Mida kanda, et paista saledam?

Mida kanda, et paista saledam?

Paljud inimesed tunnevad end ebakindlalt oma kaalu suhtes ja paljudele tundub, et nad paistavad välja kogukamad kui nad seda tegelikult on. Soovid välja näha saledam ilma, et peaksid tundide kaupa jõusaalis rassima või katsetama erinevaid dieete? Siit leiad kindlasti head nõu kuidas end riietada, et paista saledam.

Kanna sobivat aluspesu

1. Kanna aluspesu mis on sulle paras.
See on eriti oluline rinnahoidja suhtes. Hästi istuv rinnahoidja aitab kujundada sinu siluetti. Vales suuruses rinnahoidja võib kehasse suruda ning luua väljapaistvaid jutte. Tee kindlaks enda rinnahoidja suurus. Kui sa selles siiski kindel pole võid paluda abi pesupoe müüjalt.
• Aluspesu mis on liiga väike võib luua kühme ja jutte mis võivad paista ka läbi pükste ja teiste riiete. Kaalu õmblusteta aluspesu ostmist.

2. Väldi aluspesu mis ei toeta. Kuigi stringid ja bikiinilõikelised püksikud ei jäta jooni katavad need vaid miinimumi ja ei paku mingit toetust ega tõstmist. Proovi boksereid, briefe ja teisi stiile mis aitavad kokkupoole tõmmata sinu tuharad, kõhu ja reied. Sellised lõiked aitavad luua pringima ja siledama välimuse.

3. Proovi trimmivat aluspesu.
Kui tahad lisaabi nägusa figuuri loomiseks kanna trimmivat aluspesu. Selline aluspesu aitab vältida kõhu, reite, käte ja tuharate võdisemist.
• Selline pesu võib tunduda liigsena igapäevaseks kandmiseks, kuid on ideaalne eriliste sündmuste ja pidude jaoks.

4. Kanna nailonist sukkpükse “kontrolliva ülaosaga”. Sellised sukkpüksid töötavad väga hästi hoides sinu keskosa lamedamana, eriti kui kanda kleite ja seelikuid. Neil on pikk ja paks ülaosa mis on disainitud üle kõhu venitamiseks. See loob siledama välimuse ning teeb sinu kleidi või seeliku rohkem meelitavaks.

Meelitava riietuse kokkupanemine

1. Osta õiges suuruses riided. Riided mis on liiga väikesed ja kitsad toovad välja kõik voldid. Teisest küljest, riided mis on liiga suured ja kottis panevad sind paistma kogukamana kui sa tegelikult oled. Ainult need riided mis on sulle parajad meelitavad sinu välimust. Proovi riideid selga enne ostmist ja veebipoes tellides jälgi kindlasti mõõte, suurused võivad erinevatel firmadel ja maadel erineda.

2. Kanna kehasse istuvaid riideid. Ainult parajatest riietest ei piisa- kanna riideid mille stiil sobib su kehaga kõige paremini. See tähendab, et väldi kitsalõikelisi riideid ja ka kottis hip-hop stiilis riideid. Kui sinu sooviks on saledam paista, siis peaks sinu eesmärgiks olema tähelepanu eemale juhtimine probleemsetest kohtadest, mitte nende demonstreerimine. Liiga laiad rõivad teevad sind suuremaks kui sa tegelikult oled. Otsi riideid mis niiöelda raamivad sind ja järgivad su keha kontuure, mitte ei ripu su seljas.

3. Lisa garderoobi veidike musta. Mustal värvil on salendav mõju ning näeb eriti kena välja pükstel, seelikutel ja kleitidel. Kõik musta värvi riietused võivad olla meelitavad, kuid sellel on vahe kas paistad välja šikk või sünge. Kui sa otsustad, et enamus sinu riietusest on musta värvi, siis lisa juurde ka värvi (näiteks: pluus, kingad, huulepulk, käekott, vöö jne).

4. Soeta omale tumesinised teksad ja teisi rikastes toonides rõivaid. Lisaks mustale on ka teistel tumedatel värvidel salendav mõju. Hea võimalus tuua oma garderoobi värvi ning vaheldust on lisada sinna rikastes toonides riideid. Proovi tumedat ploomitooni, oliivirohelist, tumesinist ja šokolaadipruuni.
• Kasuta strateegiliselt tumedaid värve, et anda salendav mulje enda probleemsetele kohtadele ning erksamaid värve, et tuua tähelepanu enda meeldivamatele kohtadele.

