Kuhu minna ja mida Roomas vaadata?

Kuhu minna ja mida Roomas vaadata?

Kõige kuulsamad vaatamisväärsused Itaalia pealinnas, mida peab igaüks külastama

Rooma on linn, mis justkui ei vajakski tutvustamist, sest oma iidse ajaloo ja vaatamisväärsuste tõttu on arvatavasti vähe neid, kes sellest kuulnud pole. Reis Rooma on kindlasti enamike inimeste reisi soovinimekirjas, sest näha ja avastada on palju, alates Vatikani külastamisest kuni Colosseumini välja. Pole vaja olla vaid ajaloohuviline, et linna arhitektuuri, kohalikku toitu ja üleüldist atmosfääri nautida.

Teada, kuhu Roomas minna ja millised vaatamisväärsused on teie tähelepanu väärt on oluline, kuid peamine on oma külastus aegsasti planeerida ja osta pilet, kuni see veel on saadaval.

Oled huvitatud gelato näpus Rooma avastamisest? Siis lase meil olla Sinu reisijuht. Kõige kuulsamad vaatamisväärsused Itaalia pealinnas, mida peab igaüks külastama.

Kuidas saada Rooma?

Kuna tegemist on iseenesest mõistetavalt väga populaarse sihtkohaga, tuleks Тallinn-Rooma lennupiletid otsimisega tegeleda juba varakult. Parimate odavate lennupakkumiste saamiseks külastage Tickets.ee. 

Kaugus Tallinna ja Rooma vahel on 2125 km ning lennuaeg Tallinn-Rooma marsruudil] u 3t 15min. Marsruudil Tallinn – Rooma teostavad lende 28 lennufirmat. Lennupileti hind algab 36.33 eurost.

Colosseum

Olles maailma suurim amfiteater (189 meetrit pikk, 156 meetrit lai ja 50 meetrit kõrge), on Roomat külastades üheks möödapääsmatuks vaatamisväärsuseks just nimelt Colosseum. See ühest seitsmest maailmaimest on tänase päevani märgiliseks Rooma impeeriumi sümboliks.

Kindlasti on oluline teada, et kõrghooajal ehk suvel müüakse Colosseumi piletid välja väga kiiresti. Seega tuleks need endale internetist soetada juba õigeaegsalt. Väravad on avatud aastaringselt igapäevaselt, kuid täpsemad lahtioleku kellaajad olenevad aastaajast. Üldine reegel on, et Colosseum on avatud 9.00 kuni üks tund enne päikeseloojangut.

Palatinuse küngas

Colosseumit külastades on meeldiv see, et samal alal ning sama piletiga saab külastada kohe ka Palatinuse küngast ning Rooma foorumit.

Palatinuse küngast on tihtipeale peetud Itaalia pealinna, Rooma sünnikohaks ning arheoloogiliste leidude kohaselt sai see inimeste poolt asustatud umbes 1000 ekR. Legend räägib, et just sealt leidis ja kasvatas üles emahunt kaksikvennad Romuluse ja Remuse ning pärast poiste täiskasvanuks saamist tappis Romulus oma venna ning lõi sinna asula. Kiirelt sai see tolleaegse Rooma kõige prestiižsemaks rajooniks ning koondas endasse tolleaegset eliiti.

See on kõige tsentraalsem seitsmest Roomas asuvast künkast, mis pakub huvitavat rännakut ajalukku ning imelisi vaateid Roomale.

Rooma foorum

Vana-Rooma poliitiliseks keskuseks ning linna oluliseimaks kogunemispaigaks sai just nimelt Rooma foorum. See oli koht avalikeks koosolekuteks, kohtu mõistmiseks, valimisteks, gladiaatorite matsideks ning oli ääristatud erinevate kaupluste ja turgudega. Seega on tegemist Vana-Rooma linna südamega. Veel on huvitav näiteks teada, et see on ka koduks Julius Caesar’i hauale.

On vähe vaatamisväärsusi, mis endiselt pärast nii mitut aastatuhandet ja erinevaid maavärinaid, vandalismi jne oleks säilinud samavääriliselt. Seega midagi nii ainulaadset tuleks igal ühel oma silmaga näha. Colosseumi, Palatinuse künka ning Rooma foorumi koond külastushind on 22 eurot. Kui juurde võtta giid võib hind veidi erineda.

Trevi purskkaev

Kuigi purskkaevusid on Roomas palju, siis just Palazzo Poli hoone ette rajatud Trevi purskkaev on see, mis kuulub maailma kõige kuulsamate purskkaevude hulka. Mis siis teeb selle nii eriliseks, et iga-aastaselt miljonid inimesed sinna oma münte viskama lähevad? Legendi kohaselt, visates münti oma parema käega üle parema õla tagab see sinu Roomasse naasmise ehk hea õnne.

Kui see kõrvale jätta, siis võib öelda, et Trevi purskkaev on tõeline barokk meistriteos ning pakub silmailu kõigile. Projekti alustas 1732. aastal disainer Nicola Salvi ning pärast tema surma võttis selle üle Giuseppe Pannini, kes selle 1762. aastal omakorda lõpetas.

