tänu sellele on neil tugevam kohalolek.
• Vali jalanõud mis on kontrastis sinu teksastega. Lihtne moodus seda teha on sobitades kingade värv oma särgi värviga.

4. Ole aksessuaaridega väga tagasihoidlik. See välimus on juba piisavalt julge ilma silmatorkavate aksessuaarideta.
• Liiga silmapaistvad ehted võivad teha riietuse liiga kirjuks ja närviliseks.
• Neutraalsed värvid sobivad kõige paremini. Näiteks, pärlkõrvarõngad ning hõbedane kell sobivad hästi oranžide teksaste ja öösinise pluusiga.
• Väikesed värvilised aksessuaarid võivad samuti sobida. Ülevalpool kirjeldatud riietuse juures vaheta välja pärlkõrvarõngad tillukeste oranžide kõrvarõngaste vastu.

5. Oled tagasihoidlik ka meikides. Selle stiili jaoks on sobivam loomulikum välimus. Selle mõte on teha tähelepanu keskmeks sinu riietust.
• Vali neutraalne jumestuskreem, lauvärv ja huulepulk. Kui soovid siiski lisada värvi, siis kasuta selleks silmalainerit või küünelakki.

Mahedalt tagasihoidlik

1. Vali pastelsed teksad. Idee on siin kasutada sarnaseid värve, et pehmendada teksaste värvi muutumata liiga monokromaatiliseks.
• pastelsetel teksastel on pehme efekt mis on sobivaim selle tagasihoidliku välimuse jaoks. Vali värvid nagu beebisinine, võikollane, heleroosa või lavender.

2. Pluusiks pane sügavama toon. Sa võid valida sügavama tooni samas värvis või teistsuguse värvi mis on sarnade sinu teksaste värviga.
• Näiteks, kasuta sügavat violetset tooni lavendlivärviliste teksastega või tumesinist beebisiniste teksadega.
• Sarnaseid värve nagu lilla ja roosa saab samuti koos kasutada. Heleroosad teksad sobivad hästi violetse pluusiga.
• Selle stiiliga võid kasutada tagasihoidlikke mustreid- nagu väikeste lilledega muster- või ühevärvilisi.

3. Hoia kingad lihtsad. Midagi naiselikku ilma suurte detailiteta sobivad tihtipeale kõige paremini, eriti madalad kingad või pahkluusaapad.
• Võid valida neutraalset tooni kingad nagu must, hall või tumepruun.
• Samuti võid kasutada ka värvi mis sobib sinu pluusiga. Kui sul on helelillad teksad ning tumelilla pluus, võid lisada viinamarjalillad madalad kingad.

4. Kanna neutraalset jakki. Proovi selga kardigane, nahast tagisid, teksajakke, kergeid vihmamantleid ja pintsakuid kuni leiad sellise mis sulle meeldib.
• Kuigi stiil sõltub sinu pluusi lõikest ja sinu eelistustest, peaksid olema ettevaatlik värvi suhtes. Vali neutraalne värv, et välimus liiga kirjuks ei läheks. Maheda välimuse jaoks sobivad valge, kreemjas ja hall värv.
• Valge pintsak sobib hästi helelillade teksade ja tumelilla pluusiga ning hall vihmamantel teeb head koostööd beebisiniste teksade ja tumesinise sviitriga.

5. Hoia aksessuaarid neutraalsena. Kuna selle välimuse eesmärk on olla tagasihoidlik ja pehme, sobivad selle juurde ainult need ehted, mis pole väga silmatorkavad.
• Ehteks võid kanda lihtsat kuldset või hõbedast kaelaketti ning peenemaid käevõrusid.
• Mustrilise käekoti asemel vali kreemjas või must.

6. Jätka samas värviskeemis ka meigiga. Enamus meigist peaks olema loomulik, kuid võid lisada natuke värvi, mis sobib sinu valitud värviskeemiga. Ära värvi oma huuli, silma ja küüsi väljapaistvaks vaid vali nendest üks.

 

Naturaalsest siidist õhulised pluusid

Kevad-Sügisene Värvikirev Kudum

Erinevates toonides käisteta särk naistele

Hingavad madala lõikega naiste tennised

Lihtsad naiste kingad

Lihtsad ühevärvilised käekotid

 

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356