Kuidas puhastada poore?

Kui asi puudutab poore, on hea näopuhastus rutiin parim asi, mida teha saad, et need paistaksid väiksematena. Peale pooride puhastamist kasuta näotoonikut, et poore sulgeda. Kuigi pole ühtegi võimalust, et püsivalt poore kahandada, aitavad need nõuanded sulgeda poore ja hoida sinu näo välimust värskena.

Näo puhastamine

1. Pese igal õhtul enne magamaminekut enda nägu. Meigiga või nägu pesemata magama minnes põhjustad pooride ummistamist. Kui sinu poorid paistavad suured, siis võib see olla üks põhjustajatest. Tee endale harjumuseks enda näo puhastamine igal õhtul.
• Kasuta sooja vett kuuma või külma asemel, et vähendada naha ärrituse võimalust.
• Patsuta nägu kuivaks pehme käterätiga.

2. Kasuta puhastusvahendit, mis ei ärrita sinu nahka. Paljud puhastusvahendid sisaldavad karme koostisaineid, mis põhjustavad kuiva ja ärritunud nahka. Kui sinu poorid on ärritunud, siis paistavad need suuremad ja avatumad. Et hoida neid suletuna, on parim kui sa kasutad õrna puhastusvahendit, mis peseb mustuse ära ilma sinu nahka kuivatamata.
• Vali näopuhastusvahend, milles pole sulfaate. Sulfaadid on karmid puhastajad, mis eemaldavad nahalt selle naturaalse õli ja jätavad selle kuivaks ja sügelevaks.

3. Proovi õlidega puhastamist. Praegu kogub populaarsust seebi asendamine õliga. Õliga näo pesemine võib kõlada ebaloomulikult, kuid see on tegelikult päris tõhus. Õli seob sinu nahka selle naturaalsed õlid ja peseb õrnalt mustuse, higi ja meigi ilma karmide kemikaalide abita. Lihtsalt määri see sujuvalt enda nahale ja kasuta märga pesulappi, et seda ringjate liigutustega ära pühkida. Siin on mõned õlide kombinatsioonid, mida võid järgi proovida:
• Rasusele nahale: sega üks teelusikatäis riitsinusõli ja kaks teelusikatäit jojobaõli.
• Kombineeritud nahale: sega 1/2 teelusikatäit riitsinusõli ja kaks teelusikatäit oliiviõli.
• Kuivale nahale: sega 1/4 teelusikatäit riitsinusõli ja kaks teelusikatäit kookose- või oliiviõli.

4. Pritsi hommikuti enda näole vett. Peale mõnusat magamist on värskendav, kui pritsid enda näole vett. Kuna sul pole peal meiki, siis pole vaja sul nägu puhastusvahendiga pesta, on hoopis parem kui annad näole puhkust ja kasutad ainult vett. Tupsuta nägu kuivaks kasutades pehmet rätikut.

5. Koori iga paari päeva tagant. Surnud nahk koguneb sinu naha pinnale, seguneb mustuse ja higiga ning ummistab poore. Koori enda nahka regulaarselt, et sinu poorid ei ummistuks.
• Üks parimaid mooduseid naha koorimiseks on lihtsalt kasutada pesulappi. Tee nägu märjaks ja hõõru sellega õrnalt nahka.
• Samuti võid kasutada näole mõeldud pesukäsna, mis kaevub surnud nahka eemaldades natuke sügavamale.
• Näokoorijad on samuti head. Proovi segu jahvatatud mandlitest ja meest.

Ummistuse eemaldamine

1. Kasuta auru. See on hea moodus pooride avamiseks, et saaksid lahti surnud nahast ja mustusest, mille tõttu poorid paistavad suuremad ja avatumad. Soojenda väike potitäis vett seni kuni see aurama hakkab, seejärel hoia enda nägu selle kohal ja laota rätik enda pähe. Lase aurul enda nägu vannitada kolm kuni viis minutit, seejärel loputa nägu jaheda veega.

