Kuidas nukul juukseid korda saada?

Kuidas saada nukul juuksed pusadest lahti ja pehmeks?


Nuku juuksed vรตivad hoiustamise vรตi mรคngimise tรตttu mรครคrduda ja sassi minna. Enamike nukkude puhul on juuste puhastamiseks hea kasutada pesupehmendajat vรตi beebiลกampooni. Need tooted pehmendavad juukseid ja aitavad pusasid lahti saada. Pรคrast juuste lahtiharutamist ja pehmendamist proovi juukseid regulaarselt kammida, et selliseid probleeme tulevikus vรคltida. Enamikud juukseid, olgu tegu siis plastmassist vรตi riidest nukkudega, reageerivad nendele meetoditele hรคsti. Kui sul on aga tootjapoolsed juhised, siis loe need enne lรคbi.

Pesupehmendaja kasutamine

  1. Leota juukseid pesu loputamiseks mรตeldud pesupehmendis. Parima efekti saavutamiseks vali kvaliteetne toode. Vala kaussi vรตi tassi veidi pehmendajat. Pesupehmendajat peaks olema piisavalt, et nuku juuksed oleksid tรคielikult selle sees.
    โ€ข Aseta nuku juuksed kaussi. Kanna pehmendajat sรตrmedega juustesse. Jรคtka seni, kuni juuksed on sellega tรคielikult kaetud.
    โ€ข Pane nukk kรตrvale. Hoia seda kindlas kohas, kus keegi seda ei puutu. Jรคta pesupehmendaja vรคhemalt รผheks tunniks juustesse. Kui nuku juuksed on eriti karedad vรตid nuku terveks รถรถks seisma jรคtta.
  2. Kammi juuksed lรคbi nii, et pesupehmendaja on veel juustes. Pesupehmendaja peaks toimima palsamina, siludes nuku juukseid ja vabastades pusasid.
    โ€ข Peaksid kasutama laiade piidega kammi, kuna nendega on kรตige parem pusasid eemaldada. Vรคiksema nuku puhul, nagu Barbie-nukk, vรตib aga peente piidega kamm paremini toimida.
  3. Loputa juuksed รคra. Peale harjamist loputa pehmendi vรคlja jaheda vee all. Vaata, et saaksid kรตik ilusti loputatud, kuna pesupehmendaja vรตib pika aja peale juukseid kahjustada.
    โ€ข ร„ra juukseid fรถรถnita! Nukkude juuksed on รตrnad ja fรถรถn vรตib need รคra rikkuda. Selle asemel patsuta juuksed rรคtikuga kuivaks ja jรคta รตhu kรคtte kuivama.
  4. Kammi peente piidega kammiga. Kui juuksed on pooleldi kuivad, kammi need uuesti รคra. Kasuta seekord peente piidega kammi, sest nii sirgendab see nuku juukseid ja saad รคra ka vรคiksed pusad.

Proovi beebiลกampooni

  1. Tรคida kauss vรตi tass jaheda veega. Nuku juuste pehmendamiseks vรตid kasutada ka beebiลกampooni. Vali tass vรตi kauss, mis on piisavalt suur, et mahutada kรตik juuksed. Kui nukul on lokkis juuksed, peaks vee temperatuur olema kรผlmem. Kuum vรตi soe vesi vรตib pรตhjustada lokkide lรตdvenemist.
  2. Sega vette veerand teelusikatรคit beebiลกampooni. Sega ลกampooni seni, kuni see on vees tรคielikult lahustunud.
    โ€ข ร„ra asenda beebiลกampooni tavalise ลกampooniga. Beebiลกampoon on piisavalt รตrn, et seda nukul ohutult kasutada.
  3. Pese nuku juukseid. Kui vann on ette valmistatud, pane juuksed vette. Liiguta juukseid, kuni need on รผleni mรคrjad. Seejรคrel masseeri juukseid senikaua kuni tekib vaht.
  4. Jรคta juuksed 10 minutiks kaussi seisma. See annab ลกampoonile vรตimaluse juukseid pehmendada. See aitab eemaldada kรตik pusad ning teeb juuksed pehmeks ja lรคikivaks.
  5. Loputa juukseid kolm korda. Pรคrast 10 minuti mรถรถdumist loputa juukseid. Tรผhjenda ลกampoonikauss, loputa see รผle ja tรคida see seejรคrel puhta veega. Loputa nuku juukseid kausis, kuni vesi muutub ลกampoonist seebiseks. Loputa kaussi uuesti ja korda seda protsessi veel kaks korda.
    โ€ข Veendu, et eemaldad kogu ลกampooni. Kui vesi muutub kolmandal loputusel ikka seebiseks, pane juuksed voolava vee alla seniks, kuni kogu ลกampoon on eemaldatud.
  6. Kuivata natuke juukseid. Kui juuksed on loputatud, pead neid veidi kuivatama. Kuivatamiseks vรตid nuku tagurpidi riputada ja lasta juustel veidi รตhu kรคes kuivada. Vรตid ka juukseid rรคtikuga patsutada. Jรคllegi รคra kasuta fรถรถni, kuna see vรตib nuku juukseid kahjustada.
  7. Kammi juuksed รคra. Kui juuksed on kergelt niisked, alusta kammimisega.
    โ€ข Pikkade juuste puhul vรตid enne kammimist suuremad pusad sรตrmedega lahti harutada.