Üllatavad ja praktilised viisid hambaniidi kasutamiseks

Kuidas kasutada hambaniiti?

Kui sa oled hambaniiti ainult hambavahede puhastamiseks kasutanud, siis võid üllatuda, saades teada, et hambaniiti on võimalik ka muude asjade tegemiseks kasutada.

Toidu lõikamine

Hambaniidiga on võimalik lõigata pehmeid toite. Tihtipeale saad sa niimoodi puhtama ja sirgema serva kui noaga lõigates. Võta maitsestamata ja vahatamata hambaniit. Lõika sellest jupp, mis on pikem kui asi mida lõigata soovid. Tõmba niit pingule ning suru see tugevalt alla, et lõigata ühtlased tükid näiteks koogist, pehmest juustust, tarretisest, taignast või kõvaks keedetud munadest.

Paranda riidest asju

Ehkki seda ei tasu kasutada tumedate riiete parandamiseks, saad seda kasutada heledate riideesemete või nööpide õmblemiseks, kui sul parasjagu sobivat niiti käepärast pole. Hambaniidi tugevus ning vastupidavus teevad sellest ideaalse parandusniidi ka tugevamate kangaste parandamiseks nagu näiteks seljakotid, rannakotid ja võrgust pesukotid.
Hambaniiti saad kasutada ka rebenenud vihmavarju, puuduva mantlinööbi ja ära tulnud kotisanga parandamiseks. Lihtsalt tõmba hambaniit läbi nõela ning õmble. Lisaks on hambaniiti palju kergem läbi nõelasilma ajada ning selle vastupidavus pikendab sinu parandatud koha vastupidavust.

Riputa pilte ja maale

Tänu oma tugevusele on hambaniit ideaalne asendus traadile ja nöörile, kui soovid riputada kergemaid pilte ja teisi koduaksessuaare. Hambaniidi sile pind ei kahjusta ka sinu värvitud seinu. Lisaks saad hambaniidi tõmmata kahe naela või konksu vahele, et seinale riputada laste joonistatud pilte või endal lemmikuid fotosid. Niidile kinnitamiseks võid kasutada näiteks väikseid pesulõkse.

Toeta oma taimi

Hambaniit on hea lisand aeda, kus on ronitaimed, mis armastavad ülespoole kasvada nagu näiteks tomatid, oad, kurgid ja herned. Torka mulda üks või kaks toigast, et taim end ümber selle keerata saaks ning kasuta hambaniiti, et taimed õrnalt kinni siduda.

Kasuta pesunöörina

Kas teadsid, et hambaniiti on võimalik ka pesu kuivama riputamisel kasutada? Ilmselgelt ei pea see vastu, kui riputad kuivama mitu paari läbimärgi teksaseid, kuid sellel saad kuivatada sokke, aluspesu, ujumisriideid, särke ja muid kergeid esemeid. Eriti kasulik on see nipp siis, kui oled matkamas ning sul on vaja riideid kuivatada. Lihtsalt seo niit kahe puu vahele ning pane pesu rippu.

Vaigista tilkuv kraan

Kui tilkuv kraan sul magama jääda ei lase, siis võta appi hambaniit. Lihtsalt seo jupp hambaniiti kraanipea külge ning jäta ots nii pikaks, et see äravoolu ulatuks. Kui kraanist tilk moodustub, siis libiseb see vaikselt mööda niiti alla, mitte ei kuku valjult ja tüütult vastu valamut.

Asenda kööginöör

Vahatamata ning maitsestamata hambaniit on hea alternatiiv toidu sidumiseks kui sul küpsetamisnöör otsa saab. See seob sinu liha ilusti kinni ning peale küpsetamist on seda imelihtne ära lõigata. Lihtsalt jälgi, et tegu oleks maitsestamata ja vahatamata niidiga, et vaha sulades ahjus leeki ei tekiks ning et su kanal poleks hiljem hambapastamaitset.

Tee õngenöör või süüta lõke

Kui oled looduses ning kui sul pole või unustad maha oma õnge (või on sul laps, kes naudib ise õnge tegemist ning sellega õngitsemist), siis saad kasutada hambaniiti. Seo tükk niiti oksa külge ning sul on võimalik püüda väiksed ning keskmise suurusega kalu. Telkimas olles on hambaniidist kasu ka näiteks telgi või varjualuse sidumisel, kalavõrgu parandamisel ning kui põimid mitu juppi palmikuks, saad teha ka tugevama nööri. Lisaks on vahatatud hambaniiti võimalik kasutada lõkke süütamisel, kuna vaha on kergesti süttiv. Keera hambaniit ümber puuokste või halgude ning süüta põlema.

Kodukaunistuste tegemine

Kui sulle meeldib ise kodu kaunistamiseks asju teha, siis on hambaniit hea abivahend. Sellega saad siduda lillepärga, lükkida otsa popkorni, toetada raskemaid jõulukuule, riputada õhupalle ja palju muud. Munade värvimisel mähi hambaniit ümber munade, et saada loomingulisi mustreid.

Eemalda fotosid

Kindlasti on ka sinul või su esivanematel kodus vanakooli stiilis fotoalbumeid, kuhu pildid on sisse kleebitud. Kui soovid neid pilte sealt eemaldada, siis lihtsalt libista vahatatud hambaniidiga foto tagant läbi, et need ilma katki rebimata eemaldada.

Tee ehteid

Hambaniit on suurepärane vahend ehete tegemisel. Selle asemel, et algajale ehtedisainerile osta hulk erinevaid nööre ja köisi, võta hoopis kampa hambaniit. Seda saab hõlpsasti kasutada makaronide, helmeste ja amulettide nöörimiseks. Samuti saab seda kasutada ajutiseks paranduseks katkise pärlikee korral.