Kuidas hoolitseda kõrvarõngaaukude eest?

Peale seda kui oled saanud kõrvarõngaaugud, on nende eest hoolitsemine väga oluline, et need paraneksid täielikult, enne kui hakkad kandma uhkeid ja rippuvaid kõrvarõngaid. Kui su kõrvarõngaaugud muutuvad põletikuliseks ära kõrvarõngaid eemalda, kuna niimoodi võib põletik sinu kõrvanibusse lõksu jääda. Õpi kuidas hoolitseda oma äsja augustatud kõrvade eest ning ole valvas märkide suhtes mis tähendavad, et on aeg pöörduda arsti poole.

Ole hoolas

1. Ära eemalda meditsiinilisi kõrvarõngaid enne kui augud on paranenud. Kui sulle tehakse kõrvarõngaaugud saad sa algsed kõrvarõngad. Need kõrvarõngad on tehtud allergiat vältivatest materjalidest. Kui need enneaegselt eemaldad võivad sinu kõrvarõngaaugud kinni kasvada või ei parane need täielikult.
• Kui sinu kõrvarõngaaugud on tehtud kõrvanibule, peaksid kandma algsed kõrvarõngad kuus nädalat.
• Kui kõrvarõngaaugud on kõhrel, peaksid kandma meditsiinilisi kõrvarõngaid 8-12 nädalat.

2. Ära enda kõrvu palju katsu. Ebavajalik kõrvarõngaste näperdamine võib tekitada põletikku. Puutu neid ainult siis, kui neid puhastad. Kui sul on vaja neid niisama puutuda, pese enne enda käed bakterivastase seebiga.

3. Ole ettevaatlik asjadega, mis võivad su kõrvarõngaste taha kinni jääda. Mütsid, sallid ja teised asjad võivad kõrvarõngaste külge kinni jääda ning neid kiskudes tekitada valu ja rebendeid. Väldi soojendavaid kõrvaklappe ja kitsaid mütse mis suruvad su kõrvadele.
• Ole ettevaatlik ka riideid vahetades, eriti kui paned selga sellisest materjalist kampsiku, mis võib kergesti kõrvarõnga taha kinni jääda.

4. Ära lase teistel ainetel enda kõrvadega kokku puutuda. Väldi šampooni, palsami ja muude juuksehooldusvahendite kokkupuudet kõrvadega. Nendes toodetes olevad koostisosad võivad põhjustada põletikku.

5. Proovi magada selili. Magades kõrv vastu patja võid lisaks sellele, et magamine valus on, ärritada enda kõrvarõngaauku.
• Kui sa selili magada ei suuda, vaheta padjapüüri iga õhtu. Padjapüüris olevad bakterid võivad kanduda sinu värskesse kõrvarõngaauku ning tekitada seal põletikku.
• Kui sul padjapüüre napib võid kasutada ka puhtaid T-särke. Lihtsalt pane puhas särk padjale ümber ning vaheta seda iga õhtu.

Kõrvarõngaaukude puhastamine

1. Pese oma käed bakterivastase seebiga. See on oluline samm, kuna võid enda sõrmedega kergesti kanda baktereid oma kõrvadele. Veendu, et su käed oleksid puhtad iga kord kui enda kõrvu puutud.

2. Kasta vatitikk või vatitups puhastusvahendisse. Kasuta soola baasil puhastusvahendit mille said kaasa tehnikult, kes sulle kõrvarõngaaugud tegi või mõnda teist puhastusvahendit, mis on spetsiaalselt mõeldud kõrvarõngaaukude puhastamiseks.
• Ära kasuta piiritust, vesinikperoksiidi või antibakteriaalset salvi. Need sisaldavat ainet, mis pärsivad naharakkude regeneratsiooni ja tervenemist.
• Sa võid apteegist ostetud vahendile kasutada alternatiivset meresoola lahust. Lahusta 1/4 teelusikatäit meresoola tassitäies vees. Ära kasuta joodi sisaldavat soola.

3. Puhasta auk ja kõrvarõngas. Puhasta eest ja tagant. Veendu, et kogu piirkond saaks kaetud puhastusvahendiga. Jälgi, et vahendit läheks ka kõrvarõngaaugu sisse.