5. Kaalu pintsaku kandmist.
Vertikaalsed jooned revääridel teevad sinu figuuri saledamaks ja pikemaks. Eest avatud pintsak koos V-kaelusega särgi ning tumedate teksapükstega on peaaegu igale poole sobiv komplekt.

6. Lisa julgeid värve ja mustreid. Nagu enne mainitud- erksad värvid toovad esile, tumedad peidavad. Lisa julget värvi ja mustreid enda garderoobi, et seda huvitavamaks teha. Vali mustrid mis on sama suured või väiksemad kui su rusikas.
• Julged mustrid kamufleerivad su piirjooni, pannes vaatlejat märkama riietuseset sinu suuruse asemel.
• Vali mustreid mis on erksates või sügavates toonides kuna heledad värvid võivad tähelepanu tõmmata sinu ebatäiustele ja teha sind kogukamaks.

7. Proovi monokromaatilisi värvi skeeme. Suured värviplokid tõmbavad silma vaatama pigem üles-alla kui küljelt-küljele. Tulemusena võtab silm rohkem pikkust kui laiust, andes sulle pikema ja saledama mulje.

8. Kanna vertikaalseid kaeluseid. Varu endale hulgim V-kaelusega särke, sviitreid, kampsuneid ja teisi pluuse. Vertikaalne kaelus paneb samuti silma vaatama üles-alla tehes sinu torso pikemaks ja kitsamaks. Väldi horisontaalseid kaeluseid nagu kitsas ümar kaelus ja õlgu paljastav kaelus kuna need võivad sinu õlad ja büsti teha laiemaks.

9. Kanna riideid millel on vertikaalsed detailid, mitte horisontaalsed.
Vertikaalsed detailid mida tasuks kanda on näiteks peenikesed triibud, voltidega seelik, vertikaalsed lukud. Väldi horisontaalseid triipe või kaunistusi. Vertikaalsed detailid püüavad samuti silma tähelepanu üles-alla suunal andes sulle saledama illusiooni.

10. Loo tasakaalu alt laienevate pükstega. Skinny lõikega teksad ning teised alt kitsenevad püksid tõmbavad tähelepanu sinu puusadele ja jala ülaosale, mis võib su ülaosa panna paistma suuremana. Selle asemel otsi pükse mille lõige ei lähe altpoolt kitsamaks vaid püsib sama või laieneb. Selline lõige tõmbab tähelepanu alla ja eemale, luues kõhnema mulje.

11. Kanna A-lõikelisi ja põlvepikkuseid seelikuid ja kleite. A-lõikelised seelikud istuvad puusale ning reite ülaosale, kuid laienevad põlve suunas luues tasakaalus välimuse sinu jalgadele. Põlvepikkused seelikud ja kleidid on kõige meelitavamad kuid paljud poolde säärde ulatuvad stiilid sobivad samuti hästi olenevalt sinu pikkusest.

12. Peida probleemsed piirkonnad. Näiteks kui sul on lisakaalu just kõhu peal kanna peplum lõikega pluuse ja kleite mida saad sobitada kõrge pihaosaga A-lõikelise seelikuga. Lisaks võid kanda ka seotavaid särke ja kleite mis toovad esile sinu piha ning katavad hästi ära kogukamad piirkonnad. Kanna rõivaid mis ettevaatlikult maskeerivad sinu probleemsed kohad ilma kogukust juurde andmata.

13. Väldi detailide kandmist probleemsetel kohtadel. Kui su lisakaal on kogunenud reitele kanna pükse millel on vähe (või pole üldse) taskuid ning millel puuduvad puusal olevad kaunistused. Detailid tõmbavad koheselt tähelepanu ning kehaosa mis on kaetud visuaalsete detailidega on kohe rohkem märgatav. Detaile kanna sellistes piirkondades millele sa soovid tähelepanu tõmmata.

14. Rõhuta oma positiivseid külgi. Kui sul on ilusad jalad ning sa oled nende üle uhke too need esile kandes seelikut mis on lühike. Kui sul on peenike talje otsi riideid mis toovad selle esile ning kanna pihavöösid, et tähelepanu tõmmata. Juhtides tähelepanu enda saledamatele kehaosadele lood üleüldise saledama illusiooni ning paistad palju enesekindlamana.

