5 raamatut mida suvel lugeda

Isegi inimesed, kes vรคhe loevad, teavad, et suvi on lugemiseks vรคga hea aeg. รœkskรตik kas eelistad mahlast fantaasiat, kaasahaaravat romantikat vรตi juukseid peas pรผsti tรตstvaid pรตnevusjutte- raamatud vรตivad sind viia mรตtetes รผkskรตik kuhu. Pole midagi mรตnusamat, kui rannas vรตi tagaaias pรคevitades sรผveneda huvitavasse raamatusse. Siit leiad kindlasti mรตne huvitava raamatu, mida endaga randa kaasa haarata- รคra ainult unusta pรคikesekaitset ning veepudelit!

  1. Laura Marshall “Sรตbrakutse”. Kui Louise esmakordselt mรคrkab koolis uut tรผdrukut, kes on salapรคraselt sinna tulnud, paistab ta olevat kรตike seda, mida teised tรผdrukud ei ole. Uus tรผdruk Maria on ehtne, naljakas ja tormakas. Kรตigest paari pรคeva pรคrast on Maria ja Louise teel sรตpradeks saamisel.
    Ligi 30 aastat hiljem saab Louise sรผdant peatava meili: Maria tahab temaga Facebookis sรตbraks saada. Ammu maha maetud mรคlestused hakkavad kiirelt pinnale tulema: esimesed pรคevad, kui sรตprus paistis lootustandev, julmad otsused ning sรผnged saladused, mis vรตivad nende elu igaveseks muuta.
    Louise on alati teadnud, et kui tรตde vรคlja peaks tulema, vรตib ta kaotada kรตik- enda tรถรถ, poja ja ka vabaduse. Maria jรคrsk vรคljailmumine รคhvardab seda kรตike.
  2. Anne Griffin “Kui kรตik on รถeldud”. Kui peaksid valima viis inimest, et enda elu kokku vรตtta, siis kes nad oleksid? Kui peaksid iga รผhele klaasi tรตstma, et toosti รถelda, siis mida sa รผtleksid? Ja mida sa lรตpuks enda kohta รตpiksid?
    See on lugu iirlasest Maurice Hanniganist, kes รผhe juunikuu รตhtul tellib hotellis viis erinevat jooki. Iga joogiga mรตtleb ta inimesele, kes on tema elus oluline olnud- hukkalรคinud vanem vend, segane vennanaine, tema viieteist minutiline tรผtar, tema poeg, kes on kaugel Ameerikas ning tema kadunud naine. Lรคbi nende inimeste rรครคgib ta loo oma enda elust, koos kรตige kahetsuste ja pettumustega, armastuste ja vรตitudega.
  3. Edward Snowden “Igavesed andmed”. Mees nimega Edward Snowden paljastab enda eluloo, rรครคkides sellest, kuidas ta aitas รผles ehitada USA valitsuse massijรคrelvalve sรผsteemi.
    Aastal 2013 ลกokeeris kรตigest 29-aastane Edward tervet maailma, kui ta paljastas, et Ameerika รœhendriikide valitsus tahab kasutada salaja vahendeid iga kรตne, sรตnumi ja e-kirja kogumiseks. Selle tulemuseks oleks enneolematu massijรคrelvalve sรผsteem, millega saaks silma peal hoida iga maal oleva inimese eraelul. Kuus aastat hiljem paljastab Edward esimest korda seda, kuidas ta aitas seda sรผsteemi รผles ehitada ja miks ta seda paljastada tahab.
  4. Peter May “Lukus linn”. Nad รผtlesid, et 25% inimkonnast saab viiruse. 70-80% nendest sureb. Ta oli nendega otseselt kokku puutunud ning vรตimalused ei olnud head.
    รœlemaailmse pandeemia keskpunkt London on suletud linn. Vรคgivald ning korratus tรตstavad pead. Sรตjaseadus on sunnitud. Mitte keegi ei ole kaitstud surmava viiruse eest, mis on juba tuhandeid inimesi tapnud. Tervishoiu- ning hรคdaabiteenused on รผlekoormatud.
    Ajutise haigla ehitusplatsilt leiavad ehitajad koti, kus on sees mรตrvatud lapse luud. Mรตrvar on linnas lahti ning tema missiooniks on hoida รคra luude tuvastamine. Uurima saadetakse Jack MacNeil. Tema karjรครคr on varemeis, abielu lรคbi ning tema enda peret on tabanud viirus. Kurjategijad jรคlitavad aga igat tema liigutust ning on valmis tรตe varjamiseks teda tapma. Mis peatab teda enne- viirus vรตi mรตrtsukad?
  5. Barbara OยดNeal “Kui me uskusime nรคkineidudesse”. Josie Bianci tapeti aastaid tagasi terroristi poolt. Tema รตde Kit uskus, et ta on igaveseks lรคinud. Otseรผlekanne Aucklandi tulekahjust on tabanud pildi naisest, kes lรคbi suitsu ja rรคmpsu kรตnnib. Tema sarnasus Josiele on uskumatu. Sellega koos tuleb emotsioonide tulv- lein, kaotus ja viha- millest Kitil on lรตpuks vรตimalus lahti lasta, leides oma รตde, kes on elanud vales.
    Pรคrast Uus-Meremaale saabumist alustab Kit rรคnnakut lรคbi mรคlestuste: Josiega rannas veedetud pรคevadest. Kadunud teismelisest poisist, kes oleks saanud osa nende perekonnast. Ja traumast, mis on Kitit ja Josie’i kogu nende elu kummitanud.
    Nรผรผd kui kaks รตde soovivad taasรผhineda, saab see juhtuda vaid kaua maetud saladusi lahti mรตtestades ja laastavat tรตde tunnistades, mis neid liiga kaua lahus hoidnud. Suhte taastamiseks peavad nad vรตib-olla kรตik kaotama.

Ole esimene kes saab teada kasulikest nippidest ning eksklusiivsetest sooduspakkumistest: