Kuidas kanda väikest musta kleiti?

Klassikaline väike must kleit, mida meile tutvustas 1920-ndatel kuulus moelooja Coco Chanel, sobib peaaegu igale poole. Musta kleidiga võid kontorist otse peole minna- piisab vaid õigetest aksessuaaridest. Aga maailmas, kus paljud naised tihti kannavad väikest musta kleiti on raske teiste seast enda musta kleidiga välja paista. Siin on mõned soovitused kuidas enda kleiti kanda, et erineda rahvamassist.


Alusta õigest mustast kleidist.
Mitte kõik mustad kleidid pole võrdsed- osad on rohkem stiilsemad ja sobivamad kui teised. Kui valid endale musta kleiti, pea meeles järgnevaid asju:
• Päevasteks pidudeks, lõunatamiseks ja muudele sellistele sündmustele: Kanna parajat kleiti viisaka kaelusega. Väldi riiet, mis kleepub sinu kehale ning toob liigselt välja sinu keha piirjooned. Pikkus peaks olema veidi alla põlve. Selline kleit sobib ka kontoris kandmiseks. Pehmem musta värvi kangas sobib kontorisse väga hästi.
• Õhtustele pidudele, kohtingutele ja tähtsamatele üritustele: See kleit võib olla natukene liibuvam. Otsi kleiti millel on õlapaelad, läbipaistmatu kangas ja südamekujuline pihikuosa. Pikkus peaks lõppema põlve juures.
• Igapäevane: Ümber keha sõlmitav, linasest riidest või liibuv- sellised mustad kleidid sobivad hästi vähem pidulikeks sündmusteks ja igapäevaseks kandmiseks kodus.
• Trendikale teismelisele: Nooremad neiud, kes soovivad kanda väikest musta kleiti, võiksid proovida seda muuta elavamaks kandes nooruslikke ehteid, mille värv sobituks ereda küünelakiga (nagu nätsuroosa või türkiis) võib olla isegi eredaid sukkpükse.
• Väikesest musta kleiti ostes võid rahulikult osta kallima kui muidu. See on üks sellistest riideesemetest, mis sind pikka aega teenib ja võimalus, et sa sellest ära tüdined on imeväike.

Kanna kleiti, mitte ära lase kleidil ennast kanda.
Must on vaieldamatult klassikaline värv, millele on lihtne lisandeid leida ja kui sa selle hästi välja kannad, ei saa sa mööda panna. Siiski ei sobi must igaühele. Näiteks võib must heledamatele nahatoonidele kurnatud välimuse anda või lihtsalt panna mõned inimesed tundma end sünge ja mornina. Samas ei tähenda see seda, et peaksid musta kleiti vältima.
• Kui must värv sulle ei sobi, hoia kleiti nii kaugel enda näost kui võimalik (kanna sügavama kaelusega või õlapaeltega kleiti kinnisema kaeluse ja varrukatega kleidi asemel). Niimoodi su näojume ei kahvatu, kuid saad ikkagi kasu musta kleidi elegantsusest ja lihtsusest.

Kanna sukkpükse.
Sukkpüksid ühtlustavad sinu jalgade nahatooni ja annavad viimistletud välimuse. Õhtusteks sündmusteks sobivad ideaalselt läbipaistvad mustad või hallikamat tooni sukkpüksid. Värvilised sukkpüksid võivad samuti sobida, kui nende värv sobib teiste aksessuaaridega ning on sobilikud sinu vanusele ja nahatoonile.
• Jalad paistavad palju pikemad kui kingad ja sukkpüksid on sama värvi.

Vali õiged kingad
Väikese musta kleidi üleslöömisel on väga oluline roll kingadel, kuna need võivad lisada värvi ja stiili kleidile. Kingad, mida musta kleidiga kanda peaksid olema kvaliteetsed ja täiesti terved. Must kleit mõjub taustana tuues välja sinu kingad.
• Proovi musta värvi lihtsaid ja madalaid kingi igapäeva välimuseks või kontoritööks. Kinnise nina ja tagant rihmaga Chaneli-stiillis kingad on samuti väga sobilik päevaseks kandmiseks.
• Klassikalised kingad õhtuseks ajaks mis hästi musta kleidiga sobivad on balleriinad, lihtsad kontsaga rihmikud või libikud.
• Kanna erksavärvilisi, nagu punaseid kõrge kontsaga kingi, et lisada värvi ja glamuuri.

