Kuidas herilasi eemal hoida?

Ringi tiirlevad herilased võivad väga kergelt ära rikkuda pikniku või lihtsalt väljas veetmise päeva. Kasuta naturaalset või poest ostetud vahendit herilaste tõrjumiseks, tegele kohtadega, kust herilased sisse pääsevad ja eemalda toit, mis herilasi ligi tõmbab. Kasutades vee ja seebi lahust, pannes lõkse või kutsudes tõrjeeksperdi, saad lahti nendest herilastest, mis sul juba kodus ja koduaias on.

 

Enda kodust herilaste eemale hoidmine

 

  1. Täida ära kodus olevad praod. See hoiab toast eemale need herilased, kes sinu kodu läheduses pesitsevad. Otsi pragusid oma vooderduse äärtest, sealt kus elektrijuhtmed sinu majja sisenevad või auke enda aknaümbrusest. Seejärel kasuta sobivat hermeetikut, et auke ja pragusid täita.
  • Kui leiad herilasepesa seina seest, siis ära sulge seda kinni, kuna osad herilased suudavad sellest läbi närida ning seejärel sinu tuppa pääseda. Selle asemel kutsu professionaalne tõrjetegija, kes sinu asemel selle eest hoolt kannab.

 

  1. Kata enda prügikastid korralikult kinni. Herilased kipuvad tulema aeda, kus on palju toidujääke ning kui sinu prügikasti kaas pole korralikult kinni, siis võib see herilasi ligi meelitada. Veendu, et kaas oleks võimalikult hästi kinni pandud ning ära jäta enda prügikasti kunagi ilma kaaneta.

 

  1. Ära jäta välja magusalt lõhnavaid asju. Sinna hulka kuuluvad ka nektraid, mida võib leidud osades linnutoitudes. Herilasi tõmbab ligi magus lõhn nii, et kui seda sinu aias palju leidub, on sinu aias ka rohkem herilasi.

 

  1. Peale pikniku korista enda järelt koheselt. See aitab samuti herilased eemal hoida, kuna toidujäätmed meelitavad neid ligi. Viska ära prügi ja pane kinni konteinerid, milles veel toitu sees on.

 

Looduslike peletite kasutamine

 

  1. Sega kokku nelgi, geraaniumi ja sidruniheina eeterlikke õlisid. Lisa mitu tilka igast õli sordist spreipudelisse, mis on täidetud vee ja mõne tilga nõudepesuvahendiga. Raputa pudelit korralikult, et kõik ilusti segatud oleks. Seejärel pritsi seda piirkondadesse, kuhu armastavad herilased tulla nagu näiteks katuseräästad ja veranda katus.
  • Ära pritsi üle tervet piirkonda, kuna see nõuab rohkem kui ühte pudelitäit lahust ning võib minna kulukaks. Pritsi sellistesse kohtadesse, kus on varem olnud herilasepesasid.
  • Kui sa ise lahust kokku segada ei soovi, siis on herilasetõrjet müügil ka paljudes kodu- ja aiakauplustes.

 

  1. Kasvata taimi, mis herilasi eemale peletavad. On mõningad taimed, millede lõhn herilastele ei meeldi ning seetõttu nad ka väldivad piirkondi kus need on. Istuta mõned neist sellisesse kohta, kus sulle olla meeldib nagu näiteks rõdule või tagaaeda. Piparmünt, tüümian, eukalüpt ja tsitronella- need on herilaste jaoks vastikud, kuid panevad su aia hästi lõhnama.

 

  1. Kasuta pettepesasid. Kuna herilased on territoriaalsed, siis ei ehita nad enda pesa teise pesa lähedusse. Riputa pettepesa igale maja küljele, et herilasi majast eemal hoida.

 

Herilastest lahtisaamine

 

  1. Sega kokku seep ja vesi. Sega spreipudelisse kokku kaks supilusikatäit nõudepesuvahendit ja vett. Raputa pudelit, et vahend korralikult segatuks saaks. Proovi herilasepesast võimalikult eemal seista, kui seda pesa peale pritsid.

 

  1. Kasuta herilaselõksu. Lõksu on lihtne ise teha. Lõika maha kaheliitrise pudeli ülemine osa. Pane pudeli sisse veidike suhkruvett ja aseta pudelilt lõigatud ülemine osa tagurpidi pudeli sisse nii, et korgiosa oleks allpoole (ära korki peale jäta). Teibi need kaks osa omavahel kokku ja jäta enda aeda. Samuti on ka poes müügil herilastele mõeldud lõkse.

 

  1. Kutsu tõrjet tegema professionaalid. See on eriti oluline siis, kui oled herilaste torgete vastu allergiline. Sellisel juhul on kõige parem lasta asjaga tegeleda ekspertidel.

 

 

Erinevad prossid putukatega

Päikesepatareiga robot putukad

Eeterlikud õlid – 12 tk komplektis

Täispuhutav mesilane

Pross kuldse mesilasega