Igapäevased ohud, mida vältida

Millised igapäevased ohud sind varitseda võivad?

Oht ja häda võib varitseda sind iga nurga taga. Siin artiklis on mõned nipid, et saaksid vältida igapäevaseid alahinnatuid, kuid pidevalt varitsevaid ohte.

Tulekahju vältimiseks puhasta kuivati ebemepüüdur


USA-s põhjustavad kuivatid 2900 tulekahju aastas. Kuivati riidekiudude ja muu pudi filter on väga tuleohtlik. Kuum õhk võib seal olevad kiud põlema süüdata, eriti kui ventilatsiooniavad on ummistunud. Nii et, kuivati puhastamata jätmine on kuivatist tulevate tulekahjude peamine põhjus.

Ära istu jalad armatuurlaual


Autoistmed ja turvavööd on disainitud nii, et hoida sind avarii korral võimalikult ohutuna, kuid need eeldavad seda, et sa istud jalad põrandal. Kokkupõrke korral täituvad armatuurlaual olevad turvapadjad, et kaitsta sinu pead, kuid kui su jalad on ees, siis võib kokkupõrge tuua kaas katastroofilisi vigastusi sinu jalgadele.

Pajalapid- ja kindad ei toimi, kui need märjad on


Pajalapid kaitsevad sind põletuste eest, sest riie on halb soojusjuht. Kahjuks on märg riie väga hea soojusjuht. Märja pajalapiga põletad end ära.

Õliste kaltsude hunnik võib iseenesest süttida


Võib tunduda ilmne, et õlised kaltsud võivad olla tuleohtlikud, kuid sa ei pruugi teadagi, et nende süttimiseks pole vaja leeki. Kui teatud tüüpi õlid kuivama hakkavad, siis need oksüdeeruvad. See on keemiline reaktsioon ja mida kuumemaks kaltsud lähevad, seda kergemini need oksüdeeruvad. See tähendab, et hunnik õliseid kaltse võib hakata hõõguma ja lõpuks põlema süttida. Õlised kaltsud tuleks laiali laotada seniks, kuni need on täielikult kuivanud. Neid ei tohiks kunagi kokku kuhjata või lihtsalt ämbrisse visata. See kehtib kaltsude kohta, mis on koos lakkide, õlipõhiste värvide, bensiini ja värvilahustitega.

Ära sega kokku erinevaid puhastusvahendeid


Kloorvalgendi on hea puhastusvahend. Ammoniaak on hea puhastusvahend. Segatuna võivad need muude ohtude hulgas tekitada ka mürgist kloramiingaasi. Aga valgendi ja äädikas? Need teevad kloorigaasi – jah, sama asja, mida kasutati I maailmasõjas. Alkohol ja valgendi võivad tekitada kloroformi. Üldreeglina ära sega kokku puhastusvahendeid ja ära puhasta sama pinda kahe erineva tootega enne, kui sa pole kindel, et need kaks koos on ohutud.

Põdrad on ohtlikud


See, et suur loom näeb välja sõbralik või kahjutu, ei tähenda seda, et ta seda ka tegelikult on. Näiteks vigastavad põdrad Alaskal rohkem inimesi kui karud. Ära mine põdrale ja teistele suurtele metsaloomadele lähedale.

Ära puutu laheda välimusega röövikuid ega ookeanielukaid


Loodus on täis ilusaid imesid ja paljusid neist ei tohiks puudutada. Peale röövikute on mürgised ka mitmesugused laheda välimusega olendid ja need tuleks rahule jätta. Eriti kui oled võõral maal ning ei tea, et kas tegu on ohtliku või ohutu tegelasega. Käbikujulised teod näevad välja nagu ilusad merekarbid, kuid nad võivad sind nõelata. Siniste ringidega kaheksajalad on uhke välimusega, kuid nende hammustus võib põhjustada halvatust ja surma. Kui sa ei tea kindlalt, et nähtav armas olend on ohutu, ära võta teda kätte.