Kuidas teha halloweeni kostüümi?

Paljud parimatest kostüümidest, mida tehakse halloweeni või muudeks kostüümipidudeks, on just sellised, mida inimene ise teinud on. Ise kostüümi tegemine võib tunduda suure ettevõtmisena, kuid kui valid kostüümi jaoks idee, mis sulle väga meeldib, valid õiged materjalid ja annad endale tegemiseks aega, siis võid ka ise väga hea kostüümi teha.

Idee leidmine

  1. Otsusta, kui palju oled valmis vaeva nägema. Enne kui sa otsustad, mis kostüümi endale halloweeniks teed, otsusta ära see, kui palju oled sa valmis selle jaoks vaeva nägema. Kas tahad midagi sellist, mille lihtsalt ja kiirelt tehtud saad või plaanid teha midagi erilist?
  2. Arvuta, kui palju sul on aega selle projektiga tegelemiseks. Kui sa proovid kostüümi teha vaid üks päev enne, siis on mõistlikum minna lihtsamat teed ning valida kostüüm, mille saab kiirelt ja kerge vaevaga valmis ning kasutada asju, mis sul juba kodus vedelevad.
  3. Mõtle oma lemmikute tegelaste peale. Kui sa juba tead, kui palju aega sa oled valmis kostüümi tegemiseks kulutama, siis vajad sa ideed. Hea koht alustamiseks on see, kui teed nimekirja enda lemmikutest tegelastest- filmidest, seriaalidest, raamatutest.
  4. Mõtle praeguste sündmuste peale. Teine hea koht inspiratsiooni ammutamiseks on praegused sündmused. Hiljutistest uudistest, kuulsuste apsudest või hetkelistest pop-kultuuri viidetest saad teha väga hea kostüümi.
  5. Alusta aksessuaaridega. Kui sa siiski ei suuda kostüümi ideed välja nuputada, siis alusta sellest, et valid mõned head aksessuaarid, mis sulle meeldivad- müts, keep või tiaara- ning valmista kostüüm aksessuaaridele põhinedes.
  6. Otsusta, kas tahad individuaalina kostüümi kanda või teha grupi kostüüm. Kostüümid, mis nõuavad mitmeid inimesi on lõbusad ning kui need hästi teostatud on siis on need ka muljetavaldavad.
    • Näiteks võid teha grupi kostüümi põhinedes mõnele bändile, superkangelaste grupile, kuulsuste paaridele või lihtsalt filmi või raamatu tegelastele.
    • Kui valid grupi kostüümi, siis veendu selles, et ka kõik teised on sellele pühendunud. Kui üks peaks alt ära hüppama, siis võib see terve grupi kostüümi ära rikkuda.

Materjalide valimine

  1. Mõtle materjalide peale. Käsitööpoed on head kohad, kust kostüümide jaoks materjali leiad ning seda isegi siis, kui sa veel täpselt ei tea, mida sa kasutada soovid. Kui sul on kostüümi jaoks idee olemas, siis peaksid leidma kanga, millega sa seda teostada saad.
  2. Vali kangas, millega on lihtne töötada. Kui su kostüüm nõuab õmblemist, siis vali materjal, mida on lihtne õmmelda, eriti siis kui oled käsitöös ja õmblemises algaja.
    • Näiteks on vilt hea materjal, mida saab lausa kuumaliimipüstolit kasutades lihtsalt kokku liimida. Tavaline puuvillast kangas on aga hea õmblemiseks ning seda nii käsitsi kui ka õmblusmasinaga.
  3. Võta mõõdud. Enne kui sa kangapoodi lippad, pead sa võtma kostüümi jaoks täpsed mõõtmed. Kui sa pole kindel, kui palju sul riiet ikkagi vaja läheb, siis küsi koha pealt asjatundjatelt nõu.
  4. Kasuta taaskasutuskeskuseid. Kui sa ei soovi kostüümi õmmelda, siis on kasutatud riiete poed head kohad, kust leida odavaid ja veidraid riideid, mis kostüümi jaoks ideaalsed on.
  5. Vaata järgi mida sul kodus leidub. Kui otsid materjali kostüümi jaoks, siis vaata läbi ka kõige kaugemad sahtlinurgad. Sa võid leida, et asjad, mida sul vaja on, on sul juba kohe kodus käepärast võtta!
  6. Anna pappkarbile uus elu. Kui kõik ei lähe plaanipäraselt, siis võib tavaline pappkarp olla hea baas kostüümi jaoks. Karbiga saad luua roboti, pesumasina, auto või teleka kostüümi.
    • Peale karbi sisse aukude lõikamist (pea, käte, jalgade ja keha jaoks) dekoreeri karp täpselt selliseks nagu sa soovid.

