Mida kinkida inimesele, kellel on kõik olemas?

Mida kinkida sünnipäevaks või jõuludeks sellisele inimesele, kel kõik juba olemas on?

Igal meist on mõni pereliige või sõber, kel paistab juba kõik olemas olevat ning kui tuleb aeg talle midagi kinkida, tundub see võimatu ülesandena. Selle asemel, et keskenduda poes müüdavatele asjadele, võid kinkida midagi isiklikku.

Personaalse kingituse tegemine

  1. Kirjuta päevik oma lemmikmälestustest, mis teda puudutavad. Kirjelda, mis juhtus ning mis selles nii meeldejäävat oli. Kaasa ka suuremaid asju, nagu erilised sündmused ning väiksed asju, nagu häid vestlusi, mida sa mäletad. See on hea isiklik kingitus, mis näitab kingisaajale, et hindad teda.
    • Näiteks võid kirjutada midagi taolist: “Aastal 2015 proovisime minna ilutulestikku vaatama, kuid ei leidnud parkimiskohta. Selle asemel sõitsime mäe otsa ning istusime kapotile ning vaatasime ilutulestikku”.
    • Või näiteks: “Kord olin külmetunud, kuid pidin ikkagi tööle minema ning kui hommikul ärkasin, olid sa mulle lõunaks kaasa teinud kanasuppi. See oli nii armas ning meenutas mulle, kui palju sa minust hoolid”.
  2. Tee talle “komplimentide purk”. Palu kingituse saaja perel ning sõpradel kirjutada paberitükile üles lemmik asi kingi saajast. Seejärel pane kõik need paberid klaasi või dekoratiivsesse purki. Kingi saaja võib need korraga läbi lugeda või ükshaaval, siis kui tal on halb päev olnud.
    • Näiteks võivad inimesed kirjutada: “Minu lemmikvärv on sinu silmade sinine” või “Sa räägid alati kõige paremaid nalju”.
  3. Tee album vanade fotodega. Sa võid fotod panna fotoalbumi või siis teha ise album, kasutades erinevaid dekoratsioone, kleepse ja värvilisi pabereid.
    • Sa võid albumi teha ka kindlas teemas. Näiteks koos viibitud puhkusest või mõnest tähtpäevast.
    • Kui sul endal pole piisavalt fotosid, siis küsi kingisaaja perelt ja sõpradelt.

Jaga enda lemmikuid asju

  1. Kingi talle enda lemmikraamat. Kirjuta raamatusse miks sa seda raamatut armastad ning mida see raamat sinu jaoks tähendab. Sa võid lisada ka kutse kohvile, et peale seda kui ta raamatu on läbi lugenud, saaksite seda koos arutada.
  2. Tee talle enda lemmiksöök. Sa võid kutsuda ta koju ning valmistada talle enda lemmiksööki. See annab talle võimaluse proovida teistsugust sööki ning ta ei pea see õhtu süüa tegema. Sa võid valmis kirjutada ka detailse retsepti ning kinkida selle koos vaja minevate toiduasjadega.
  3. Pane kokku playlist enda lemmikutest lauludest. Sa võid kirjutada ka CD plaadi. Mida erinevamad laulud, seda parem- nii võib ta tutvuda muusikaga, mida ta varem kuulnud pole ning ehk leiab endale mõne uue lemmiku.

Anna talle kogemus

  1. Pane ta kirja mõnele kursusele. Saadaval on nii palju erinevaid töötubasid ja kursuseid, kus ta saab arendada oskust, mis tal juba on või õppida mõne uue.
    • Spordisõbrale võid kinkida tennisetunnid.
    • Maalimine või keraamika on hea valik kunstnikuhingele.
    • Ilu fännile saab kinkida jumestamise õppetunnid.
  2. Vii ta uude linna. Vii kingisaaja linna, kus ta varem käinud pole ning käige koos vaatamisväärsustega tutvumas, lihtsalt linna vahel jalutamas ning kuskil huvitavas kohas söömas.
  3. Osta piletid. Osta piletid teatrisse, kinno, kontserdile või mõnele muule sündmusele. Osta kaks piletit, et ta saaks kellegi kaasa kutsuda (ehk sinu?).



Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356