Kuidas sissemurdmist ära hoida?

Tänapäeva karmis majanduses on sissemurdmised muutunud üha tihedamaks. Inimesed jäävad ilma oma asjadest ning enamused ei näe neid enam kunagi. Kui sa ei taha, et sinu kodu röövitakse, siis see artikkel räägib mõningatest lihtsatest sammudest, et saaksid vältida sissemurdmist enda koju.

 

  1. Häiresüsteem on alati hea mõte. Häiresüsteemi soetamine pole raske ning mitte ka väga kallis. Need alarmid on head varga eemale peletamiseks. Veendu siiski, et sinu häiresüsteem oleks professionaalselt paigaldatud. Kontrolli alarmi töötamist regulaarselt. Kui sa ei soovi häiresüsteemi osta, siis võid üles panna ka sildid ja kleepsud, mis teatavad häiresüsteemist. Juba ainuüksi need peletavad võimalikke vargaid eemale.

 

  1. Lukusta uksed ja esimese korruse aknad. Lukust lahti aknad ja uksed teevad sinu maja röövimise kergeks. Kui lukk ei tööta, siis paranda või asenda see koheselt. Soovitatav on osta kvaliteetne sulgurlukk, mida on müügil enamustes ehituspoodides. Kui sinu kodukohas on palju kuritegevust, siis tasub mõelda ka tugevdatud ukse ostmise peale.

 

  1. Hävita karbid. Nii imelik kui see ka ei tundu, võidakse tahta sind röövida sinu koduhoovis olevate karpide tõttu. Kui sul on nähtavas kohas seismas kallihinnalise teleka või muu taolise asja karp, siis tasub sellest kiiremas korras lahti saada, et mitte vargaid ahvatleda.

 

  1. Kui kodust ära lähed, siis jäta tuled põlema. Kui maja näeb välja tühi, siis võib see vargaid ligi tõmmata. Mõne tule põlemajätmine on hea moodus märku andmiseks, et sinu kodus elu käib. Seda on võimalik teha ka spetsiaalsete taimerite abil, mis süütavad sinu valitud ajal tule.

 

  1. Loo naabritega head suhted. Kui sa oled mõnda aega kodust eemal, siis saavad naabrid aidata kaitsta sinu maja sissetungimise eest. Anna naabritele enda koduvõti, kui teil on omavahel sõbralikud ja usalduslikud suhted. Sinu naabrid saavad sulle teada anda igast kahtlasest tegevusest, mis sinu kodu ümber toimub.

 

  1. Sule garaaž. Garaažiukse lahti jätmine, isegi päevasel ajal, paneb sinu auto ja garaažis seesolevad asjad ohu ette, kuna iga mööduv võõras näeb, mida sul seal leidub. Ööseks pane garaažiuks alati lukku.

 

  1. Ära akende juures kalleid asju hoia. Pane akende ette paksud kardinad ning tõmba need kindlasti ette selleks ajaks kui sind kodus pole. Samuti ära jäta autos nähtavale kohale telefoni, rahakotti ja muid väärtuslikke asju.

 

  1. Istuta okkalisi põõsaid akende juurde, kust vargal on kerge sisse pääseda. Roosid ja astelpõõsad näevad ilusad välja ning aitavad vargaid eemal hoida.

 

  1. Hoia enda majaümbrus hästi valgustatuna. Vali sellised lambid, mis liikumise peale põlema lähevad või jäta need põlema selleks ajaks kui sind pole, et iga liikumine sinu maja ümber oleks sulle ja naabritele hästi näha.

 

  1. Kui sa pead enda autot väljas parkima, siis vali hästi valgustatud koht. Tark mõte on ka autoalarmi investeerida. Hoia alati enda autouks lukus.

 

  1. Ära hoia koduvõtit välises peidukohas. Mitte kunagi ära jäta tagavaravõtit mati alla või lillepotti. Kui vargal on aega võtit otsida, siis tõenäoliselt ta selle ka leiab. Kui pead võtit väljaspool kodu hoidma, siis hoia seda naabri või mõne lähedase juures.

 

  1. Ole ettevaatlik ehitajate ja töölistega. Kui sinu või su naabri juures on parasjagu töölised, siis tuleks ettevaatlik olla ja panna nähtavast kohast ära väärtuslikud asjad. Mõningatel juhtudel võivad töölised ise mõne asja kaasa võtta või anda enda sõbrale teada, kus väärtuslik ese on ning see näppab selle hiljem.

 

Lisaks:

  • Kui sul on kallim auto, siis tõmbab see ka rohkem vargaid ligi. Võta kasutusele autoalarm ja pane autole vähemalt 4 mm klaasid.
  • Kui näed pealt sissemurdmist, siis helista koheselt politseisse. Siiski ole ettevaatlik ja vaata, et röövlid sind ei näeks.
  • Ära peida enda väärtuslikke asju magamistuppa, kuna sealt otsivad röövlid rohkem. Kui pätid majas on, siis on nad ärevil ning kui neil kulub hinnaliste asjade otsimiseks rohkem aega, siis võib juhtuda nii, et nad hakkavad kartma ning lahkuvad vähem hinnaliste asjadega.
  • Kontrolli alarme ja lukke tihti, et olla kindel nende töötavuses.
  • Tee enda kallihinnalistest asjadest pilte ja hoia alles tšekid ja dokumendid. Kui sind röövitakse ja soovid kindlustusfirmalt varastatud asjade korvamist, siis on vaja, et saaksid tõestada röövitud asjade väärtust.

 

Magneetiline elektriline ukselukk (2000 kasutajaga)

Kodu turvasüsteem kaugjuhtimispuldiga

Alarmi ja kesklukustuse komplekt

Nutikas taimeriga pistik

70%-85% pimendavad ühetoonilised kardinad

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356