Kuidas lõigata enda juukseid (meestele)?

Hoolitsetud välimus on meestele tähtis. On võimalik olla hästi hoolitsetud ning samal ajal hoida raha kokku. Üks viis kuidas seda teha on lõigata ise enda juukseid. Ise juuste lõikamine nõuab planeerimist, õiged vahendeid ja õiget lõikamist.

Valmistu juuste lõikamiseks

1. Otsusta kuidas sa tahad, et sinu soeng jääks. Enamasti tahad sa, et sinu juuksed näeksid välja nii nagu tavaliselt, vähemalt esimesed korrad kui ise juukseid lõikad. Siiski võid kaaluda mõningaid väiksemaid muutusi nagu lasta enda põskhabemel välja kasvada või see täielikult kaotada.

2. Vali õiged käärid. Kodused juukselõikuskomplektid tulevad tavaliselt samasuguste kääridega nagu juuksurid kasutavad. Need käärid on pikad, peened ja teravad. Need käärid on head kui lõikad juukseid kellegil teisel, kuid enda juuste lõikamiseks võivad need kohmakad olla. Selle asemel proovi lühema teraga kääre nagu:
• vuntside käärid
• naha käärid
• laste käärid
• Ükskõik millised käärid sa valid veendu, et terad oleksid teravad ning lõikaksid juukseid puhtalt.

3. Võta tihe kamm. Kammi vajad juuste eraldamiseks ja sirgendamiseks, eemaldades kõik pusad mis teevad lõikamise raskeks. Pikk kamm nagu juuksurid kasutavad on parem kui lühike taskukamm.
• Kui sa ei leia sellist kammi võid kasutada ka lühikest taskukammi kammimiseks ning kasutada haaramiseks enda sõrmi.

4. Tee juuksed märjaks. Kuigi vanamoelised juuksurid lõikavad enamasti kuivi juukseid leiavad kaasaegsed juuksurid, et lihtsam on lõigata niiskemaid juukseid, eriti kui tegu on tihedate juustega. Sul on valida kahe variandi vahel:
• Pese oma juuksed duši all. Lase neil kuivada seni kuni need on parajalt niisked.
• Kasuta spray pudelit juuste niiskeks tegemiseks.

5. Säti end peegli ette. Sul on vaja näha enda tegemisi nii palju kui võimalik. Suur vannitoa või esiku peegel aitab sul näha kuidas sa lõikad eest ja külgedelt.
• Kui võimalik säti ka teine peegel niimoodi, et näeksid enda juukseid ka tagant. Võta keegi appi peeglit hoidma või kasuta seinale kinnitatud pikka varrega peeglit.

6. Jaga enda juuksed osadeks. Kulmu otste vahele jäävad juuksed kammi püsti ning ülejäänud juuksed kammi kõrvade poole alla. Tee niiviisi mõlemalt poolt.

Juuste lõikamine

1. Kammi kõrvade ümber ja meelekohal olevad juuksed ettepoole.

2. Tõsta juuksed ülespoole kammi või enda sõrmedega.

3. Libista kamm (või sõrmed) enda peast eemale. See paneb paika piiri kust juukseid lõigata. Mida kaugemal peast on su sõrmed või kamm, seda vähem juukseid lõikad.

4. Lõika kaitsmata juuksed ristsirgelt kammi või sõrmedega.
• Iga mõne lõike järel peatu ja vaata enda tehtud töö üle. Kui miski ei tundu ühtlane olevat, lõika natuke rohkem senikaua kuni kõik on ühtlane.

5. Lõika ülespoole suundudes. Pealael olevaid juukseid lõika sama moodi nagu lõikasid juukseid ümber kõrvade: Tõsta juuksed kammi või sõrmedega enda peast eemale.

6. Otsaette jäävaid juukseid lõigates võta korraga vähe. Tõsta juuksed sirgelt püsti ning lõika neid mõne millimeetri kaupa. Tööta aeglaselt ja ettevaatlikult.
• Pealael olevad lõiked on rohkem märgatavad kui külgedel olevad. Kui pealael on natuke rohkem juukseid kui külgedel annab see kerge pungiliku mulje. Samas kui pealael olevad juuksed on lühemad kui külgedel võib tunduda, et sul algab kiilaspäisus.

7. Tee korda servad. Peale külgede ja pealae lõikamist jäävad alles ainult kaks osa millega tegelema pead- põskhabe ja kukal.
• Põskhabet võid kärpida kas raseerijaga või elektrilise lõikusmasinaga. Kui tahad pikka põskhabet aja maha karvad alates kõrvadest, kui lühemat siis saad mõõtmiseks kasutada tragust (paksu nahaklappi kõrva kõrva ees). Pane enda sõrmed põskhabeme alla, et kontrollida kas need said ühtlased.
• Sa võid kasutata habemepiirajat, et lõigata “tiivad” oma kuklal. Liigu ülevalt allapoole, mida lähemale kaelale, seda nahalähedamalt lõika. See on see hetk kus sul läheb vaja teist peeglit, et näha mida sa teed.

Kasulikud nipid:

• Enne alustamist pane selga mõni vana T-särk või kata õlad millegi muuga. Kui lõikad juukseid kraanikausi kohal, kata kinni äravooluauk, et juuksed torudesse ei satuks.
• Esimesed korrad kui enda juukseid lõikad ära lõika neid nii lühikeseks nagu sa tavaliselt juuksuril lõigata lased. Kui kogemata vea teed saad seda lihtsalt parandada ilma et peaksid juuksed liiga lühikeseks lõikama.
• Kui sul on elektriline juukselõikusmasin võid seda kasutada külgedel, kõrvade ümber ja kuklal. Kui sa soovid väga lühikest soengut saad seda kasutada ka pealael. Hoia seda vertikaalsel peopesa enda poole. Liigu aeglaselt eest tahapoole.

 

Lihtne peegel seinale kinnitamiseks

Professionaalne 10-osaline kammide komplekt

Terasest juukselõikus- ja hõrenduskäärid (2 tk)

Hõbedane juuste/habeme trimmer