Kasuta ehteid, et muuta välimust kirkamaks
Väike must kleit annab sulle ideaalse tausta, et näidata oma lemmikuid ehteid.
• Ehted, mis hästi sobivad: kaelakee, mis sobitub kleidi kaeluse lõikega, sobivasse kohta kinnitatud pross või julged kõrvarõngad koos üles pandud soenguga. Nimekiri on lõputu!
• Kui sul on teemantidest keesid, prosse või muid ehteid- kasuta tumedat tausta, et teemantite sära tõeliselt esile tuua.
• Kanna pärleid. Kui sul on lihtsalõikeline must kleit, kanna pärleid, valgeid satiinist kindaid ja ümara ninaga kõrgekontsalisi kingi, et saada armas ja romantiline välimus nagu Audrey Hepburnil. Ära sellise kooslusega terava ninaga kingi kanna, need on liiga pealetükkivad sellise pehme ja retro välimuse jaoks.

Lisa vöö
Kui kleit on sellise lõikega, et sellele sobib vöö, võib see ilusat kontrasti lisada sinu mustale kleidile.
• Vali vöö värvi, tekstuuri, mustri või kaunistuste järgi. Ainus mure on see, et see sobiks hästi kleidiga muutes selle tervikuks.

Lisa sall
Kui sulle meeldib kanda salli, võib see olla armas lisand mustale kleidile. Vali muster mis sobib teiste lisanditega ja jälgi, et sall oleks kvaliteetsest materjalist nagu näiteks siid.
• Siidist sall võib lisada elegantsust lihtsale mustale kleidile. Proovi lihtsaid musti kinnise ninaga kingi (eelistatavalt ümara ninaga) ja lühtrikujulisi kõrvarõngaid siidsalli juurde.

Lisa kindad
Kui sulle meeldib kanda kindaid, võib see sinu musta kleidiga imesid teha. Valged kindad sobivad päevaseks ajaks ja mustad õhtuseks

Vali sobiv käekott
Ka käekott saab palju tähelepanu tänu mustast kleidist tulevale taustale. Kott ei pea olema kingadega sama värvi, kuid see peaks sobituma üldise värvivalikuga.
• Väike käeshoitav kott on armas ja diskreetne. Proovi säravat või eredat värvitooni, et lisada sära õhtusele välimusele.
• Käekott peaks olema kvaliteetne ja kindlasti puhas ning terve.
• Suurem käekott sobib igapäevaseks kandmiseks, kui see on heas seisukorras.

Proovi juukseaksessuaare
Juukseaksessuaarid on üks moodus lisada lihvi väikesele mustale kleidile. Kübarat sobib kanda kuumadel päikesepaistelistel päevadel ja erilistel sündmustel.

Õige meik
Musta kleiti kandes peaks olema su aksessuaaridel kindel värvi teema. Sama kehtib ka meigi kohta. Veendu, et su küünelakk, lauvärv ja huulepulk sobituvad sinu riietusega.
• Alternatiivina veendu, et su meik toob välja parimad omadused sinu näos ning annab sinu välimusele elu.

Mustal värvil on palju häid omadusi. Seda sobib kanda nii päevasel ajal kui ka õhtusel üritusel. Must riie peidab ka plekke paremini. Kuna musta saab sobitada kõigega, saad seda kanda rohkem kui teisi värvi riideesemeid. Must kleit paistab kallima ja kvaliteetsemana, isegi kui ta seda pole, sest must värv salendab ning peidab õmblusvead.

 

Mustast pitsist tütarlapseliku lõikega kleit

Õlgu paljastav põlvini kleit

Kvaliteetne pikkade varrukatega kevadine šiffoonkleit

Pehmed õhukesed sallid naistele

Pihavööd naistele neljas värvivalikus