Kuidas vähendada põskedel olevaid kortse?

Kui tunned, et su põsed on longus või kui need on kaotanud oma elastsuse, siis peaksid muutma enda nahahooldamise rutiini. Kuna näol olevad kortsud on rohkem märgatavad siis, kui nahk kuiv on, siis kasuta näo puhastamiseks õrna puhastusvahendit, mis ei eemalda ära kaitsvaid õlisid, enne kui kannad nahale niisutavat kreemi. Lisa enda nahahooldamise rutiini kortsudevastaseid tooteid ja kaitse alati enda nahka päikese eest, kandes nahale päikesekaitset.

Kortsudevastane nahahooldamise rutiin

  1. Pese enda nägu õrna puhastusvahendiga, mitte tavalise seebiga. Otsi puhastusvahendit, mis ei sisaldaks naatriumlaurüülsulfaati (sodium lauryl sulfate), kuna see eemaldab nahalt naturaalsed õlid, mis kaitsevad ja niisutavad nahka. Selle asemel kasuta puhastusvahendeid, mis sisaldavad looduslike koostisosi nagu näiteks teepuuõli, tsitrus või õunasiidri äädikat. Tee nägu veega märjaks, seejärel masseeri näopuhastusvahend enda nahale ning siis loputa. Pese enda nägu üks või kaks korda päevas. Nii eemaldad nahalt surnud naharakud ning su nahk näeb värskem välja.
    • Vali näopuhastusvahend, mis on disainitud sinu nahatüübile. Näiteks kasuta teepuuõlil põhinevat vahendit siis, kui sul on rasune näonahk. Kui sul kipub näo peale vistrike välja lööma, siis vali tundlikule nahale mõeldud puhastusvahend.
  2. Masseeri kortsudevastast seerumit enda puhtale näole. Et kaitsta enda nahka kortse põhjustavate vabade radikaalide kahjustuste eest, soeta endale kortsudevastane seerum, mis sisaldab antioksüdante, mis vähendavad vabade radikaalide sisaldust. Seerum võib samuti sisaldada ka C-vitamiini ja hüaluroonhapet, mis muudavad su naha ühtlasemaks.
    • Pigista kaks või kolm tilka kortsudevastast seerumit enda pihku. Hõõru seerum teise käe sõrmede otsa ning seejärel kanna sõrmedega see endale näole. Pööra erilist tähelepanu kohtadele, kus on rohkem kortse, nagu näiteks su põsed.
  3. Kasuta iga päev niisutajat, et su kortsud vähem silma paistaksid. Kui su nahk on kuiv, siis on peened jooned ning kortsud sinu põskedel kohe palju rohkem nähtavamad. Peale naha puhastamist masseeri enda näole alati niisutajat, kuna see lööb näo särama ning põsed paistavad pringimad.
    • Kui nägu tundub kuiv, siis kanna päeva jooksul uuesti niisutajat nahale.
    • Väldi kasutamast selliseid niisutajaid, mis sisaldavad parfüümi, värvi või säilitusaineid, kuna need võivad sinu nahka ärritada.
  4. Kanna näole päikesekaitset, et kaitsta põski rohkema kahjustuse eest. Enamuste kortsude põhjuseks on ultraviolettvalgus nii, et kasuta päeva jooksul päikesekaitset, mille SPF on vähemalt 15. Kahjustuse vähendamiseks peaksid nahka katma ning püsima varjus. Samuti võid kanda laia kübarat.
    • Kui oled päeval otsese päikesevalguse käes, siis kasuta suure SPF-iga päikesekaitset. Vali selline, mille SPF on 30-50 ja kanna seda uuesti peale iga kahe tunni tagant.
  5. Kasuta öist kortsudevastast kreemi, milles on C- ja E- vitamiin. Osta selline kreem, milles on need mõlemad vitamiinid. Need töötavad koos, et sinu kortse vähendada.
    • Kreemi tasub peale panna õhtul enne voodisse heitmist, kuna siis saab nahk kõige paremini kreemi endasse imeda.

Elustiili muudatuste tegemine

  1. Söö toitu, milles on palju antioksüdante. Vananedes toodab sinu keha rohkem vabu radikaale, mis võivad sinu nahka kahjustada. Kui sööd antioksüdante täis toite, kaitsed nahas olevat kollageeni, mis hoiab sinu nahka terve ja pringina. Lisa oma toitumisse need toidud:
    • Marjad, nagu maasikad, mustikad, jõhvikad ja mustsõstrad.
    • Oad, nagu pintoad, punased oad ja mustad oad.
    • Rohelised lehed, nagu spinat, lehtkapsas ja salat.
    • Köögiviljad, nagu porgandid, brokoli, artišokid ja bataadid.
  2. Tee regulaarselt trenni, et parandada vereringet. Liiguta end, et suurendada verevoolu enda nahas, mis aitab parandada kahjustusi ja vähendada kortse. Sa võid sörkida, mängida tennist või ujuda.
    • Samuti võiksid praktiseerida näojoogat, mis teeb sinu põsed ja näo alaosa pringimaks ning aitab vähendada kortse ja peeneid jooni.
  3. Maga iga öö vähemalt seitse tundi. Piisav uni parandab verevarustust ning see aitab nahal taasluua kollageeni. Samuti, et vältida põskedele tekkivaid kortse, proovi magada selili. See hoiab ära surve ühele näopoolele, mis loob peeneid jooni.
    • Osta endale padi, mis on disainitud toetamaks sinu pead, kui sa magad külili või osta siidist padjapüür, mis vähendab survet näole.
  4. Jäta suitsetamine maha. Proovi vähem suitsetada või mis kõige parem- loobu täielikult. Suitsud sisaldavad kahjulike aineid, mis vähendavad kollageeni ning elastiini sinu nahas. See põhjustab naha lõdvenemist ja kortse.
    • Suu krimpsutamine suitsetamiseks loob samuti vertikaalseid kortse huulte kohal nii, et suitsetamisest loobumine võib ka neid jooni.

E-vitamiiniga vananemisvastane seerum

C-vitamiiniga vananemisvastane näoseerum

Niisutav vananemise vastane kreem meestele

Kerged punutud päikesekübarad

Ehtsast siidist voodipesukomplektid