Kuidas halbadest iluharjumustest lahti saada?

Lihtsad muudatused võivad sinu välimust paremaks muuta. Nende sammude järgimine aitab sul kiirelt enda välimust täiustada.

Nägu

1. Hoidu enda näo puudutamisest. Sa kasutad enda käsi iga päev, katsudes erinevaid asju. Ükskõik mida sa puutud, kandub sinu näole, kui seda katsud nii, et pese käsi iga kord kui vajalik.
• Kui näo näppimine on saanud sulle harjumuseks, siis väldi kiusatust. Näiteks kui sul nägu sügeleb, siis kasuta sügamiseks hoopis varruka sisekülge – lihtsalt veendu, et varrukas oleks puhas.

2. Ära limpsi enda huuli. Kuivav sülg põhjustab lõpptulemusena lõhenenuid huuli. Huulepalsam ja piisav ning regulaarne veejoomine aitavad su lõhenenud huultel paraneda.
• Et peatada huulte koordumist ja lõhenemist, siis kanna huultele paks kiht vaseliini iga õhtu enne magamaminekut. See on kasulik (eriti neile, kellel on kodus kuiv õhk) kuna vaseliin lukustab niiskuse huultesse ja hoiab ära nende kuivamise.
• Samuti saad huuli ka koorida. Hõõru peent suhkrut enda huultele õrnade ringikujuliste liigutustega. Tee seda kord nädalas. Jäta see peale umbes kaheks minutiks ja seejärel pese maha. Seda on parim teha õhtul enne seda, kui huultele vaseliini paned.

3. Ära hõõru enda silmi. Silmade ümber olev nahk on väga õrn ja õhuke nii, et silmade hõõrumine võib põhjustada põletikku. Kasuta salvrätikut või enda sõrme otsa, et õrnalt tegeleda sügeluse või ärritusega – veendu, et need oleksid puhtad.

4. Jäta vistrikud rahule. Vistrikud on ummistunud poorid, mis on baktereid täis ning neid näppides ärritad enda nahka ja võid tekitada sellele arme.
• Käsimüügis olevad tooted võivad aidata, kuid parim moodus vistrike eemaldamiseks ilma sünteetiliste aineteta on kasutada teepuuõli. Tupsuta väike kogus teepuuõli vistrikele kord päevas. See võib põletikku oluliselt vähendada ning teeb seetõttu vistriku vähem märgatavaks.

Juuksed

1. Kasuta riidega kaetud juuksekumme. Ilma riideta juuksekummid rebivad ja lõhestavad juukseid.

2. Väldi kuumust. Tihe kuumuse kasutamine juustel kuivatab juukseid, mis põhjustab omakorda lõhenenud juukseotsi ja säbrulisust.
• Kuivata võimalusel alati juukseid õhu käes.
• Enne kui kasutad kuumi vahendeid nagu föön, lokitangid või sirgendaja, kanna juustele kuumusekaitsevahendit. Need mitte ei aita kaitsta sinu juukseid, vaid võivad anda neile ka läike.

3. Ära pese juukseid iga päev. See on kõige lihtsam moodus lõpetada kuivade ja säbruliste juustega, kuna tihe pesemine eemaldab juustelt ka nende loomulikud õlid.
• Kui sul on lühikesed juuksed, siis pole hullu, kui pesed neid iga päev. Inimesed, kellel on pikemad juuksed, peaksid kaaluma enda juuste harvemat pesemist. Need, kelle juuksed on õlgadeni, peaksid pesema juukseid ülepäeviti ja kellel on juuksed veelgi pikemad, peaksid pesema iga kolme päeva tagant.

Küünte närimine

1. Kasuta kibeda maitsega küünelakki. Enamustes ilutarvete poodides on müügil mõruda ja vastiku maitsega küünelakk, kanna seda küüntele kord päevas.
• Kui nüüd enda küüsi näkitsema asud, siis maitsevad need vastikult ja mõtled järgi, enne kui uuesti küüne suhu pistad. Aja jooksul aitab see küünelakk murda sinu küünte närimise harjumuse.
• Samuti võid küüntele kanda ka käte desinfitseerijat või kreemi, mis samuti halvasti maitsevad. Seda pead aga küüntele tihedalt kandma.

2. Kata enda küüned. Küünte katmine loob füüsilise tõkke sinu hammaste ja küünte vahele ning niiviisi ei saa sa neid närida.
• Kanna kindaid, kui ilm on külm, see on hea moodus, et peita enda küüsi ning hoiab samas sind ka soojas.
• Mässi sõrmeotste ümber plaastrid. Kui su küüned niiviisi kaetud on, siis sa ei pääse neid närima. See on hea tehnika, kui istud õhtul kodus teleka ees.

3. Vii tähelepanu mujale. Proovi leida uusi tegevusi, et asendada küünte närimist ajal, kui tunned end närvis olevat või lihtsalt igavled. Näiteks:
• Näri nätsu iga kord kui küüsi närida tahad. See annab su suule muu tegevuse ja maitseb palju paremini.
• Leia midagi millega mängida, nagu münt või tükk plastiliini- see hoiab su käed tegevuses ja suust eemal. See on hea tehnika, kui loed raamatut või vaatad telekat.
• Söö või joo midagi. Kanna kaasas beebiporgandeid ja pudeliga vett ning iga kord kui tunned vajadust küünt näkitseda, siis joo selle asemel vett või näkitse porgandi kallal.

4. Tee enda küüned ilusaks. Veel üks moodus, kuidas vältida küünte närimist on see, kui teed endale ilusa maniküüri – su küüned näevad ilusad välja ning sa ei raatsi neid närimisega rikkuda.
• Vali erksad värvid nagu tumeroosa või punane, kust paistaks kohe välja, kui oled küüne kallal näkitsenud.
• Pane peale kunstküüned või geelküüned. Need katavad ära su loomulikud küüned, andes neile võimaluse kasvada sellel ajal kui sa neid närida ei saa.

5. Hoia enda küüned terved. Kui küüned on heas seisukorras, siis on need tugevamad, ilusamad ja palju raskemini ära murduvad. Tervete küünte nipid on:
• Söö tervislikult. Toitained, vitamiinid ja mineraalid nagu kaltsium, magneesium ja rasvhapped on sinu küüntele head. Proovi süüa palju mune, õlist kala, puuvilju, lehtköögivilju ja pähkleid. Samuti võid võtta ka toidulisandit, mis on mõeldud tervete juuste, küünte ja naha jaoks.
• Hoia küüned lühikesed. Küünte lühikesena hoidmine ennetab nende murdumist ja liiga nõrgaks muutumist. Samuti minimaliseerib see sinu kiusatust neid hammustada. Küünte lõikamise tihedus varieerub, kuid enamus inimesi vajavad küünte lõikamist iga nädala või kahe tagant.
• Kasuta küüntele ja küünenahale mõeldud kreeme. Kuivad, dehüdreeritud küüned on tundlikumad ja murduvad kergemini nii, et masseeri natuke küünekreemi enda küüntele igal õhtul. Ka küünenahaõli võib sinu küünenahkadega imet teha.

Lisaks:
• Eemalda igal õhtul enda meik. Magamise ajal tahab nahk hingata ja päevane meik ummistab poore ja võib tekitada vistrikke.
• Kofeiin, suhkur, sigaretid, alkohol ja ka saastunud keskkond on kõik toksiinid, mis võivad sinu nahka kahjustada. Eemalda need mis võimalik enda elust ning vähenda kokkupuudet ülejäänutega.
• Viska ära meigitooted, mis ei ole enam kõlbulikud. Pliiatsid (huulepliiats, silmapliiats ja kulmupliiats) ja jumestuskreem kestavad 1-2 aastat. Huulepulgad ja läiked üks aasta. Ripsmetušš ja silmalainer kõlbavad kasutada 3-6 kuud.
• Viska minema kõik joogikõrred. Tihe kõrrest joomine võib tekitada kortse sinu huulte piirkonda.

 

Antiikses stiilis peegel koos jalaga

Aaloega niisutav kreem aknearmidele

Juuksekasvu kiirendav taimne seerum – 3 tk

Akne- ja kortsudevastane niisutav näomask

Musta või veinipunast värvi lühikesed kunstküüned

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356