4. Keeruta kõrvarõngast. Keeruta õrnalt kaks või kolm korda, et kindlustada puhastusvahendi auku minemist. Lisaks liiguta rõngast ka ette ja taha. See hoiab ka ära selle, et auk ära paranedes liiga kitsaks ei muutuks.

5. Kasuta teisel kõrval uut vatitikku või vatitupsu. Viska minema see, mida juba kasutasid ning teise kõrvarõngaaugu puhastamiseks võta uus.

6. Puhasta auke kolm korda päevas. Ära jäta puhastamist vahele, eriti esimestel nädalatel. Tihe puhastamine on oluline, kuna õhus olev mustus võib sattuda kõrvarõngaauku ning seda ärritada.
• Peale pesemas käimist puhasta igaks juhuks ka enda kõrvad, kuna sinna võis sattuda šampooni või palsamit.
• Puhasta kõrvad ka peale ujumist ja higistamist.

Põletiku märgid

1. Punetavad ja paistetunud. Need sümptomid on normaalsed esimestel päevadel kui oled saanud oma kõrvarõngaaugud, kuid kui see varsti ei taandu, võib põhjuseks olla põletik või allergia.
• Allergia põhjustatud reaktsioonid on lihtsalt lahendatavad kui eemaldad kõrvarõnga. Kuid see põhjustab kõrvarõngaaugu kinni kasvamist.
• Kui tahad enda kõrvarõngaauke alles jätta, mine arsti juurde. Arst oskab su kõrva ravida ning annab sulle nõu kas on vajalik kõrvarõngad eemaldada.

2. Mine arsti juurde kui koged murettekitavaid sümptomeid. Mäda, liigne sügelus, punetamine ja tugev valu on põletiku märgid. Eemalda kõrvarõngas koheselt, kui see on liiga valus, lase seda arstil teha. Puhasta kõrva antibiootikumsalviga ja kata sidemega seni kuni see on paranenud.

3. Otsi koheselt abi kui su kõrvanibu rebeneb. Kui su kõrvarõngas kuhugi kinni jääb ning põhjustab kõrvanibu rebenemist võib sul vaja minna õmblusi. Mine koheselt EMOsse, et sinu kõrv saaks õiget ravi.

Hilisem hooldus

1. Eemalda oma algsed kõrvarõngad. Kui su kõrvad on paranenud võid hakata kandma ka teisi kõrvarõngaid. Esimestel kuudel kanna kergeid ja väikseid kõrvarõngaid, et suured ja rasked kõrvarõngad sinu kõrvarõngaauke välja ei venitaks.
• Kui sa kõrvarõngaid vahetad, jälgi oma kõrvade reaktsiooni erinevatele metallidele. Osad inimesed on tundlikud kõikide metallide suhtes peale kulla ja hõbeda.
• Ka plaatina on hea valik neile, kelle nahk on tundlik või allergiline.

Lisaks:
• Veendu, et salong kuhu kõrvarõngaauke tegema lähed on puhas, hügieeniline ja kvalifitseeritud.
• Ole ettevaatlik juukseid harjates!
• Kui su kõrv palju valutab, võid sellele jääd peale panna.
• Pese juukseid vähemalt ülepäeviti, et sinu juustes olev rasv ei puutuks kokku sinu kõrvarõngaauga.
• Kui sa plaanid omale kõrvarõngaaukude tegemist, tee seda enne nädalavahetust, et su kõrvad saaksid paar päeva rahulikult olla.
• Ära mine ujuma 24 tundi peale augustamist.
• Kui sul on pikad juuksed, katsu neid rohkem kinni kanda, et need kõrvarõnga külge kinni ei jääks.
• Kui sa enda kõrvarõngaauke ei puhasta, muutuvad need põletikuliseks.

 

Inglitiivakujulised Rubiinkõrvarõngad Hõbedaga

Südamekujulised värvilise topaasiga hõbekõrvarõngad

Vastupidavad ja säravad väikesed kõrvarõngad

Erinevates värvides väikesed kõrvarõngad

Naturaalsestes toonides pärlkõrvarõngad