Mida teha, et õlapaelteta kleit üleval püsiks?

Õlapaelteta kleidid on väga populaarsed, eriti pidulikel üritustel nagu pulmad. Kuigi need näevad ilusad välja, võib nende paigal hoidmine keeruline olla, kuna neil puuduvad paelad, mis kleiti üleval hoiavad. Siiski on meetodeid, mida proovida saad, et su kleit paigal püsiks.

Kahepoolse teibi kasutamine

1. Vali teip. On erinevaid teipe, mis on mõeldud just selleks, et riided püsiks nii nagu soovid. Enne kui selle endale soetad, loe läbi juhend, et veenduda antud teibi sobivuses sinu kleidi kangaga.
• Otsi teipi, mis on natuke laiem, kuna tänu rohkemale pinnale hoiab see riideid paremini paigal.
• Osad kuulsused kasutavad punasel vaibal lausa võltsjuustesalkadele mõeldud teipi.

2. Teibi kleit. Pane teip ümber kleidi ülemise serva.
• Kui soovid lisakaitset, siis pane teine kiht teipi eelmisest allapoole.
• Suru teibile, et see korralikult püsiks enne, kui järgmise sammu juurde asud.

3. Puhasta enda nahk, et see poleks rasune. Ära kasuta kehakreemi kohal, kuhu teip vastu läheb. Teip ei jää sinu nahale, kui see on rasvane.

4. Kinnita teip naha külge. Kui oled valmis minema, pane selga pesu ja seejärel kleit. Tõmba kile teibilt ära ja kinnita kleit koos teibiga nahale.
• See nõuab tugevat ja otsest survet nahale, kuhu kleiti kinnitad. On parim kui keegi sind sellega aidata saab.

5. Vajadusel lisa veel teipi. Nüüd peaksid olema valmis minema, kuid kui tunned, et mõned kohad pole päris kindlad, siis lisa nendesse kohtadesse teipi juurde.

6. Eemalda teip nahalt. Enne kui kleidi seljast võtad, tõmba teip aeglaselt ja õrnalt nahast eemale. Kui teip on jätnud sinu naha kleepuvaks, siis saad kasutada õli (näiteks beebiõli, oliiviõli jne), et see vatitupsuga ära puhastada.

7. Eemalda teip kleidi küljest. Võta teip kleidilt enne kui kleidi pessu paned. Kui kangal on teibijääke, siis tõmba need ära või hõõru neid kohti sooja ja märja pesukindaga.
• Ole ettevaatlik, kui pesukinnast kasutad! Kui liiga kõvasti hõõrud võid õrna kanga rikkuda.

Kleidi kinnitamine rinnahoidja külge

1. Kasuta paelteta rinnahoidjat. Selle meetodi jaoks on vajalik paelteta rinnahoidja, kui sul seda pole, siis pead selle ostma.
• Veendu, et rinnahoidja ei kuma kleidi alt välja! Kui tahad kanda valget kleiti, siis on parem valik nahatooni rinnahoidja, mitte valge.

2. Varu piisavalt haaknõelu. Neid kasutad sa kleidi kinnitamiseks rinnahoidja külge.

3. Pane rinnahoidja ja kleit selga. Enne kui neid omavahel kokku hakkad panema, peavad need sul seljas olema. On väga hea, kui keegi sind haaknõelte kinnitamisel aidata saab.

4. Kinnita kokku rinnahoidja ja kleit. Pane haaknõel rinnahoidja sissepoole, niimoodi peidad suuremat osa haaknõelast.
• Kui su kleidil on vooder, siis proovi haaknõelu kinnitada nii, et need üldse välja ei paistaks. Veendu ennem, et vooder oleks piisavalt tugev, et kleidile tuge pakkuda. Kui vooder on väga õhuke ja kleit tehtud raskest materjalist, siis võib see voodri katki rebida.
• Kui su kleidil pole voodrit või soovid lisatuge, siis kinnita paljude haaknõeltega, kuid veendu, et koht kust haaknõel kangast väljub ja uuesti siseneb on võimalikult väike, et haaknõelad liiga nähtavale ei jääks.

Lisaks:
• Varusta end varuplaaniga. Kui sa paned tähele, et kleit ikkagi libisema kipub, siis võta kaasa õlasall, millega saad end katta.
• Ära kleiti näperda. Eriti kui kasutad teipimise meetodit. Mida rohkem kleiti kohendad (näiteks tõmbad ülespoole) seda kiiremini kulub teibil olev liim.
• Kahepoolne teip sobib mõningatel juhtudel väga hästi, kuid kui tead, et higistad kleiti kandes palju, siis ei pruugi teip õhtu lõpuni kleiti kinni hoida.

Kohev kokteilikleit naistele

Alt kohevad minikleidid

Õlapaelteta pidulikud kleidid

Elegantne pikk šifoonist pulmakleit

Pidulik ja särav minikleit