15 moodust hambapasta kasutamiseks

Nutikad viisid, kuidas kasutada hambapastat enda kodus

Hambapasta pole mitte ainult hea sinu hammaste puhtana ning tervena hoidmiseks, vaid seda saab kasutada ka muudeks asjadeks. Kui arvestada hambapasta tavalisi koostisosi – fluoriidi, mis muudab hambaemaili kõvemaks ja happeerosioonile vastupidavamaks; kaltsiumkarbonaati (abrasiivne aine); ja naatriumlaurüülsulfaati, mis tekitab vahtu- ei peaks olema üllatav, et sellel on veel kasutamise viise peale hammaste hooldamise.

Eemalda halb lõhn kätelt, pudelitelt ning termostelt


Pane väike kogus hambapastat enda pudeliharjale ning hõõru sellega pudeleid ja termoseid. Loputa nagu tavaliselt. Kui peale kokkamist on su kätel kangekaelne küüslaugu või sibula aroom, mida ainult seebiga pesemine ära ei võta, siis pese käsi hambapastaga.

Eemalda rasvakriiti ja veekindlat markerit


Järgmine kord kui su järglane otsustab enda kunstiannet mujal kui paberil kasutada, siis haara kiirelt hambapasta järele ning eemalda sellega tema kunstiteosed.

Puhasta enda tennised


Natuke valget hambapastat või su valge tallaga tennised uuesti särama panna. Kasuta lihtsalt vana hambaharja ning valget hambapastat. Kanna see jalatsite talla äärtel olevatele plekkidele ja kriimudele, lase olla kümme minutit ning pühi seejärel üle niiske lapiga. Vajadusel korda.

Poleeri hõbedat


Mittegeeljas hambapasta on hea moodus hõbeda tuhmumise vastu võitlemisel. Kanna hõbedale, niisuta ja hõõru vana hambaharjaga. Võid lasta pastal ka seista 5-10 minutit ning seejärel üle hõõruda mikrokiust lapiga ning loputada. Pööra erilist tähelepanu väikestele kaunistustele ja graveeringutele, kuhu mustus kõige paremini koguneb ning kinnistub.

Riputa hõlpsalt pilte ja maale


Hambapasta kasutamine piltide seina riputamisel on häkk, mida sa ei teadnud, et vajad. Kui sa ei viitsi teha tosinaid väikseid pliiatsimärke, mis näitaksid, kuhu riputada oma kunst ja perepildid, siis pane väheke pastat riputusaasale, vajuta vastu seina ning kui pildi seinast eemale tõmbad, on kohe näha koht, kuhu nael vaja lüüa.

Eemalda seebijääk


Kui sul on kõrini puhastusvahendite tugevast lõhnast, siis võta appi hambapasta. Kanna seda niiskele lapile või vanale hambaharjale ning puhasta sellega seebijäägid kraanidelt, dušiustelt ja mujalt. Pärast poleeri pinnad üle mikrokiust lapiga.

Paranda telefoniümbrisel olevad väiksed kriimud


Kui su telefon kukkus vägivaldselt vastu betooni, siis see nipp kahjuks ei toimi, kuid väiksemate kriimude korral, mis su telefoniümbrisel elavad, võib hambapasta olla tõhus lahendus. Kuna hambapasta on abrasiivne, on sellel peene liivapaberi omadused. Kui seda õrnalt sõrme või vatitupsuga peale kanda, võib see minimeerida või kõrvaldada väikesed kriimud ja plekid plastikust ümbrisel.

Eemalda kohviplekid


On loogiline, et sama asi, mida kasutad pruunide plekkide eemaldamiseks oma hammastelt, aitab neid eemaldada ka muudelt pindadelt, nagu puit ja keraamika. Järgmine kord kui keegi ei kasuta oma kohvi- või teetassi jaoks alust, siis pühi pind üle niiske lapiga, millele on pandud natuke hambapastat. Hambapastaga saad puhastada ka oma kruuside sisemist poolt, mis on suurest tarbimisest pruunikaks muutunud.

Puhasta oma räpane triikraud


Hambapasta võib teha imesid, kui su triikraua tallale hakkab kogunema mineraale ja mustuse triipe. Hõõru mustadele kohtadele hambapastat siis, kui triikraud on külm ning pole ühendatud. Pühi seejärel üle puhta lapiga ning täida triikraua veepaak, aseta vana rätiku peale ning pane tööle aurutamisrežiim. Lase sel käia umbes viis minutit, võta siis triikraud pistikust välja ning lase sel jahtuda ja pühi seejärel puhtaks.

Rahusta sügelust


Hambapastaga saad kergendust väiksemate nahaärrituste, nagu putukahammustuste, leevendamiseks. Selle toimimise põhjuseks on see, et hambapasta tõmbab kuivades haavast välja sügelevat mürki. Hambapastas sisalduv mentool annab ka jahutava tunde, mis mõjub närvidele samamoodi nagu jää, leevendades ebamugavustunnet.

Poleeri uduseid esitulesid ja kaitseprille


Kui auto esituled hakkavad tuhmuma, siis siruta käsi hambapasta järele. Käsnale pigistatud hambapasta suudab eemaldada enamiku mustusest ja väiksematest kriimustustest. Pärast pühi üle puhta lapiga. See tehnika töötab ka prillide, peeglite ja akvalangimaskide puhul. Lihtsalt hõõru õrnalt, et mitte pinda kriimustada.

Valgenda välimööblit


Kui su terassitoolid kehvad välja näevad, siis võib hambapasta ja vesi tagasi tuua nende sära. Et eemaldada hallitus ja muu mustus, hõõru need üle märja lapiga, millele on pandud hambapastat.

Poleeri autol värvikriime


Pealiskaudsete ja väikeste kriimude puhul saad kasutada hambapastat. Võta pehme kuiv lapp ning natuke pastat ning poleeri ringjate liigutustega. Kui küünega üle minnes kriimu tunned, siis on see liiga sügav, et hambapastast abi oleks.

Eemalda põrandalt kulumisjäljed ja kleepuvad jäägid


Kui su põrandal liigutatakse palju toole või laudu, siis saad need jäljed eemaldada hambapastaga. Tead juba küll seda asja- niiske lapp, mittegeeljas hambapasta, hõõru, pühi. See võtab ära samuti ka kõik need teadmatu päritoluga kleepuvad plekid.

Täida seinas olevad väikesed augud


Kui su valgel seinal on väiksed mõlgid ja augus, võid nende peitmiseks kasutada hambapastat. Kasuta papitüki nurka, et suruda pasta sisse ja täita auk; seejärel kasuta ülejäägi silumiseks sirget serva.