2. Kasuta savimaski. Savi on naturaalne element, mis tõmbab kuivades nahast välja mustuse. Sega kuiv savi veega, et tekiks pasta ning kanna see näole. Lase sellel täielikult kuivada ning pese maha jaheda veega.
• Enamustes ilupoodides on olemas savimaskid. Otsi sellist, millel on kirjas, et see aitab pooridest ummistust eemaldada.
• Sa võid teha ka ise savimaski, segades teelusikatäie kosmeetilist savipuudrit (valget või rohelist), teelusikatäie vett ja teelusikatäie mett.

3. Proovi adrumaski. Adrumask, nagu ka savimask, tõmbab mustust pooridest ning aitab neil sulguda. Adrumaski saad ilutarvete poest või saad seda lasta teha siis, kui järgmine kord spaasse lähed.

Toniseerimine ja niisutamine

1. Alati loputa ja toniseeri peale puhastamist. Ükskõik kas sa aurutad või teed maski, alati loputa peale seda mustus ära. Seejärel kasuta näotoonikut. Toonik aitab taastada sinu naha pH tasakaalu peale puhastamist ning annab nahale noorusliku, särava välimuse ja aitab sulgeda poore.

2. Väldi näotoonikuid milles on kemikaalid, mis võivad ärritada sinu nahka. Ilutarvete kauplustes on palju erinevaid näotoonikuid. Otsi sellist, mis sobiks sinu nahatüübiga, kuid väldi toonikuid, milles on liigselt kemikaale, lõhnaaineid ja värve, mis võivad ärritada ja kuivatada sinu nahka. Sellised näotoonikud teevad rohkem halba kui head ning neid kasutades paistavad sinu poorid väiksemate asemel suurematena.
• Väldi näotoonikuid, mis sisaldavad alkoholi, kuna alkohol kuivatab nahka.

3. Proovi õunasiidri äädikat. Õunasiidri äädikas on tehtud kääritatud õuntest ning on õrn, naturaalne toonik igale nahatüübile. Sega üks teelusikatäis õunasiidri äädikat ja üks teelusikatäis vett, seejärel kasuta vatitupsu, et seda kanda enda nahale. Lase nahal kuivada ning seejärel kreemita seda.

4. Proovi meemaski, et toniseerida enda nahka. Puhast mesi on väga hea toonik. Lihtsalt kanna seda enda näole, lase sellel olla umbkaudu 10 minutit ja seejärel pese see sooja veega ära. Sinu poorid kitsenevad ning nägu paistab värske ja nooruslik.

5. Lõpeta rutiin niisutamisega. Hea niisutaja kasutamine on võti sellele, et sinu poorid püsiksid suletuna, kuna kuiv nahk võib ärritada ja põhjustada silmapaistvaid poore. Vali niisutaja, milles pole alkoholi, lõhnaaineid ja liigselt kemikaale, et sa ei ärritaks enda nahka.

Lisaks:
• Hõõru nägu õrnalt jääga, et kiirelt poore sulgeda.
• Hoia endaga kaasas näole mõeldud niiskeid salvrätte ning kui su nägu tundub õline või rasune, siis kasuta neid.
• Vaheta padjapüüri vähemalt üks kord nädalas.
• Enne näo puudutamist pese enda käed.
• Ära liiga kõvasti nägu hõõru, kuna see võib nahka ärritada, eriti kui sul on tundlik nahk.
• Joo palju vett ja söö tervislikult.
• Veendu, et tooted, mida kasutad ei oleks aegunud või halvaks läinud.

 

 

Akne- ja kortsudevastane niisutav näomask

Efektiivne niisutav ja poore vähendav kreem

Aknevastane niisutav näomask

Naturaalsed nahasõbralikud pesukäsnad – 5 tk

Pehmed pesukäsnad – 2 tk

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356