Trevi purskkaevu külastus on kõigile tasuta ning avatud ööpäevaringselt.

Trevi purskkaev

Vatikan

Roomat külastades on võimatu jätta vahele külaskäiku Vatikani, mis on maailma kõige väiksema pindala ja elanike arvuga merepiirita linnriik maailmas. Nimelt on Vatikani pindala 0,44 km² ning elanike arvukus on umbes 800 inimest. Üheks rohkem tuntud faktiks on see, et Vatikan on katoliku kiriku keskus ning ka ametlikuks elukohaks paavstile, mis on nii olnud juba 17. sajandist peale.

Olles ainuke UNESCO pärandisse kuuluv linn on Rooma kesklinnas asuv Vatikan täis kunstilisi meistriteoseid sellistelt kunstnikelt nagu näiteks Michelangelo ja Raphael.

Vatikani muuseumid

Kuigi Vatikani linna sisenemine on iseenesest kõigile tasuta, siis tõelised vaatamisväärsused seisnevad 16. sajandil paavst Julius II poolt asutatud Vatikani muuseumites, mille täispileti hind on 20 eurot.

Vatikani muuseumide väljapanekus on keskeltläbi 70 000 tööd, millest 20 000 on ka avalikkusele nähtav. See on katoliku kiriku vapustav kollektsioon, mis kannab endas erinevate vähem ja rohkem tuntud kunstnike töid läbi sajandite. Esitletud on tuntuid Rooma skulptuure ning maailma kõige olulisemaid renessanssi kunstiteoseid.

Üheks märgilisemaks osaks Vatikani muuseumites on Sixtuse kabel, mille lagi ja altarisein on loodud eelmainitud kunstniku Michelangelo poolt. Kuna aga tegu on tõelise kultuuripärandiga ning nõudlus selle nägemiseks on suur, tuleb pilet broneerida ja osta võimalikult varakult. Muuseum on avatud esmaspäevast laupäevani 8.00-19.00 (tuleb arvesse võtta väikseid erandeid).

Vatikan

Villa Borghese

Kindlasti ei tohi ka mööda vaadata Villa Borghese’st, mis on Rooma üks suurimaid ja populaarsemaid parke. Pargi 80 aakriline imeilus haljastus teeb silmad ette nii mõnelegi pargile ning on valminud 1606. aastal kardinal Scipione Borghese poolt, kes soovis muuta oma viinamarjaistanduse kõige ulatuslikumaks pargiks Roomas.

Park on suurepärane koht ilusa ilmaga ringi jalutamiseks ning samas leiab sealt ka erinevaid hooneid, atraktsioone ja muuseumeid nagu näiteks Galleria Borghese. Pargi külastus on tasuta ning avatud iga päev päikesetõusust päikeseloojanguni.

Hispaania trepid

Ning mis oleks reis Rooma ilma Rooma kesklinnas asuva Hispaania treppide külastuseta? See 135 marmor astmest koosnev monument on läbi sajandite olnud linnakodanike, ning hiljem ka turistide, kohtumispaik. Eriliseks teeb selle 1725. aastal valminud trepi see, et astmed on loodud nii esteetilisust kui ka funktsionaalsust silmas pidades. Trepid pidid olema piisavalt laiad, et inimesed saaksid liikuda ilma ummikuteta.

Hispaania trepid

Trepp ise on ühenduseks Piazza di Spagna Hispaania väljaku ja Trinità dei Monti kiriku vahel. Nime on see ainulaadse disainiga monument saanud lähedal asuva Hispaania suursaatkonna järgi, mis oli oluliseks diplomaatiliseks keskuseks edendamaks kahe riigi vahelisi suhteid. Vaatamisväärsuse külastamine on osa linnaruumist ning seetõttu täiesti tasuta.

Tallinnast Rooma minek on tegelikult imelihtne ning ahvatlevalt odavaid lennupakkumisi on palju, tuleb lihtsalt juba aegsasti reisi planeerima hakata. Igal juhul tuleks kasvõi kord elus selle imetlusväärse ajaloost pulbitseva linna külastus ette võtta ja kes teab, ehk Trevi purskkaevu juures münti oma parema käega üle parema õla visates jõuad sa sinna üks päev veel ka tagasi.



Tootemaailm
Tootemaailm

E-Pood Tootemaailm- Odav ning laia valikuga e-pood kus on soodsad hinnad, laialdane ning eristuv tootevalik ning kõikidele tellimustele tasuta kohaletoimetamine.

Meie e-poest leiad: Jalanõud, Riided, Mänguasjad, Ilu-ja Kodukaubad, Aiakaubad, Kohvrid & Kotid, Päikeseprillid, Ehted ja Kellad, Erootikapood, Kostüümid, Parukad, Kingitused, Tervisetooted, Spordikaubad, Kardinad, Parukad ja palju teisi põnevaid tooteid. Soodsaid tooteid leidub nii naistele, meestele kui lastele.

Articles: 42