Kuidas kasutada küpsetistes moosi?

Miks peaksid enda küpsetites rohkem moosi kasutama?

Küpsetamine võib olla lausa meditatiivne ja stressileevendav tegevus. Minutid (või tunnid), mida veedad köögis asju kokku segades ja mõõtes võivad pakkuda rutiinset rahuolu. Küpsetamine võib olla aga ka päris tüütu töö, kuna seda on raske hoida huvitavana, kui valmistad sama tainast, mida juba sada korda teinud oled, sidrunikooke, mida sinu elukaaslane alati magustoiduks soovib või kookoskihiga kooki, mida su pere iga sünnipäev ootab.
Mõnikord hoiavad asjaolud meid suletud ringis; vahel saavad lihtsalt uued ideed otsa. Üks lihtsamaid võimalusi oma usaldusväärsetele ja etteaimatavatele retseptidele värskuse lisamiseks on toetuda pagari parimale sõbrale- moosile.

Uuenda oma glasuure

Glasuurid on paindlikumad kui tunduda võib, eriti võikreemid. Suur suhkru ja või kogus annab neile stabiilsuse ning mida me stabiilsusega teha saame? Murda piire ning lisada maitsed kasutades ebastabiilseid komponente nagu maitsestatud ekstraktid, mahlad või praegusel juhul – moose. Kahe kuhjaga supilusikatäie moosi lisamine võib muuta vanilje võikreemi vaarika-, maasika- või mustikavõikreemiks. Moosi lisamine šokolaadiglasuurile muudab su keskpärase koogi hõrgutiseks. Ja selle isetehtud maasika-rabarberi moosiga, mida sa armastad, saad luua sellise glasuuri, mida kuskilt mujalt ei saa.

Glasuurid ei tohiks olla vesised ning nendele moosi lisamine lisab ka erilisust oma väikeste puuviljatükkide ja seemnetega. Võta need tekstuursed komponendid omaks, kuid väldi suuri želatiinseid tükke, soojendades moosi väikeses potis koos vähese veega, kuni see lahjeneb. Seejärel sega saadud vedelam moos enda glasuuriga, reguleerides konsistentsi tuhksuhkruga – kui glasuur muutub liiga läbipaistvaks ja vedelaks, sega paksendamiseks selle sisse paar supilusikatäit tuhksuhkrut. Ole kohandamisel ettevaatlik. Kui glasuur muutub liiga paksuks, lisa paar tilka vett ja sega.

Triibuta torte ja kooke

Puuviljamoosid on keedetud ja kontsentreeritud puuviljad, nii et paar lusikatäit sisaldab palju maitset. Triibutamine on tehnika, mis hõlmab õhukese moosikihi määrimist magustoidu ühele küljele koos teiste komponentidega; kui magustoitu viilutad, näed iga tüki siseküljel peenikest triipu.
Kui koogiümbris on pimeküpsetatud ja jahtunud, määri enne põhitäidise lisamist otse põhjale õhuke kiht vaarikamoosi. See väike liigutus annab mandlimaitselisele koogile puuviljamaitse või lisab muidu liiga rikkalikule trühvlitordile meeldivalt hapuka maitse.

Kihiliste tortide ja kookide puhul määri moosikiht otse koogile enne glasuuri lisamist. Sa saad torti enda maitse järgi luua, pannes moosi ühele kihile, kõikidele kihtidele või kasutada mitut erinevat moosi. Kuna moos on libe, siis on oluline, et moosikiht oleks õhuke, kuna muidu võib juhtuda, et koogikihid libisevad üksteise pealt maha.

Muuda enda küpsiseid

Küpsised on oma olemuselt vastupandamatud- armsalt ampsusuurused, mugavalt käeshoitavad ning tihtipeale erinevate täidiste või pähklitega. Isegi “metsa läinud” küpsised on head. See ei ole näpunäide küpsise täiustamiseks, vaid pigem nõuanne, kuidas tärkaks huvi küpsise retsepti vastu, millest oled tüdinud. Enamusi küpsiseid on lihtne vormida ning nendele moosi lisamiseks tee lihtsalt pöidlaga nende sisse lohud ning täida need oma lemmiku moosiga. Küpseta nii, nagu tavaliselt või senikaua kuni küpsiste ääred on kõvad ning nende põhi helepruuniks muutub.