Miks peaksid endale koera võtma?

Seitse põhjust, miks koera omamine hea on

Me kõik teame, kui armsad on koerad ning kui lõbus nendega mängida on. Kui nad ka söövad palju, tahavad palju välja ja teevad igasuguseid pahandusi. Nad on kulukad ning nõuavad palju aega ja tähelepanu. Nii et kas sa tõesti vajad neljajalgset sõpra? Jah, vajad! Ning siin on seitse peamist põhjust, miks on koera omamine hea:

  1. Koerad tõstavad tuju. Vaid 15-30 minutist koeraga koos veedetud ajast piisab, et sa tunneksid end rahulikumana ja lõdvestunult. Koeraga mängimine tõstab aju dopamiini ja serotiini taset, mis on naudingu ja rahuga seotud neurotransmitterid. Nii et järgmine kord, kui tunned end nukralt, võta mänguasi ning veeda aega oma koeraga. See liputav saba toob sulle kindlasti naeratuse näole.
  2. Koeraomanikud paranevad haigusest kiiremini. Koeraomanikud taastuvad haigusest palju kiiremini kui need inimesed, kellel pole koera. Inimesed, kellel on koer ja kes kannatavad infarkti pärast, taastuvad sellest täielikult kaks korda suurema tõenäosusega kui need, kellel pole koera.
  3. Koera omamine parandab füüsilist heaolu. See soodustab ka tervislikku vormi. Koer vajab igapäevast liikumist ning sina samuti! Koeraomanikud vastutavad oma koeraga mängimise ja liikumise eest, seega on arusaadav, et koerainimesed kipuvad olema aktiivsemad kui need inimesed, kellel koera pole.
  4. Koerad aitavad suurendada sotsiaalset suhtlemist. Koerad vajavad mängimist ja hoolitsust enda omanikkudelt, kuid samuti vajavad nad ka teiste koertega suhtlemist. See tähendab, et koeraomanikkudel on võimalus suhelda teiste koeraomanikkudega. Isegi naabruskonnas jalutamine võib kaasa tuua uusi tutvusi ning palju vestlusi.
  5. Koera omamine võib muuta sind atraktiivsemaks. Dog’s Trusti läbiviidud uuringu kohaselt ütles 700st küsitletud inimestest lausa 60 protsenti, et koera omamine võib inimest atraktiivsemaks muuta, samas kui 85 protsenti arvab, et koeraga jalutavale inimesele on lihtsam läheneda ning vestlust alustada.
  6. Nad elavad selleks, et enda väikseid kaaslasi kaitsta. Ja lapsed saavad enda neljajalgselt sõbralt palju õppida. Lastele annab tähtsuse ja rahulolu tunde koerte toitmine ja jootmine ning nende järelt koristamine ning nendega väljas käimine. Koerad õpetavad lastele ka sotsialiseerimist. Koerad on sotsiaalsed loomad, kes naudivad ja vajavad tähelepanu ja suhtlemist. Koeraga suhtlemist õppides saavad lapsed õppida ka seda, kuidas uute inimeste ja teiste lastega paremini suhelda. Koertega koos kasvavad lapsed näitavad tihtipeale ka kõrgemat empaatiavõimet kui need lapsed, kellel pole koeri.
  7. Neil on alati hea meel sind näha. Kõige tähtsam on see, et koer alati ootab sinu kojujõudmist! Isegi kui su koer närib katki paari kingi või teeb vaibale pahanduse, siis ei reeda ta sind tegelikult kunagi. Ei öelda ilmaasjata, et koer on inimese parim sõber!