Kuidas pesta mäluvahust patja?

Kuidas mäluvahust valmistatud patju pesta?

Millal sa viimati oma patju pesid? Mitte padjapüüre või kaitsekatteid, vaid tegelikke patju? Jah, neid samu, millel on kollased laigud. Tavalisi patju peaks pesema vähemalt korra kuue kuu jooksul, kuid kuidas on lugu mäluvahust patjadega?

Nagu välja tuleb, siis sa ei saa mäluvahust tehtud patju lihtsalt pesumasinasse visata, nagu nad oleks täidetud tavalise pehme padjasisuga. Pesumasinas loksumine ja raputamine võib põhjustada vahu lagunemist. Siiski on teisi mooduseid mäluvahust patjade pesemiseks. Siin on, mida teadma pead.
Kuidas mäluvahust patju pesta?

On olemas mitu erinevat võimalust, kui asi puudutab mäluvahust patjade pesemist, mis oleneb sellest, mida sa saavutada soovid.

Puhasta enne padja tolmuimejaga


Mäluvahust padjast tolmu imemine (ideaalis polstri puhastamiseks mõeldud otsikut kasutades) peaks olema esimene samm, olenemata sellest, kas kavatsed jätkata ühe/mõlema alloleva sammuga. See aitab lahti saada surnud naha tükikestest ning teistest vahu sisse kinni jäänud tolmust ja allergeenidest. Bedpillows.com-i meeskond soovitab oma mäluvahust patja tolmuimejaga imeda iga kord, kui voodilinu vahetad (eeldusel, et teed seda kord nädalas).
Kui padjale on tekkinud ebameeldiv lõhn (mis on loogiline, arvestades higi ja muid eritisi, mida sa öösel välja higistad), tuleks padjale puistata veidi söögisoodat, lasta sellel tunnike seista ning seejärel tolmuimejaga ära imeda. Kasuta selleks polsterdatud mööblile mõeldud otsikut. Sellist padja puhastamist võib teha vastavalt vajadusele või iga ühe kuni kolme kuu tagant.
Kuid kuigi see on kasulik ja vajalik, pole tolmuimemine tegelikult päris võrdne padja pesemisega.

Eemalda plekid

Sa võid selle sammu vahele jätta, kui su patjadel plekke ei ole. Kui aga on, siis võta puhas valge riie ja universaalne plekieemaldaja. Kalla väike kogus plekieemaldajat riidele (mitte otse padjale) ja kasuta seda, et plekki tupsutada (mitte hõõruda). Tupsuta plekki senikaua, kuni see kadunud on. Vajadusel lisa riidetükile plekieemaldajat juurde.
Seejärel loputa riie korralikult puhtaks ning tupsuta plekki veega, et seda loputada. Kui lõpetad siin padja puhastamisega, siis lase padjal täielikult kuivada enne, kui padjapüüri peale paned.

Pese padi


Kui oled läbi teinud ülevalpool olevad sammud, siis on aeg padi ära pesta. Tee nii:

  1. Täida vann või mõni muu suur anum leige veega ning mitte rohkem kui ühe supilusikatäie õrna pesuvahendiga (pea meeles- rohkem pesuvahendit ei tähenda seda, et su padi saab puhtamaks. See tähendab seda, et sa pead palju rohkem aega loputamise peale kulutama).
  2. Suru padi vee alla, seda samal ajal masseerides ning veendu, et kogu padi oleks vett täis.
  3. Eemalda padi vannist (või anumast) ning pigista seebine vesi välja. Seejärel pane see tagasi ning masseeri seda veel ja pigista seejärel vesi välja. Korda seda protsessi ka kolmandat korda.
  4. Lase vannist vesi välja ning pigista padjast seebine vesi ära.
  5. Täida vann (või anum) puhta veega. Korda vee alla surumist, masseerimist ning pigistamist seni, kuni vesi puhtaks jääb ning padi on korralikult loputatud.
  6. Tühjenda vann uuesti. Liigse vee eemaldamiseks suru padi vanni või kraanikaussi alla, hoides seda samal ajal tasapinnalisena.
  7. Võta padi vannist välja ning pane see puhtale ja kuivale rätikule. Seejärel pane teine puhas ja kuiv rätik padja peale. Pigista, et veel vett välja tuleks.
  8. Lase padjal õhu käes kuivada. Ideaalis väljas, otsese päikesevalguse käes. Kui see pole võimalik, siis lase sel kuivada toas ventilaatori ees. Enne kui padjapüüri peale paned, veendu, et padi oleks täielikult kuivanud.

Mäluvahust padjad on tolmu ja muude allergeenide suhtes vastupidavamad kui traditsioonilised padjad, seega ei pea neid nii sageli pesema. Soovituslik on seda teha iga kuue kuni 12 kuu tagant.