Peamised aspektid enne maakleriga lepingu sõlmimist

Maakler on vahendaja kinnisvara ostu- ja müügitehingutes, üüritehingutes ning vahetustehingutes. Tema põhiülesanne on viia kokku müüja ja ostja (või üürileandja ja üürnik) ning aidata neil tehingut sõlmida. Ta säästab teie aega ja teeb ära kogu «musta» töö (see tähendab vara näitamist ja dokumenditööd). Seda tüüpi teenusest huvitatutel soovitame külastada SPC Kinnisvara, kus kogenud spetsialistid aitavad teid kõigis kinnisvaraga seotud küsimustes.

Mida tuleb teada enne maakleriga koostöö alustamist;

  • Litsents ja maine

Te peate põhjalikult veenduma, et spetsialistil on teie piirkonnas tegutsemiseks kehtiv litsents. Vaadake internetist ja uurige, mida teenuse varasemad tellijad ettevõtte kohta räägivad. Heal ettevõttel peaks olema positiivne maine ja edukas töökogemus.

  • Lepingu tüüp

Eksklusiivne leping tähendab, et töötate ainult konkreetse maakleriga ja ta saab vahendustasu ka siis, kui leiate ostja või üürniku ise. Mitteeksklusiivne leping võimaldab teil töötada mitme maakleriga, kuid vahendustasu maksate ainult sellele, kes tehingu lõpule viib.

  • Vahendustasu ja lisatasud

Enamasti jääb vahendustasu vahemikku 3-6% kinnisvara väärtusest. Täpsustage kindlasti üle muud momendid, ka kõik muud võimalikud tasud (näiteks reklaami või esitluste korraldamise eest). Veenduge, et lepingus oleks selgesti kirjas vahendustasu struktuur ja maksetingimused. 

  • Poolte kohustused

Lepingus peavad maakleri kohustused olema kirjasselgelt ja konkreetselt: ostjate või üürnike otsimine, esitluste korraldamine, abistamine dokumentide kogumisel, läbirääkimiste pidamine jne. Kui te mõnest punktist või oma rollist protsessis aru ei saa, öelge seda kindlasti. Te peate võimaldama tutvumiseks juurdepääsu kinnistule, samuti esitama kinnisvara kohta vajalikud dokumendid.

  • Lepingu kehtivusaeg

Määrake lepingu kestus, mis tavaliselt on 3-6 kuud, kuid see võib varieeruda. Samuti peaks lepingus olema selline klausel nagu lepingu ennetähtaegne lõpetamine juhul, kui te ei ole teenustega rahul.

  • Lepingu katkestamise kord

Kui tehing lõpetatakse ennetähtaegselt, veenduge, et lõpetamise tingimused on lepingus kirjas. Milliseid karistusi võidakse määrata, kui otsustate koostöö ennetähtaegselt lõpetada?

  • Konfidentsiaalsus ja andmekaitse

Isikuandmeid ja teavet kinnisvara kohta tuleb hoida saladuses ja kaitsta lekkimise eest. Ettevõte peab seda punkti tingimusteta järgima, eriti kui see puudutab kallite objektide müüki või konfidentsiaalseid tehinguid.

  • Lisateenused

Lisaks kinnisvara korrashoiu põhiteenustele võivad lisateenusteks olla veel reklaam, korteri/maja pildistamine, juriidiliste dokumentide koostamine jms. Et lõppsumma teid ei üllataks, kontrollige teave eelnevalt üle.

Teeme kokkuvõtte: maakleriteenus on kasulik variant neile, kes ei taha end kinnisvara müügi ja ostuga liigselt koormata. Kui teie aeg on teile väärtuslik, võtke ühendust spetsiaalse kinnisvarabürooga. Arusaamatuste vältimiseks aga pidage alati meeles ülaltoodud punkte.

Tootemaailm
Tootemaailm

E-Pood Tootemaailm- Odav ning laia valikuga e-pood kus on soodsad hinnad, laialdane ning eristuv tootevalik ning kõikidele tellimustele tasuta kohaletoimetamine.

Meie e-poest leiad: Jalanõud, Riided, Mänguasjad, Ilu-ja Kodukaubad, Aiakaubad, Kohvrid & Kotid, Päikeseprillid, Ehted ja Kellad, Erootikapood, Kostüümid, Parukad, Kingitused, Tervisetooted, Spordikaubad, Kardinad, Parukad ja palju teisi põnevaid tooteid. Soodsaid tooteid leidub nii naistele, meestele kui lastele.

Articles: 42