Kuidas hoida ära juuste rasvaseks minemist?

Kuidas hoida juukseid kauem puhta ja värskena?


Kui sa tunned, et sinu juuksed muutuvad ebanormaalselt kiirelt rasvaseks, siis ei ole sa üksi- enamus inimesi puutub selle murega kokku. Õnneks on mooduseid, mida saad teha, et hoida juuste rasvaseks muutumist ära. Proovi mõnda (või kõiki) neid nippe, et hoida oma juukseid särava ja puhtana.

  1. Vähenda juuste pesemise tihedust. Igapäevane juuksepesu võib juuksed rasvasemaks teha. Selle asemel hoia pesukordade vahel 2-3 päeva pausi. See võib küll aega võtta mõned nädalad, kuid lõpuks ei tooda su juuksed igapäevaselt nii palju naturaalset rasu ning seetõttu ei muutu su juuksed nii kiirelt rasvaseks.
    • Päevadel, mil sa juukseid ei pese, kanna duši all dušimütsi.
  2. Proovi rasvastele ja õlistele juustele mõeldud šampooni. Need šampoonid on õrnemad ning ei lase mustusel ja juuksevahendite jääkidel sinu juustele nii palju koguneda. Otsi tooteid, millel on kirjas “for oily hair”, “clarifying shampp” või “less buildup”. Rasvastele juustele mõeldud šampoonid eemaldavad õrnalt mustuse ning ei ärrita su peanahka.
    • Otsi tsinksulfaati sisaldavat šampooni, mis aitab puhastada peanahka ja kontrollida rasvade kogunemist.
    • Juukseid pestes ära enda peanahka liiga kõvasti nühi. See ei tee su juukseid vähem rasvaseks ning võid juuksed hoopis pusasse ajada.
  3. Kasuta jahedat või leiget vett. Kuum vesi eemaldab sinu juustelt naturaalsed õlid. Parimate tulemuste jaoks hoia vesi nii jahedana kui saad, eriti kui loputad juustest šampooni ja palsamit välja.
    • Kuum vesi põhjustab ka poorides rasu tootmist. See rasu hakkab peanahast mööda juukseid alla voolama kohe, kui lahkud kuuma duši alt.
  4. Palsamit pane juusteotstesse, mitte peanahale. Palsam on väga niisutav, kuid võib olla ka rasvane.
    • Enne duši alt lahkumist veendu, et oled palsami korralikult välja loputanud.
    • Kui sul on lokkis juuksed, siis kasuta pähejäetavat palsamit, et enda lokke niisutada. Ära seda peanahale kanna.
  5. Kasuta vahepealsetel päevadel kuivšampooni. Kuivšampoon imeb endasse rasu ning annab juustele volüümi. Pihusta veidi kuivšampooni enda juurtele ning hõõru seejärel sõrmedega see enda peanaha sisse. See imeb naturaalsed õlid endasse ning annab su juustele puhtama ja säravama välimuse.
    • Kui sul on raskusi kuivšampooni sõrmedega laiali kandmisega, siis kasuta juukseharja.
    • Kui sul on tumedad juuksed, siis osta “nähtamatut” kuivšampooni, et sa ei saaks enda juustele hallikat tooni.
  6. Harja enda juukseid kord päevas. Liiga tihe harjamine võib põhjustada rohkema rasu tootmist. Selle asemel harja juukseid kord päevas. Harjates jälgi, et hari ka peanahka puutuks- see aitab eemaldada surnud nahka.
    • Kui su juuksed lähevad kergelt sassi ning vajavad tihedat kammimist, siis kammi neid nii, et keskendud juusteotstele, mitte peanahale.
  7. Otsi õlivabasid juuksetooteid. Juuksetooted võivad juukseid rasvasemaks teha. Kui kasutad juuste sättimiseks mingeid tooteid, siis jälgi, et sa ei valiks valesid. Proovi leida tooteid, mis on mõeldud rasustele juustele. Neil peaks olema kirjas “greaseless” või “oil-free”.
    • Taimne glütseriin, aaloeleht ja sidrunhape on õlivabade toodete tavalised koostisosad.
  8. Proovi enda juukseid mitte näppida. Sinu kätel olev rasu ja mustus võib kanduda ka juustele. Kui sa just soengut ei tee, siis pole vaja neid puutuda.
  9. Lase juustel õhu käes kuivada. Föönist tulev kuumus võib sinu juustelt naturaalsed õlid eemaldada. See võib põhjustada selle ülekompenseerimist, mis toob kaasa veelgi rasvasema peanaha.
    • Föönist hoidumine aitab su juustel püsida tervemana ning vähendada katkisi juukseotsi.
    • Kui sa vahel ikkagi pead föönitama, siis kasuta kuumakaitsevahendit, et kahjustust vältida.
  10. Puhasta enda vahendid. Mustad harjad, kammid ja sirgendajad võivad sinu juustele õli juurde anda. Kui sa pole mõnda aega enda vahendeid puhastanud, siis kasuta niisket lappi, et need üle pühkida. Juukseharja on kõige mugavam puhastada vana hambaharjaga.
  11. Hoia eemale toodetest, mis on mõeldud kuivadele või kahjustatud juustele. Sellised tooted võivad jätta sinu juustele õhukese kihi. Kuigi see on hea juustele, mis on kuivad või kahjustatud (see õrn kiht annab juustele särava ja sileda välimuse), lisab see õli rohkem kaalu ning tulemuseks võivad olla rohkem rasvased ja sorgus juuksed. Kui pead neid vahendeid kasutama, siis ainult juuste otstel, mitte peanaha lähedal.
  12. Võta müts kiirelt peast. Müts lukustab õhu ja kuumuse sinu peanahale, tuues sellega kaasa rohkem rasu. Kui kannad mütsi või rätti, siis võta see sihtkohta jõudes kohe peast.



Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356