Kuidas säilitada sügiseid lehti?

Sa saad nautida sügise ilu ka kuid pärast aastaaja lõppu, kui säilitad sügisesed lehed. Lisades vaha või mõnda teist vahendit lehtedele, mis säilitavad nende värvi ja vormi nädalateks või kauemakski. Nendest lehtedest saad ilusa, odava dekoratsiooni enda kodusse, mida saad nautida pikalt peale seda kui puud paljad on.

Decoupage tehnika

1. Vali erksad lehed. Korja värskelt langenud lehed, mis on erksavärvilised ja parajalt paindlikud. Lehed võivad ka natuke kuivemad olla, kuid mitte nii kuivad, et nad oleksid haprad. Väldi lehti millel on koledad laigud või rebendid.

2. Pane mõlemale poole decoupage-i. Decoupage on valge ja liimjas aine, mis kuivades muutub läbipaistvaks. Seda leidub paljudes käsitöö- ja raamatupoodides. Kasuta vahtharja, et ettevaatlikult katta leht mõlemalt poolt. Pane lehed kuivama ajalehe peale.
• Enamikel juhtudel peaksid sa katma lehed decoupage-iga samal päeval kui sa need korjasid. Kui ootad liiga kaua kuivavad lehed, muutudes hapraks ja pruuniks.
• Kui lehed on liiga niisked või kui sa noppisid nad otse puu otsast, saad neid kuivatada õrnalt raamatu lehekülgede vahele pressides. Hoia neid seal mõni päev.

3. Lase decoupage-il täielikult kuivada. Kuivanuna muutub see läbipaistvaks ja pole enam kleepuv.

4. Korda sama teisel pool. Pööra leht teistpidi ja pane decoupage ka teisele poole. Kui ka teine pool on kuivanud, on lehed valmis kasutamiseks. See meetod säilitab värvi ja kuju pikaks ajaks.

Parafiiniga katmine

1. Vali värsked lehed. Alusta lehtedega mis on elavad ja äsja langenud. Parafiiniga kattes säilitavad lehed väga hästi enda värvi. Enne alustamist kuivata lehed paberrätikutega.

2. Sulata parafiin pannil. Kasuta vana panni mida sa enam söögi valmistamiseks ei vaja. Parafiini saad osta käsitööpoest. Sulata parafiin madalal kuumusel.
• Et parafiin kiiremini sulaks, lõika see tükkideks.

3. Eemalda sulanud vaha pliidilt. Ole ettevaatlik, kuna sulanuna on see väga kuum. Jälgi, et keegi seda ümber ei ajaks, eriti kui sul on väikesed lapsed või koduloomad.

4. Kasta iga leht sulatatud parafiini. Hoia lehte varre otsast ja kasta see sulanud vaha sisse mitu korda. Veendu, et mõlemad pooled saaksid kaetud.

5. Pane lehed kuivama. Aseta iga leht vahapaberile kuivama. Jälgi, et lehed ei satuks tuuletõmbe kätte ning lase neil kuivada mitu tundi. Kui lehed on kuivanud, peaksid need kergelt vahapaberilt maha tulema. See meetod säilitab kuju ja värvi pikaks ajaks.

Glütseriini vann

1. Vali värsked lehed või väike oks millel on lehed küljes. Kui sa soovid säilitada tervet oksa, on see meetod palju lihtsam kui parafiini kasutades. Vali oks, mille lehed on erksad ja kindlalt oksa küljes kinni.
• See meetod toob lehtede värvi veelgi rohkem esile. Kollased saavad erksama tooni ja punased ning oranžid saavad punetava tooni.
• Otsi oksaraagu mis on ise puult langenud, kuna selle murdmine võib puud kahjustada.
• Ära vali oksa, millel on haiged lehed või need, mis on vahepeal külma saanud. See meetod ei tööta lehtedel, mis on vahepeal härmatunud olnud.

2. Ava oksa ots. Löö haamriga iga oksa otsa, et seda lõhestada. See paljastab puuoksa elusa osa nii, et see saaks korralikult imeda glütseriini. Muidu ei suuda vahend lehtedeni jõuda.
• Kui sa säilitad üksikuid lehti võid selle sammu vahele jätta.

3. Sega valmis glütseriini lahus. Köögiviljade glütseriini võid leida käsitööpoest ja suurematest toidukauplustest. Et lahus teha, sega suurte ämbrisse või vaasi 530 ml vedelat köögivilja glütseriini ja 2 liitrit vett.
• Glütseriin on naturaalne saadus, mis on saadud köögiviljadest. Tänu sellele on see üpriski orgaaniline valik lehtede säilitamiseks.
• Kui sa tahad säilitada suurt ja puiset oksa, lisa juurde 4-5 tilka mahedat nõudepesuvahendit. Nõudepesuvahend käitub pindaktiivselt, murdes lahti glütseriini molekule, et need saaksid paremini puu sisse imenduda. Parima tulemuse jaoks kasuta mahedat nõudepesuvahendit ilma lisatud värvide ja lõhnadeta.

4. Pane oks lahusesse 3-5 päevaks. Lase okstel ja lehtedel imeda glütseriini vähemalt kolm kuni viis päeva. Pane need senikauaks varjulisse kohta.
• Kui sa säilitad üksikuid lehti, pead sa neile raskuse panema, et need püsiksid vee all. Vala lahus tasasesse nõusse, aseta lehed sisse ja kata need taldriku või kaanega, et neid all hoida.

5. Eemalda oks ja lehed lahusest. Värv on erksam ja lehed peaksid tunduma nõtked. Sa võid kasutada tervet oksa või noppida selle küljest lehed ja kasutada neid eraldi.

