Kuidas tähistada isadepäeva?

Isadepäeva tähistati esimest korda aastal 1910 USA-s. Ametlikuks Ameerika riiklikuks pühaks kuulutati see aastal 1966. Seda tähistatakse paljudes riikides, kuigi erinevatel päevadel. Meile tuli isadepäev soomest ning seda tähistatakse novembri teisel pühapäeval. Tee sellest isadepäevast parim päev, andes isale päev, mis näitab kui eriline ta sinu jaoks on.

Isadepäevaks planeerimine

1. Vaata järgi, mis päeval isadepäev on. Kõige hullem asi mida sa teha saad, on unustada plaani tegemine või teha plaanid isadepäevaks ning avastada, et sa vaatasid kuupäeva valesti. Eestis on isadepäev novembri teisel pühapäeval, ehk sellel aastal 13. november.

2. Mõtle sellele, mis teeb sinu isa õnnelikuks. Eduka isadepäeva tähistamine oleneb suuresti sellest, et tead mis talle meeldib ning mis teeb selle päeva tema jaoks eriti nauditavaks.
• Planeeri vähemalt üks tegevus, mida saad koos isaga teha ning mida ta naudiks. Võib-olla meeldib talle teatris käia või hoopis koos perega lauamänge mängida.

3. Kaasa ka teised. Kui sul on õdesid-vendi, kaasa ka nemad plaanidesse. Kui sul neid pole võid küsida appi ema või vanavanemaid.
• Näiteks võite kokku tulla ning kirjutada isale laulu, mida saaksite koos talle laulda.
• Samuti võite igaühele anda ülesande, mida keegi tegema peab. Näiteks üks õdedest-vendadest vastutab isale hommikusöögi tegemise eest, teine valmistab õhtuks snäkke ja kolmas teeb isale jalamassaaži.

4. Planeeri pidu või väljasõit. Kui su isa ei ole väga kingituste tüüpi inimene, kuid naudib väga perega koos oldud aega, siis planeeri mingisugune tegevus, kus isa saab teha midagi, mis talle väga meeldib.
• Kui su isale meeldib põnevus, võite koos temaga minna põgenemistuppa, kus teid pannakse luku taha ning peate vihjete abil väljapääsu leidma. Põgenemistubasi on palju, enda elukohale lähima leidmiseks googelda.
• Kui su isale meeldib jalgpall, võite minna mõnda mängu vaatama.
• Kindlasti räägi enne ka isaga, kui suuri plaane teed. Sa ei taha planeerida suurt pidu ning hiljem teada saada, et ta seda tegelikult ei tahtnudki.
Tähistamine koos isaga

1. Lase tal kaua magada. Kui su isale meeldib kaua magada, kuid töö ja laste tõttu ta seda teha ei saa, siis lase tal sellel ühel päeval magada nii kaua kui ta tahab. Ära kõnni ringi ja ära tee tegevusi, mis müra tekitavad ning teda üles võivad ajada. Lase tal magada nii kaua kuni tal endal isu täis saab ning tähistamisega alustage siis, kui ta valmis on.
• Kui sa planeerid teda üllatada hommikusöögiga voodisse, siis saad ikka lasta tal mõne tunni kauem magada.

2. Soovi head isadepäeva. See võib tunduda küll ilmselgelt, kuid ära unusta tunnustada, et täna on tema päev. Kui sa teda hommikul näed, siis soovi rõõmsalt: “Head isadepäeva, isa!”.
• On hea teha seda hommikul esimese asjana, et su isa teaks, et sa pole isadepäeva unustanud ja näeks, et ootad selle päeva tähistamist koos temaga.

3. Küsi temalt, mida ta teha tahab. Sul võib küll olla palju ideesid, kuidas isadepäeva tähistada, kuid see ei ole sinu päev. Isadepäeval küsi kuidas tal tuju on ning mida ta teha sooviks.
• Proovi austada isa soove. Kui sul on terve nimekiri ideesid, mida koos teha, kuid isa ütleb, et ta ei taha muud, kui diivanil lösutada, siis lase tal seda teha.
• Su isa võib tahta ka teha midagi üksinda, nagu nokitseda auto kallal või koos emaga, minnes temaga spaasse. Kui asi on nii, siis ära pane teda selle pärast end halvasti tundma.

