Kuidas eemaldada küünelakki ilma küünelakieemaldajata?

Kui sul on vaja küünelakki eemaldada, kuid sul pole kodus küünelakieemaldajat, siis ära muretse! Küünelakki saad küüntelt eemaldada ka erinevate koduste vahenditega.

Koduste toodete kasutamine

  1. Kasuta alkoholi ja alkoholi baasil koosnevaid tooteid. Mida suurem alkoholisisaldus, seda paremini see toimib. Muidugi oleks esimeseks valikuks tark kasutada isopropüülalkoholi, kuid on ka teisi tooteid, mis sisaldavad alkoholi. Kui sa näed, et mõni sinu kodustest toodetest seda sisaldab, siis võid sellega lakki maha saada. Näiteks:
    • Parfüüm
    • Juukselakk
    • Käte desinfitseerija
    • Pealepihustatav deodorant
    • Isopropüülalkohol
    • Kuigi kanged alkohoolsed joogid ei peaks olema sinu esimeseks valikuks, siis läbipaistvad, kõrge alkoholisisaldusega joogid, nagu näiteks viin või džinn, aitavad lakist lahti saada. Parimate tulemuste jaoks pead küüsi selle sees leotama 10-20 minutit.
  2. Kasuta valget äädikat. Või äädikalahust, millesse on segatud sidrunimahla. Äädikas on hape ning multifunktsionaalne naturaalne puhastusvahend, mida tavaliselt kodudes leidub nii, et on loogiline, et seda saab kasutada ka küünelakist lahti saamiseks. Parema tulemuse jaoks pigista äädika sisse pool sidrunit või isegi lausa apelsinimahla, et saada tsitruselise võimas puhastusvõime.
    • Leota enda küüsi 10-15 minutit enne kui lakki eemaldada proovid. Ära lakki maha koorima hakka, kuna see võib küüsi nõrgestada.
  3. Kasuta tavalist hambapastat. Ports hambapastat on ainus mis sa vajad. Seejärel hakka nühkima vana hambaharja või paberrätikuga. Kõige paremini töötavad valged hambapastad, kuna need tõstavad ja tõmbavad lakki küünelt maha.
    • Kui segad hambapasta soodaga, siis saad hästi tuntud naturaalse puhastusvahendi, millel on tihtipeale kõige paremad tulemused.
  4. Sega kaks osa vesinikperoksiidi ühe osa kuuma veega. Seejärel leota küüsi kümme minutit. See tähendab seda, et kui kasutad ühte tassitäit kuuma vett, siis on sul vaja kahte tassitäit vesinikperoksiidi. Leota nii kuumas vees kui suudad ning seejärel hõõru lakk maha kasutades küüneviili.

Eemaldaja kasutamine

  1. Kanna peale valitud toode kasutades puuvillast vatitupsu. Kui oled leidunud toote, mida saad lakieemalduseks kasutada, siis leota vatitupsu (või paberrätikut) selles ning seejärel tupsuta seda enda küüntele. Vajadusel lisa vahendit juurde.
  2. Lase tootel mõnda aega peal olla. Kuna sa ei kasuta tavalist küünelakieemaldajat, siis pead laskma tootel sisse imbuda. Jäta toode umbes minutiks enda küüntele.
    • Mida kauem sisse imbuda lased, seda parem.
  3. Pühi toode enda küüntelt. Kui vahend on mõnda aega küüntel olnud, siis pühi küüned tugevalt hõõrudes sellest puhtaks. Kasuta jällegi vatitupsu või paberrätikut. Sädeleva või paksema küünelaki kihi eemaldamine võtab kauem aega. Tõenäoliselt pead seda protsessi kordama, kui lakk esimese korraga ilusti maha ei tule.
    • Hõõrumisel on abiks vana hambahari.
  4. Leota käsi kuumas vees. Hõõru küüsi ja proovi uuesti. Kuum vesi aitab küünelakki lahtistada, lastes sul pääseda laki alla ning küünelaki tükke eemaldada. See on hea moodus viimaste jääkide eemaldamiseks või nõrgestamaks küünelakki, et proovida teist kodust vahendit.
    • Parimate tulemuste jaoks kasuta nii kuuma vett kui kannatad.
    • Leotamiseks võib aega minna 20-25 minutit. Vajadusel pane uus kuum vesi.

Küünelaki kasutamine, et vana küünelakki eemaldada

  1. Vali küünelakk mis liiga kiirelt ära ei kuivaks. Küünelakk kuivab tänu lahusti aurumisele, mida küünelakk sisaldab. Teise kihi lisamine pehmendab neid samu lahuseid. See laseb küünelakil muutuda tagasi vedelasse olekusse ning seda saab siis küünelt eemaldada. Parim lakk selle jaoks on vedel ja aeglase kuivamisega. Läbipaistev pealislakk töötab hästi, kuna need kipuvad aeglasemalt kuivama.
    • Osad blogijad soovitavad, et kui kasutad vana laki eemaldamiseks vanast lakist tumedamat värvitooni, saad kõige parema tulemuse.
  2. Pane lakki küüntele ühe küüne kaupa. Värvi küüs, kattes vana lakk. Ära lase uuel lakikihil kuivada. Kui see ära kuivab, siis on veel raskem lakki eemaldada ning see võtab ka kauem aega.
  3. Eemalda uus lakk kiirelt. Koheselt peale laki peale kandmist, pühi see ära. Parimate tulemuste jaoks kasuta paberrätikut.
    • Kuigi enamus inimesi kasutavad küünelakieemaldajat kasutades vatitupse, siis selle meetodiga peaksid vatitupse vältima. Vatitups tõenäoliselt murdub laiali ning jääb märja laki külge kinni, ilma lakki eemaldamata.
  4. Jätka värvimist ja pühkimist senikaua kuni küüned on lakist puhtad. See meetod võib võtta mõned korrad aega, enne kui õigesti toimib. Lisa küünelaki kihte ning pühi need ära. Võib kuluda kaks kuni kolm korda, enne kui vana lakk on täielikult eemaldatud. Sädelevate lakkide eemaldamiseks läheb kauem aega.

Karp huulepulkade ja küünelakkide hoidmiseks

Küünekristallid – 1000 tk komplektis

Kuldsed ja hõbedased küünekleepsud – 24 lehte pakis

Küünekleepsud rullis – 6 tk komplektis

50 lehte küünekleepse

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356