Kõige selle kokku panemine

  1. Korja kokku enda materjalid. Isegi kui sa ei õmble oma kostüümi, peaksid siiski kokku korjama kõik materjalid, mida sa oled otsustanud kasutada. Lao kõik laiali ning hakka planeerima, kuidas sa nendest kostüümi lood.
  2. Kontrolli enda mõõtmed üle. Kui sul on materjalid kokku kogutud, siis veendu, et sul oleks tehtavate riiete jaoks õiged mõõdud. Mõõtude üle kontrollimine enne kui riiet lõikama hakkad, hoiab kokku raisatud aega ja raha.
    • Pükste jaoks on sul vaja järgmiseid mõõte: piht, puusad, jalgevahe sügavus ja jalapikkus pihast põrandani. Lühikeste pükste jaoks läheb muidu samu mõõte vaja, kuid pikkus tee enda soovi järgi.
    • Särkide jaoks on vaja: kaela, rinna, õlgade, varruka ja särgi pikkuse mõõte.
    • Seeliku jaoks on vaja lihtsalt piha ja puusa mõõte. Muud mõõdud sõltuvad sellest, mis tüüpi seelikut teha soovid.
    • Veendu, et sinu valitud materjal ei paistaks läbi ning ei ajaks sügelema.
  3. Tee kostüümi jaoks riided. Selleks võib vaja minna õmblemist või materjali kokku liimimist. On parim, kui selle sammuga ei kiirusta, et saaksid vahepeal mõõte üle kontrollida ning ka selga proovida.
  4. Lisa kaunistused. Kasuta liimipüstolit, et enda tehtud või juba olemasolevatele riietele kaunistusi ja dekoratsioone juurde lisada. Näiteks võid enda kaaslasega panna selga rohelise riietuse, kaunistada selle ehtsate või kunstlehtedega, mässida mao kaela ümber ning kätte võtta õuna, et teha kiire ja lihtne Aadama ja Eeva kostüüm.
  5. Lisa aksessuaarid. Kui baaskostüüm on valmis, siis lisa aksessuaarid. See võib tähendada lisamaterjali õmblemist või liimimist või lihtsalt keebi õlgadele viskamist või krooni pähe panemist.
  6. Proovi kostüümi selga. Enne kostüümi kandmist pane kogu komplekt vähemalt ühe korra selga, et näeksid kuidas asjad seljas on ning veenduksid selles, et oled tulemusega rahul. Seda peaksid sa tegema vähemalt paar päeva enne halloweeni, et vajaduse korral oleks sul võimalik asju ümber teha. Veendu ka selles, et kostüüm oleks korralikult kinnitatud ning ei hakkaks su seljast maha pudenema. Kindluse mõttes tasuks kostüümi alla panna ka tavalised riided, näiteks särgi ja retuusid.

Mõlematpidi kantav vampiiri-keep

Must Batmani mask

Must või punane Ämblikmehe kostüüm lastele või täiskasvanutele

Super Mario kostüüm meestele

Vahvad kostüümid beebidele

Stella Salaka
Stella Salaka
Articles: 356