4. Tee sellest rõõmust päev. Üks tähtsamaid asju isadepäeva juures on see, et oleksid kohal. Kingitused on toredad, kuid hoolivuse näitamine ja tunnustamine, et ta on hea isa ning on teinud sinu jaoks kõik mis võimalik, on tähtsaim faktor, et isadepäev tuleks fantastiline.
• Paljude isade jaoks on kõige rahuldustpakkuvam osa isaks olemise juures tunne, et su lapsed ja kaasa armastavad ning hindavad sind.

5. Räägi oma isaga. See on väga lihtne, kuid sellest ei tasu mööda vaadata. Igapäevaelus kipub tihti olema nii, et perekond ei saa eriti tihti veeta koos kvaliteetaega. Isadepäeval kulutage aega lihtsalt erinevatest asjadest rääkides. Räägi mõnest asjast mis su elus toimub, kuid mida pole veel talle rääkinud.
• Ära räägi ainult endast! Küsi isalt kuidas temal läheb või palu tal rääkida enda elust, kui ta üles kasvas.
• Väldi teemasid, mis võivad tüli tekitada. Sa ei taha ju, et isadepäev tülitsemisega lõppeks.

6. Vaadake fotosid. Kasuta palju pilte. Need võivad olla pildid kui ta oli noor, pildid kus on terve perekond või pildid kus olete ainult sina ja tema või isegi naljakad pildid. Koos fotode vaatamine võib olla hea moodus kuidas toredaid mälestusi meenutada.

Tänulikkuse näitamine

1. Osta või tee isale kaart. Kaart võib vahel tähendada rohkemgi kui kingitus.

2. Mõtle loov kingitus. Kuigi isadepäev ei pea olema kingituste päralt, kuid sa siiski soovid talle teha või osta kingitust, proovi olla loov. Ära võta esimest juhuslikku asja, mis sulle poes kätte jääb. Kui sa talle kingituse ostad, siis katsu meelde tuletada midagi, mida ta maininud on või midagi, mida sa tead, et ta tahab, kuid ise endale ei raatsi osta.
• Ka käsitsi isetehtud kingid on väga head. Näiteks, tee nimekiri kõikidest erinevatest asjadest, mida isa sulle õpetanud on (nagu lugemine, jalgrattasõit, male mängimine jne). Tee nendest asjadest raamat. Raamatusse saad kirjutada, kleepida teemaga seotud pilte ning ka pilte kus te isaga koos olete.

3. Ütle talle, et oled talle tänulik. Isaks olemine on raske töö. Kui tähistate isadepäeva peoga, siis võid pidada kõne, kus räägid sellest, kui hea isa ta on. Kui pidu ei pea, siis võid seda talle lihtsalt niisama rääkida.
• Mõtle sõnad läbi. Sa võid küll öelda, et “Aitäh, et hea isa oled,” või võid mõelda mõnele asjale, mida sinu isa sinu jaoks teinud on ja mis sulle tõesti palju tähendas ning sellest talle rääkida.

4. Tee tema kodutööd tema eest ära. Kui su isal on asju, mida ta iga päev teeb (nagu prügi väljaviimine, nõude pesemine, koeraga jalutamine jne.), siis ütle talle, et isadepäeval teed sina kõik need asjad ära, et ta saaks rahulikult lõõgastuda.

5. Tee talle süüa. Kui sa tead, mis on tema lemmiksöök, siis tee seda talle isadepäevaks. Samuti võid teha ka tema lemmikmagustoidu.
• Kui su isa naudib kokkamist, siis võid sellest teha tegevuse, mida te koos teha saate.
• Võid teda üllatada ka hommikusöögiga voodisse, kui arvad, et talle see meeldiks.

Nõuandeid:

• Tee isadepäeval pilte. Pildid aitavad sellel päeval paremini meeles püsida ning saad neid kasutada ka osana järgmise aasta kingitusest.
• Ära karda enda isale välja näidata, kui palju sa temast hoolid. Kuigi mehed kipuvad enda emotsioone tagasi hoidma ja mitte välja näitama, on ka temal tunded. Kui talle ütled ja näitad, et ta on tähtis ning temast hoolitakse, teed ta õnnelikuks.
• Ära tervet päeva tegevusi täis planeeri. Mõnest tegevusest piisab, kuid kui terve päev erinevaid asju täis on, ei pruugi see olla sinu isale nauditav või lõõgastav.

 

Suures valikus kikilipse

Stiilne messingist taskukell meestele

Veekindel mehaaniline meeste käekell

Professionaalne elektriline juuksetrimmer

Veekindel 5 otsikuga meeste pardel

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356