Lehtede kuivatamine mikrolaineahjus

1. Pane värsked lehed paberrätikute vahele. See on hea moodus, kuidas kuivatada lehti erinevateks käsitööprojektideks, kuid osa lehtede värvist tuhmub. Aseta värsked lehed kahele paberrätikule. Kata need ühe paberrätikuga.
• Kasuta värskelt langenud lehti, mis on värvirikkad ja painduvad.
• Parima tulemuse jaoks, jäta väike vahe igale lehele, et need kokku ei kleepuks kuivamise ajal.

2. Pane lehed mikrolaineahju kuni need on kuivanud. Aseta lehed mikrolaineahju ning kuumuta neid 30 sekundit. Peale seda jätka kuivatamist 5-sekundiliste intervallidega.
• Sügisesed lehed vajavad üldiselt 30-180 sekundit, et need oleksid piisavalt kuivad.
• Ole väga ettevaatlik lehti mikrolaineahjus kuivatades. Kui neid liiga kaua kuivatad võivad need põlema minna!

3. Pane lehed lamedale pinnale terveks ööks. Vaata, et koht oleks varjuline ja tuuletõmbevaba. Lase neil olla vähemalt üks öö või kõige rohkem kaks päeva. Kui märkad värvis muutust, tuleks lehed koheselt tihendada.

4. Tihenda lehed craft spray-ga. Pritsi iga lehe mõlemale poole läbipaistvat akrüül spray-d, et säilitada nende värvi. Enne lehtede kasutusele võtmist lase neil kuivada.

Raamatuga kuivatamine

1. Aseta lehed kahe paberlehe vahele. See meetod kuivatab lehed, kuid ei säilita nende värvi. Pane puulehed kahe valge paberi vahele.
• Kasuta paksemat paberit, muidu võib paber läbi lasta ning tekitada plekke.
• Pane puulehed ühe kihina, ära pane neid üksteise peale, kuna üksteise otsas olles kleepuvad need omavahel kokku.
• Vali lehed mis on heas seisukorras. Need peaksid olema värskelt langenud. Otsad ei tohiks olla kuivanud.

2. Pane raske raamat paberite peale. Et vältida raamatu määrdumist, pane vahele paberrätikud või kuivatuspaber.

3. Alternatiiviks: Pane puulehed otse raamatulehtede vahele. Kasuta vana raamatut, mille määrdumine sind ei häiri. Lihtsalt topi puulehed lehtede vahele. Jäta vähemalt 20 lehekülge tühjaks, et saada paremat tulemust.
• Pane raskus raamatu peale. See aitab pressida välja niiskust ja hoida lehti lamedana. Raskuseks võib olla teine raamat, telliskivi või mõni taoline raskem asi.

4. Vaata lehtede kulgu ühe nädala pärast. Lehed peaksid olema kuivanud, kui need seda ei ole, siis pane lehed veel mõneks päevaks pressi alla.

Vahapaberi meetod

1. Vali värsked lehed. Alusta lehtedega mis on niisked, erksad ja värskelt langenud. Vahapaberi vahel pressimine säilitab nende erksa värvi.

2. Kuivata lehed. Aseta lehed kahe paberrätiku vahele, et neid kuivatada kui need märjad on. Jälgi, et lehed teineteisega kokku ei puutuks, muidu võivad need üksteise külge kleepuda. Kasuta keskmiselt kuuma triikrauda, et triikida neid mõlemalt poolt.
• Lehtede kuivatamine laseb neil hoida erksat värvi ja kvaliteeti enne kui need on kinnitatud vahapaberile.
• Ära kasuta triikraual auru, kuna aur hoiab lehed niiskena.
• Katsu lehti peale 3-5 minutit triikimist. Kui leht ei tundu kuiv, triigi veel mõlemalt poolt mõni minut.

3. Aseta lehed kahe vahapaberi vahele. Säti lehed ühekihiliselt ja jäta igale lehele natuke ruumi.

4. Aseta vahapaber kahe kirjutuspaberi vahele. Sa võid samuti kasutada pruuni paberkotti või mõnda teist paksemat paberit. Veendu, et vahapaber oleks kaetud tavalise paberiga, et triikraud ei jääks vaha külge kinni. Jälgi, et lehed oleks ühe kihina ja nende vahel oleks ruumi.

5. Kinnita vahapaber triikrauaga. Triikrauda hoia keskmise kuumuse peale ning triigi mõlemalt poolt, et vaha kinnituks. Liiguta triikrauda kogu aeg, et see ei kõrvetaks vaha. Soojenda esimest poolt kolm minutit, siis pööra paber, vaha ja lehed ettevaatlikult ümber ja korda sama teisel pool
• Ära kasuta auru.
• Ole kuuma paberiga ettevaatlik. Kui sul on tundlik nahk, tasuks kanda kindaid, et käsi kaitsta.

6. Lase vahal jahtuda. Vaha on natukene sulanud lehtede ümber ning kui see jahtub kinnitub see nende külge. Oota kuni vaha on jahtunud, enne kui sa seda katsud.

7. Lõika lehed välja. Pärast kui kõik on maha jahtunud, eemalda paberilehed vahapaberilt. Lõika ettevaatlikult iga puuleht välja, kasutades teravaid kääre või käsitöö tera.
• Jäta väike osa vahapaberit puulehtede äärde, et lehed püsiks kindlalt vahapaberi vahel.
• Sa võid proovida ka vahapaberit lehtedelt eemaldada selle asemel, et neid välja lõigata. Vahakiht peaks jääma lehtedele ning sellest võib piisata, et lehti säilitada.

Antiikse roosimustriga vihmavari

Sügiste lehtedega fitnessi jalanõud

Lehekujulised väikesed serveerimistaldrikud

Naiste Moodsad Sügisesed Saapad

Meeste Sügis-Talvine Jope, Suured Suurused!