Mis on “kolme reegel”?

Kodu kaunistamisel jรคrgi “kolme reeglit”


Dekoratsioonid nรคevad paremad vรคlja, kui need kokku panna paaritute arvudena, eriti kui need on rรผhmitatud kolme kaupa.
Kui oled kevadpuhastusega รผhele poole saanud, vรตid mรตelda, mida jรคrgmiseks ette vรตtta. Nรผรผd, kui oled koristanud, organiseerinud ja ebavajalikust lahti saanud, vรตid avastada, et on aeg dekoreerimise jaoksโ€“ aga millest peaksid alustama? Vรตid alustada kรตigi praeguste kaunistuste eemaldamisega ja nende inventuuriga. Seejรคrel rakenda oma kodus “kolme reeglit”.

Mis on “kolme reegel”?


Kui jรคlgid kodukaunistusteemalisi saateid vรตi loed palju “tee ise” blogisid, vรตid olla tuttav “kolme reegliga” (the rule of three), teadmata, mis see on. Jackie Hernandez, kes haldab veebipรตhist kaunistamiskooli, รผtleb selle kohta: “Kaunistamisel tรคhendab “kolme reegel”, et objektid nรคevad kolmeliikmelises rรผhmas paremad vรคlja.”


See on tรตesti nii lihtne. Paaritud arvud on รตige viis asjale lรคheneda. Kui sulle meeldivad kaunistatud riiulid ja kapipealsed, siis vรตid valida viis, seitse vรตi รผheksa asja, kuid kui sulle meeldib vรคrske ja moderne lรคhenemine, siis peaksid valima maksimaalselt kolm asja.


Paaritud numbrid sunnivad silmi rรผhmas ringi liikuma, kuid annavad neile ka keskse koha, millele keskenduda. รœldiselt eelistavad inimesed asju paaritute rรผhmadena, eriti kolmeliikmelistes rรผhmades. Kui oled kunagi kรคinud nรคiteks filmi- vรตi fotograafiatunnis, siis tead, et peaksid kรตik oma vรตtted kadreerima kolmandate reeglite jรคrgi, jagades ekraani horisontaalselt ja vertikaalselt kolmeks osaks, et muuta iga stseen visuaalselt atraktiivsemaks.

Aga kolm mida?


Niikaua kui hoiad kinni paaritute numbritega gruppidest, on kaunistamise vรตimalused รผsna lรตputud. Vaatame nรคiteks su รถรถkappi. Tรตenรคoliselt on sul seal lamp, nii et sul on ruumi veel kahe asja jaoks. Kolm asja vรตiksid erineda tekstuuri, kรตrguse vรตi mรตlema poolest. Lisa keraamiline plaat ehete jaoks ja kaunis raamis perefoto. Kรตik muu tuleks panna sahtlisse vรตi kuhugi mujale.


Su kohvilaual vรตib olla virn tekstuurseid tassialuseid, virn raamatuid ja vรคike taim. Nรคed kui lihtne see on? See tรถรถtab isegi seinte puhul: รคra riputa seinale รผhte vรตi kahte kunstiteost vaid kolm maali.
Hernandezi sรตnul saad ka suurematel pindadel esemeid kolmekaupa rรผhmitada, nรคiteks lauale vรตi sรถรถgitoa puhvetile. Proovi pudi-padi hoidmiseks kasutada dekoratiivseid nรตusid, et luua nende vahel visuaalne vahe.


See on suurepรคrane viis lรคbi vaadata kรตik pudi-padi, mis su kodus tungleb ja teha kindlaks, millised neist tรตesti vรครคrivad vรคljapanekut, milliseid saab kappidesse ja sahtlitesse paigutada ja milliseid รคra visata vรตi annetada.