Kingad

1. Proovi kõrgeid kontsi või platvorme. Kõrged kontsad teevad su jala pikaks ja sihvakaks ning sihvaka välimusega jalad aitavad luua üleüldise saledama mulje. Kui sul on laiad jalad, siis rohkete paeltega sandaalid teevad need veel laiemaks. Sinu kontsakingad ei pea olema stilettod, kuid peenemad viie sentimeetrised või kõrgemad kingad pikendavad sinu jalgade väljanägemist. Kanna pigem teravaninalisi kingi kui ruudukujulise varbaosaga kingi.

2. Väldi kingi mille kinnitus on pahkluul. Pahkluul olev rihm lisab sinu jalale horisontaalse triibu, mis poolitab sinu jalga ning paneb selle lühemana paistma. Lühikesena paistvad jalad vähendavad üleüldise saledama mulje illusiooni.

3. Kanna kingi mis on samat värvi nagu su jalad. Kingad mis sobivad sinu nahatooniga teevad su jalad pikemaks. Külmemal ajal sobita kokku mustad saapad ja ühetoonilised mustad sukkpüksid. Suvistel kuudel kanna kingi mis on samat tooni mis su nahk ning kanna neid paljal jalal.

Muud salendavad tehnikad

1. Kasuta meiki, et tähelepanu enda näole tõmmata. Natuke säravat lauvärvi või erksad huuled hoiavad fookust sinu näol ja eemal sinu kehast. Veendu, et su kulmud oleks kena kujuga ja kaarjad ning peida silmade all olevad ringid.
• Siiski ära kanna liiga palju meiki korraga. Lisa värvi vaid ühele osale enda näost – kas siis silmadele või huultele- ning hoia ülejäänud meigi mulje naturaalne.

2. Muuda soengut. Küsi oma juuksurilt soengute kohta mis pikendavad kaela või nägu. Üldiselt lisab lühike ja lai soeng laiust ka sinu näole, kuid paljud pikad ja järguliselt lõigatud soengud tõmbavad silma tähelepanu üles-alla vaatama, mitte küljelt-küljele.
• Kinniste juuste jaoks tupeeri neid ülevalt, et saada volüümi ning ülejäänud võid kinnitada lihtsasse hobusesabasse.

3. Kanna ehteid. Kanna eredaid ja pilkupüüdvaid pikki kaelakeesid. Kanna ehteid ja teisi aksessuaare mis loovad vertikaalse välimuse ning väldi horisontaalseid aksessuaare nagu ümber kaela olevad choker kaelakeesid, mis võivad panna su kaela jämedamana paistma.

4. Proovi vööd. Kuigi vöö loob horisontaalse triibu sinu kehale toob pihavöö välja sinu naturaalse piha luues meelitava ja saleda siluetti. Kanna pigem kitsaid vöösid kui laiu.
• Näiteks proovi kanda kitsast leopardi mustrilist pihavööd musta kleidiga.

Veel nõuandeid:
• Tööta oma rühi kallal. Seisa sirgelt, tõmba kõht sisse ja hoia oma õlad taga. Hea rüht teeb su välimuse koheselt saledamaks ja pikemaks.
• Tee mida saad, et tunda end oma kaalu suhtes hästi. Ohjelda seda tervisliku toitumise ja liikumisega ning väldi ebatervislike kiirdieete ja teisi obsessiivseid käitumisi mis võivad viia söömishäireteni. Mõõdukas trenn aitab sul kaalu kaotada, leevendada stressi ning anda sulle juurde enesekindlust.
• Määra kindlaks oma kehakuju, sellest saad palju tulu.
• Kanna pükse millel on kõrgem vöökoht.
• Kerge päevitus teeb su jalad, käed, õlad ja kaela saledamaks.
• Saledama näo jaoks kanna veidike bronzerit põskedele, otsaesisele ja nina külgedele.

 

Pitsiline korall peplum õhtukleit

Kõrge värvliga pehmed retuusid

V-kaelusega mugavad sviitrid

Armsad lipsukesega kingad

Paljudes värvides terava ninaga kingad