Erinevad viisid vahukoore kasutamiseks
Vahukoort kuhjatakse tavaliselt kookidele ja lisatakse jookidele või süüakse lihtsalt lusikaga, kuid on ka huvitavamaid mooduseid. Ükskõik, kas sulle meeldib see magusana, tavalisena või lausa soolasena, on meil intrigeerivad viisid, kuidas valmistada ja süüa seda kõikjal leiduvat kohevat katet.
Stabiliseeri see piimapulbri või hapukoorega
Vahukoor lisatakse magustoidule tavaliselt viimasel minutil, et saada isuäratavat välimust, aga ka seetõttu, et see ei ole just eriti stabiilne. Mõnda aega laual seistes võib see kokku vajuda. Anna sellele võitlusvõimalus ja stabiliseeri see kas hapukoore või piimapulbriga. Hapukoor lisab veidi lisarasva, mis aitab asju tahkena hoida, samas kui piimapulbri valk aitab vahukoore vormi hoida, isegi kui kaunistad magustoidu varakult enne lauda viimist.
Lisa veidi umeboshi äädikat
Umeboshi äädikas ei ole tegelikult tõeline ja õige äädikas, vaid vedelik, mis jääb järele pärast jaapani ploomide soolaga kuivatamist. See on soolane, hapu, veidi puuviljane ning ebaloogiliselt maitsev koos koheva ja magusa vahukoorega.
Tee see soolaseks
Vahukoor ei ole oma olemuselt ei magus ega soolane ning õhu lisamine võrrandisse ei muuda asju. Niisiis pole põhjust enda katsetusi piirata ning vahukoort ei pea kasutama ainult magusate asjadega. Pehmeid koheva vahukoore mägesid saab väga hästi kasutada ka soolastes roogades. Kui soovid oma roale lisada puhast ja kreemjat maitset, siis on soolane vahukoor selleks ideaalne. Lisa seda supile, kalaroogadele või lihtsalt suvistele tomatisalatitele.
Maitsesta seda külmkuivatatud puuviljadega
Purustades ja vahukooresse segades lisavad külmkuivatatud puuviljad erksat värvi ning ka maitset. Mustikad, vaarikad, maasikad ja mangod – neid kõiki saab läbi purustada ja vahukoorele lisada, et saada ilus ning kohev kate oma koogile või puuviljasalatile.
Külmuta ja lõika
Väikest kogust vahukoort on raske valmistada ning seetõttu võib juhtuda, et sul jääb seda üle. Vahukoor ei püsi külmkapis eriti kaua, kuid seda saab sügavkülma panna. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ning sinna peale tee vahukoorest väikesed mütsikesed ja pane seejärel sügavkülma. Või aja vahukoor küpsetuspaberi peale laiali, pane mõneks tunniks sügavkülma ning kasuta siis küpsisevorme, et sellest armsaid ja dekoratiivseid kaunistusi teha.
Valmista lahustuva kohvi jäätist
See vahukommide, vahukoore, lahustuva kohvi ja piimaga valmistatud retsept on kreemjas ja magus, nagu tass kohvi, mille valmistas keegi, kellele kohv tegelikult väga ei meeldi, kuid armastab koort ja suhkrut.
Ära seda üldse vahusta
Vahukoor on vahustamata olekus päris suurepärane. Tegelikult on külm, kergelt magustatud ja vahustamata koor väga eelistatud suviste marjade ja luuviljaliste kate. Jääkülm, rikkalik ja kergelt magustatud koor sobib suurepäraselt kokku hooajaliste marjadega. Kreem ei ole nii enam magustoidu staar, vaid toetaja, mis ei vii tähelepanu eemale värsketelt marjadelt ning puuviljadelt. Lisaks pole vaja ka pingutada, et saada ideaalne suvine magustoit.
Maitsesta seda kirsikividega
Kirsipiruka valmistajatele meeldib see üks veider nipp: hoia kirsikivid alles ja lase neil vahukoore sees liguneda. Sel viisil maitsestavad kivide külge jäänud väikesed kirsitükid vahukoort. Seejärel vahusta ning naudi kirsimaitselist vahukoort.