Kuidas pesumasinas kingi pesta?

Kui su kingad on muutunud eriti mรครคrdunuks vรตi haisvaks, siis vรตid neile pesumasinas vรคrskuse tagasi anda. Purjeriidest vรตi kunstnahast (polรผuretaan) tehtud kingi saab vรคga lihtsalt pesta รตrna tsรผkliga ning seejรคrel รตhu kรคes kuivatada. ร„ra pese pesumasinas ehtsast nahast jalanรตusid, pidulikke kingi (nagu kรตrge kontsaga kingad) ja saapaid. Selle asemel pese neid kรคsitsi.

Kingade eelnev puhastamine

  1. Eemalda niiske lapiga pindadelt mustus. Kui su kingadel on palju pori, muru vรตi muud mustust, siis kasuta selle eemaldamiseks vana kaltsu. Puhasta kingad nii palju kui vรตimalik. Hรตรตrumiseks pole vajadust, lihtsalt pรผhi need hoolikalt รผle.
    โ€ข Peksa kingi prรผgikasti kohal kokku, et lahtine mustus prรผgikasti pudeneks.
  2. Puhasta kingade tallad. Puhasta tallad, kasutades vana hambaharja ja sooja seebivett. Vรตta vรคike tops vรตi tass. Pane sinna sooja vett ning seejรคrel lisa รผks lusikatรคis nรตudepesuvahendit. Kasta vana hambahari sinna sisse. Hรตรตru hambaharjaga tallad korralikult รผle.
    โ€ข Kasuta taldade puhastamiseks jรตudu- mida tugevalt kรผรผrid, seda rohkem mustust eemaldada saad.
  3. Loputa kingad รผle. Sul on vaja pesuvahendi jรครคkidest lahti saada. Lihtsalt hoia kingi kraanikausi vรตi vanni kohal ja loputa jooksva veega รผle.
  4. Vajadusel eemalda sisetallad ja paelad. Kui su kingadel on paelad, siis peaksid need pesumasinasse eraldi panema. Kingapaeltele ja nende รผmbrusele vรตib koguneda vรคga palju mustust nii, et kui paelad eemaldad ning eraldi pessu paned, saad mustusest korralikult lahti.

Pesemine ja kuivatamine

  1. Pane kingad vรตrgust pesukotti. Kui sul vรตrgust pesukotti ei ole, siis vรตid kingad pista ka padjapรผรผri. Kott ja padjapรผรผr aitavad su kingi kaitsta. Vaata, et kott oleks korralikult kinni pandud, et kingad masinasse lahti ei pรครคseks.
    โ€ข Kui kasutad padjapรผรผri, siis pane kingad padjapรผรผri, seo ots kinni ning kasuta kummipaela, et ots kindlalt kinni pรผsiks.
  2. Lisa masinasse pehmendust. Pese kingi koos vรคhemalt kahe suure rรคtikuga. Pea meeles, et pesed neid koos mustade kingadega nii, et รคra kasuta valgeid vรตi รตrnu rรคtikuid.
  3. Pese kingad, sisetallad ja paelad. Kasuta nende pesemiseks รตrna tsรผklit. ร„ra unusta rรคtikuid lisada! Kasuta pesemiseks kรผlma vรตi sooja vett (mitte kuuma).
    โ€ข Kuuma vee kasutamine vรตib kingades olevat liimi nรตrgemaks muuta, murendada vรตi sulatada.
    โ€ข ร„ra kasuta kingadel pesupehmendajat. See vรตib jรคtta kingadele jรครคgid, mis omakorda veel mustust ligi tรตmbab.
  4. Kuivata kingad รตhu kรคes. Vรตta kingad, paelad ja sisetallad masinast vรคlja ning pane need รตhu kรคtte kuivama. Kingad peaksid kuivama 24 tundi.
    โ€ข Et kuivamist kiirendada ning aidata kingadel nende esialgset kuju sรคilitada, siis tee ajalehest pallid ning topi need kingade sisse.
    โ€ข ร„ra kingi kuivatisse pane, kuna see kahjustab neid!