Kuidas pesta rinnahoidjat?

Teades õiget viisi, kuidas pesta enda rinnahoidjat, hoiad ära kahjustused ning pikendad rinnahoidja mugavust ja eluaega. Kõige ohutum on rinnahoidjat pesta käsitsi, kuid kui pead siiski kasutama pesumasinat, on ka sellega võimalik seda ohutumalt teha.

Käsitsi pesemine

1. Täida valamu sooja veega ja lisa natuke lahjat pesuvahendit. Kui sa ei pese just suuremat hulka asju, vajad sa kuskil ühe teelusika kuni ühe supilusika jagu pesuvahendit. Valamu asemel võid kasutada ka pesukaussi. Veendu, et kasutad alkoholivaba pesuainet, mis on mõeldud just käsitsi pesemiseks. Kui sul pole kodus sobivat pesuvahendit, siis saad lihtsalt teha ka ise:
• Kombineeri üks tassitäis (u 240 ml) kuuma vett, üks teelusikatäis laste šampooni ja 1-2 tilka eeterlikku õli (lavendel ja kummel sobivad selleks ideaalselt). Täida kraanikauss või pesukauss leige veega ning lisa omatehtud pesuvahend.

2. Sega pesuvahend veega. Sega käega seni kuni vette tekivad mullikesed ja vaht. Ära muretse, kui vahtu tekib vähe; liiga palju pesuvahendit mitte ei puhasta paremini, vaid raiskab pesuvahendit ning teeb loputamise protsessi pikemaks.

3. Pane rinnahoidjad sisse. Proovi pesta sarnaseid värve koos, eriti kui tegu on puuvillaste rinnahoidjatega. Tumedad värvid võivad ka heledamaid rinnahoidjaid tumedamaks teha. Rinnahoidjad, mis on sünteetilistest materjalidest on ohutu koos pesta, kuna need üldiselt värvi ei anna.

4. Lase rinnahoidjatel seebises vees olla 10-15 minutit. See laseb pesuvahendil mõjuda mustusele ja plekkidele. Eriti mustade või higiste rinnahoidjate puhul lase neil vees olla üks tund.

5. Hõõru õrnalt sõrmeotstega ning liiguta rinnahoidjaid vees ringi. See aitab lahti saada mustusest ja higist.

6. Loputa rinnahoidjaid jooksva kraani all. Tee seda seni, kuni pesuvahendist pole enam mingit märki.

7. Pressi rinnahoidjaid kahe käteräti vahel, et eemaldada niiskust. Pane rinnahoidja lauale laotatud rätikule ning selle peale teine rätik. Pressi rinnahoidjale ja rätikule. Ära rinnahoidjat kunagi vääna!

8. Kuivata õhu käes. Vormi rinnahoidjad õigesse olekusse enne kuivama panemist. Sa võid rinnahoidja pesurestile rippu panna või asetada see kuivama kuivale ja puhtale käterätile. Kui valid rinnahoidja riputamise, ära riputa seda paeltega, kuna see venitab neid välja. Selle asemel riputa see kuivama kahe korvi vahelt.

Pesumasinaga pesemine

1. Pane kinni haagid. Kui haake kinni ei pane, võivad need jääda pesus teiste asjade külge kinni ning niite välja tõmmata, lisaks võivad haagid ka kuju kaotada ning rinnahoidja ei püsi siis enam nii hästi kinni.

2. Pane rinnahoidja võrgust pesukotti. See ei lase rinnahoidjal teiste riiete külge kinni jääda ning kaitseb seda karmimate asjade eest nagu näiteks teksapüksid.

3. Pane rinnahoidja pesumasinasse koos sarnaste värvidega. Pese valgeid rinnahoidjaid koos valgete riietega. Heledaid rinnahoidjaid (nagu beežid ja pastelsed toonid) teiste heledate riietega. Tumedaid rinnahoidjaid (nagu tumesinine ja must) pese koos tumeda pesuga.

4. Proovi rinnahoidjat pesta koos teiste kergemate asjadega. Katsu pesta enda rinnahoidjaid kergete asjadega nagu T-särgid, aluspüksid, sokid ja pidžaamad. Teksased ning saunalinad on palju raskemad kui rinnahoidjad ning võivad neid kahjustada.

5. Kasuta kerget pesuvahendit ning õrna tsüklit. Kasuta külmemat vett, kuna kuum vesi nõrgestab kiude ning põhjustab seda, et paelad on vähem elastsed. Ära kasuta tugevaid pesuvahendeid, kuna need võivad aja jooksul kangast nõrgestada ja rikkuda.

6. Masinast välja võttes anna rinnahoidjale tagasi õige kuju. Seda on üldiselt vaja rinnahoidjate puhul, mis on polsterdatud.
• Kui rinnahoidja on tilkuvalt märg, siis ära seda vääna; selle asemel kasuta ülal väljatoodud kahe rätiku tehnikat.

7. Kuivata rinnahoidja õhu käes. Samuti nagu käsitsi pestes, tuleb ka masinas pestud rinnahoidjat kuivatada õhu käes, et pikendada selle eluiga.

Nipid:
• Kui sul pole võrgust pesukotti võid selle asemel kasutada padjapüüri. Veendu, et padjapüür oleks korralikult kinni seotud, et su rinnahoidjad pesu ajal sellest välja ei pudeneks.
• Kui rinnahoidja sildil on juhendid pesemiseks, siis järgi neid.
• Pese enda rinnahoidjat peale kolme või nelja kandmiskorda. Kui higistad palju, siis tuleks seda tihedamini teha. Lisaks ära kanna sama rinnahoidjat mitu päeva järjest, vaid lase tal päevake puhata ja nö vormi taastada.
• Rinnahoidjaid, mille allosas on traat ning uhkemaid rinnahoidjaid tasuks alati pesta käsitsi. Odavamaid, ainult riidest ja spordirinnahoidjaid võib rahuliku südamega pesumasinas pesta.

 

Pitsist push up rinnahoidjad

Nööridega naiste aluspesukomplekt

Stiilne naiste pesukomplekt

Mugav push up naiste spordirinnahoidja

Kiirelt kuivavad spordirinnahoidjad